Pozdravljeni , približno vsak mesec enkrat odprem haubo in preverim olje in ostale tekočine . Tokrat sem prvič ugotovil izpraznjeno posodo za antifriz . Nalil sem ustrezno tekočino in opazujem kam naj bi iztekalo ! Po tednu dni ni iztekla niti kapljica ? Nikjer kapljice na tleh . Ima kdo kakšno pojasnilo ? Avto je Peugeot 307 1.6 bencin . Lp.
Količina olja je enaka in tudi "majoneze" na pokrovčku ni zaznati . Sedaj testiram vožnjo in možnost gretja ali hlajenja brez klime ! Vso zimo sem uporabljal klimo za ogrevanje . Morda je v zvezi s tem kaj ? Hvala .
Kakšna količina dolivanja? V osnovi so 3 možnosti - teče v motorno olje - teče v motor in izhlapi - teče na tla pod avto ali v avto
Tekočine se preverja vedno pri hladen avtu, najbolje vsaj nekaj ur mirovanja. Avto parkiran na ravni podlagi. Mogoče izteka samo pod določenimi pogoji, recimo ko je motor močno obremenjen.
Mislim, da je mojster hotel reči, da klime z gumbom za izklop ac on/of ne izklopi. Pač nastavi želeno temperaturo in to je to. Klima se itak vklaplja samo ko je potrebno hladit... greje se z pečko, ki uporablja toplo vodo iz hladilnega sistema. Lhko, da ima tudi kak električni grelec za pomoč...
Pozimi je klima nujna za ogrevanje stekel ,ki so zarošena . Ni pomembno klima me ne zanima ! Ko ugotovim kam izginja antifriz se ponovno oglasim . Hvala za klepet .
Plastiko pri jarmenu demontirati, pogledati vodno črpalko, rado pa tudi pušča pri čepu spodaj na hladilniku. Nič od tega ne dela luže pod vozilom, se med vožnjo razprši.