Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

BREMZE+GuMe

Napisal/-a daewoo_rugby Sr apr 14, 2004 9:48 am

lep pozdrav,

zanima me, men full cviljo bremze, s tem da sm zamenju ploščice manj kot mesec nazaj. Cviljo predvsem ko so hladne,(takrat mi tolko bolj cviljo)(beri:ljudje se ne slišijo med sabo) ko se segrejejo je boljše vendar občasno zacvilijo.

Drugače, pa kje se da kupit dobre gume (letne)ala dunlop F1 pa da so mogoče na obroke al pa popust vel 185/65 r14 (trenutno nimam za feltne, misl pa dat gor 15 al 16¨. Pa kakšna so kej kumho kvaliteta :?:

lpb :D

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. Sr apr 14, 2004 11:25 am

kaksni so diski? ker to je najverjetneje problem

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Sr apr 14, 2004 11:34 am

Glede bremz...poskusi usmerit kak curek toplega zraga na čeljust, da se prej segrejejo......se hecam

Najverjetneje boš moral še enkrat ploščice zamenjat....verjetno materjal ploščic in diskov ne pašeta skupi........dej gor ali original ali drugo znamko kot jo imaš sedaj.

lahko je pa tudi prevelika toleranca ploščice glede čeljusti...samo to bi ti piskalo med vožnjo ne pa ko bremzaš.....

Jaz sem imel kumho gume...za normalno vožnjo so kar dobre...če voziš hitro, predvsem po ovinkih pa jih dokaj hitro uničiš......meni so trajale mislim da dobrih 8 mesecev, pol so bile za v smeti. sicer pa moja vožnja ni glih počasna, zdaj imam gor (skoraj že 4 mesece) bridgestone potenca pa že letijo kosi gume stran......

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Sr apr 14, 2004 11:56 am

hm ja diski so pomoje še original, al pa se motim. glede ploščic, pa kaj priporoičate, kolk bi pršu komplet ploščic in diskov za nubiro karavan, kje to kej dobr montirajo, pa se spoznajo, če jih bom kej uprašu. Te zdj sicr dobr bremzajo, sam cvilenj :( in kako veš ker paše skupi(disk ploščice) da nebi menju pol bi pa hm cvilil , cviljo sam ko bremzam, kje se pa kej dobi te dunlop, goodyear... pa če mate izkušnje s štacunamii, da vem kam it

Uporabniški avatar
alko
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a alko Sr apr 14, 2004 12:09 pm

daewoo je napisal/-a:hm ja diski so pomoje še original, al pa se motim. glede ploščic, pa kaj priporoičate, kolk bi pršu komplet ploščic in diskov za nubiro karavan, kje to kej dobr montirajo, pa se spoznajo, če jih bom kej uprašu. Te zdj sicr dobr bremzajo, sam cvilenj :( in kako veš ker paše skupi(disk ploščice) da nebi menju pol bi pa hm cvilil , cviljo sam ko bremzam, kje se pa kej dobi te dunlop, goodyear... pa če mate izkušnje s štacunamii, da vem kam it

dokaj poceni so pri www.vulkanizerstvo-lasic.si , vendar si jih raje daj se kam scentrirat (jaz sem po 2kratnem zagotovilu njihovega monterja ze mislu, da so felne zvite, na koncu pa mi je tu neki pubec se enkrat jih scentriral, vmes pa me je vprasal kje sem to centriral pa ce je ta nor)

Vglavnem jaz sem tam kupil gume, Dunlopke SP9000, ugodno. Al pa se probaj na www.vulkanizerstvospica-sp.si , tam so pa zelo korektni baje.

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Sr apr 14, 2004 12:20 pm

alko je napisal/-a:
daewoo je napisal/-a:hm ja diski so pomoje še original, al pa se motim. glede ploščic, pa kaj priporoičate, kolk bi pršu komplet ploščic in diskov za nubiro karavan, kje to kej dobr montirajo, pa se spoznajo, če jih bom kej uprašu. Te zdj sicr dobr bremzajo, sam cvilenj :( in kako veš ker paše skupi(disk ploščice) da nebi menju pol bi pa hm cvilil , cviljo sam ko bremzam, kje se pa kej dobi te dunlop, goodyear... pa če mate izkušnje s štacunamii, da vem kam it

dokaj poceni so pri www.vulkanizerstvo-lasic.si , vendar si jih raje daj se kam scentrirat (jaz sem po 2kratnem zagotovilu njihovega monterja ze mislu, da so felne zvite, na koncu pa mi je tu neki pubec se enkrat jih scentriral, vmes pa me je vprasal kje sem to centriral pa ce je ta nor)

Vglavnem jaz sem tam kupil gume, Dunlopke SP9000, ugodno. Al pa se probaj na www.vulkanizerstvospica-sp.si , tam so pa zelo korektni baje.

Mariborčan Ljubljančanu svetuje naj gre v Brežice in Krško po opremo. :roll: Ta ja pa dobra. :lol:

Še tega mu svetujmo: http://www.vulkanizerstvo-furlan.si/
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Sr apr 14, 2004 12:27 pm

lepo, hvala, a kej bliži lj, je al ni :?:ja je res, da je mal daleč, sam je pa volja, in to mi pomen velik, ker lahk bi pa čaku mesec, pa noben nebi pomagal še enkrat HVALA

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up Če apr 15, 2004 7:10 am

Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika

VW_edge
Novinec

Napisal/-a VW_edge Pe apr 16, 2004 12:21 pm

Ce mas se dost debele diske jih lahko das postuzit in bojo kot novi, kar te bo prislo veliko ceneje kot menjava.

Bremze mogoce cvilijo ker ploscice ne primejo cez celo povrsino enakomerno, kar lahko resis ce das diske postruzit, vsaj v vecini primerov je tako.

LP

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Pe apr 16, 2004 1:08 pm

hm mehankar moj ni nč reklu, da bi bli diski u qurcu, nasprotno reku je da so uredu, sm mu pa učeri mu povedu, pa je reku, da bo klicu v firmo, pa povedu, če ne bo pa nič, bomo pa zamenal ploščice z boljšimi. Ja hvala mu bom pa še enkrat umenu za diske kako pa kaj. :wink:

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Pe apr 16, 2004 1:21 pm

Niso diski krivi..........tudi če bi imeli rise, se ploščice po nekaj 100 kilometrov prilagodijo profilu površine diskov.......prej bo ali materjal ploščic ali dimenzija ploščic kot karkoli drugega.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 4 gostov