Sem imel Hondo HRV letnik 2000, 1.6 motor, 105 KM in mi je spila 1l na 500km.
RedBaron je napisal/-a:Valvoline je pred časom ponujal olje za motorje z visoko kilometrino. Morda poskusiš nekaj v tej smeri.
Sem pričakoval manjšo porabo olja ker je olje bolj gost. Ni bilo razlike, stran vržen denar.
clio05 je napisal/-a:Pozabil dopisat da na 200 km naredi plavi dimno zaveso, nekje 500m dokler se ne skadi, včasih tud že po 15km to naredi če ga vozim bolj živahno
To je še vredu, meni je naredila plavo zaveso vsakič ko sem ga peljal brez gasu in nato dodal gas, torej v dolino ali pa če sem se pripeljal do semaforja. Ko sem speljal, je za mano bil moder oblak.
Je pa tako kot so ti drugi napisali. Kurjenje olja pomeni da se bo zamašil katalizator in ne boš šel skozi tehničnega. Mojega se je spravilo, ampak je nato pregnil še tank za gorivo, takrat je pa avto šel iz ceste.
Popravilo ... hja, za mojega je bilo ocenjeno med 1000 in 1500 EUR, s tem da nisem našel mehanika ki se bi tega lotil. Vsak mi je povedal okvirno ceno, pa tudi takoj dodal da tega ne bo delal. Škoda da je imela te težave, ker sva s punco raje imela Hondo kot Ceeda (kateri je novejši, več opreme in več konjev).