Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MihaelS
Nov uporabnik

IZGUBA NAVORA Superb 1.6tdi

Napisal/-a MihaelS Po dec 23, 2024 2:45 pm

Pozdravljeni.

Pred pol leta sem kupil rabljenega Superba 1.6tdi 77kw, letnik 2012 z 250.000 prevoženimi kilometri. Avto je vlekel normalno, tankal sem navaden dizel. Zadnjih pet rezervoarjev sem tankal premium diesel in začel sem opažati, da avto ne razvije več takšnega navora kot ga je včasih. Lahko rečem, da je zvezno vlekel od 1500 obratov do 2500 obratov. Zadnje čase pa opažam, da če želim, da avto resnično pospeši, moram držati stopalko za gas do konca, da sploh normalno vleče. Ampak tistega občutka navora, kot ga je imel prej pa ni. Poraba je ostala enaka od 5,2 do 5,7 se giblje zdaj pozimi.Ali je možno, da je lahko težava v premium dieslu?

lada2103
Novinec

Re: IZGUBA NAVORA Superb 1.6tdi

Napisal/-a lada2103 Po dec 23, 2024 3:52 pm

MihaelS je napisal/-a:Pozdravljeni.

Pred pol leta sem kupil rabljenega Superba 1.6tdi 77kw, letnik 2012 z 250.000 prevoženimi kilometri. Avto je vlekel normalno, tankal sem navaden dizel. Zadnjih pet rezervoarjev sem tankal premium diesel in začel sem opažati, da avto ne razvije več takšnega navora kot ga je včasih. Lahko rečem, da je zvezno vlekel od 1500 obratov do 2500 obratov. Zadnje čase pa opažam, da če želim, da avto resnično pospeši, moram držati stopalko za gas do konca, da sploh normalno vleče. Ampak tistega občutka navora, kot ga je imel prej pa ni. Poraba je ostala enaka od 5,2 do 5,7 se giblje zdaj pozimi.Ali je možno, da je lahko težava v premium dieslu?

Ni možno

MihaelS
Nov uporabnik

Napisal/-a MihaelS Po dec 23, 2024 5:09 pm

lada2103 je napisal/-a:
MihaelS je napisal/-a:Pozdravljeni.

Ni možno

Sumim na cev od egr ventila do intercoolerja, če bi bila počena.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po dec 23, 2024 8:54 pm

Lahko je marsikaj, mogoče tudi zabasan dpf. Vsekakor na tester in upaj da bo pokazalo napako. Pritisk turbine, egr, dpf....

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po dec 23, 2024 9:22 pm

Točno to, najbrž bo treba čistiti EGR pa ostale kanale (peskanje ne vem točno.... z posebnim prahom ali kako že je to)
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Po dec 23, 2024 10:59 pm

Ne vem zakaj bi tankal premium gorivo, razen če ti € smrdijo.
Natočiš en rezervoar, toliko da se ti motor prečisti, potem pa spet navadnega naprej.

MihaelS
Nov uporabnik

Napisal/-a MihaelS To dec 24, 2024 7:38 am

mevden je napisal/-a:Lahko je marsikaj, mogoče tudi zabasan dpf. Vsekakor na tester in upaj da bo pokazalo napako. Pritisk turbine, egr, dpf....

Vem, da je lahko marsikaj. Dpf dvomim, da je, ker ne delam kratkih relacij. Se pa pa pri 1700 obratih sliši zvok, kateri je podoben kadar imaš luknjo na izpuhu. Ampak kolikor sem lahko lociral prihaja iz sprednje desne strani. V petek grem na tester, da vidim, če bo kaj pokazalo. Ker avto včasih vleče normalno, včasih pa ne dobi tistega pravega navora. Pomislil sem tudi na LMM, da ne daje pravih podatkov.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov