Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dussan
Nov uporabnik

Dvig stekla - nastavitev višine

Napisal/-a dussan Po maj 05, 2025 5:41 pm

Pri Škodi Karoq se steklo po pomiku navzgor samodejno pomakne navzdol. Z malo sreče ga potem lahko ustavim na vrhu. To se mi je enkrat že zgodilo in je mehanik »resetiral« nastavitev, kdaj je steklo na vrhu. Seveda sem bil prepričan, da sem si to zapomnil, vendar si nisem :(
Je mogoče tu kakšen znalec, ki to ve? Verjetno je za vse VW enako ...
Hvala

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Re: Dvig stekla - nastavitev višine

Napisal/-a StajercS To maj 06, 2025 5:24 am

Pritisni tipko za navzgor v prvi poziciji (ročno, ne avtomatsko) in ko pride okno do vrha, drži tipko v tej poziciji še par sekund (min 5). Potem si avto zapomni končno pozicijo.
Zakaj se pa ti je resetiralo? Si odklapljal akumulator?

dussan
Nov uporabnik

Napisal/-a dussan To maj 06, 2025 6:21 pm

Ne, nisem odklapljal akumulatorja. Ne vem, zakaj se je to zgodilo. Sedaj že drugič, je pa res, da je od zadnjič minilo nekaj let...

trs
Novinec

Kraj: bela krajina

Napisal/-a trs To maj 06, 2025 7:11 pm

Steklo se ti spusti nazaj zaradi preobremenitve motorčka za dvig stekla med drugim tudi zato, da steklo ne poči. To se dogaja ko je suho vreme, po dežju, ko je steklo mokro ne. Če je odgovor da, namaži s silikonskim sprejem gume iz notri okoli stekla, ki ga objema - drsi po steklu.
Obremenitev dviga stekla se poveča številom dvigov, ki odstranijo dlačice iz gume in steklo drsi po sami gumi in zavira drsenje. Lahko nabaviš tudi glicerin, ki ga dobiš tudi v lekarni, ki ne škodi gumi.
Največkrat se to dogaja na voznikovih vratih, ki se največ uporabljajo.
Lahko je krivo tudi nepravilna montaža in nastavitev položaja stekla, po zamenjavi vrat zaradi poškodbe.
vw je boljši avto
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov