Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Števcu se je strgal

Napisal/-a Jurchi Če apr 15, 2004 11:06 am

Jest mam en problem s stevci na Renault 19 1.4e! Cager za obrate se ne premakne nikamor, del osvetlitve je temnejsi od ostelega dela oz. osvetlitve na enem delu sploh ni, pa k je avto hladen pri visjih hitrostih se iz cagrov slis tak cuden zvok kot da bi kej preskakoval! Prosim povejte mi a nej to peljem na Renault servis (ziher bo drago) al pa h kakšnemu elektricarju, ce kdo pozna koga k bi mi lahko to zrihtu v Lj ali okolici?

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Če apr 15, 2004 11:09 am

Tist ko maš temo- to so ti lučke za osvetlitev števcev crknale.
To lahko sam zamenjaš,sam armaturko dol vzam (4 šraufi) pol pa za števec poglej pa luči prižgi in boš vidu ktera ti ne sveti pa sam zamenjaš pa je.
Glede števcev pa ne bi vedu!

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Če apr 15, 2004 11:47 am

Sem ze probal pa ne gre dol, k ga tist ta debel kabel, ki poteka do cagra za hitrost drzi in ga ne zna snet!!!!????

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če apr 15, 2004 12:46 pm

Hmmm Kaj ma približn enak narjeno ko petka? NAmreč petka ma tisto zajlo natakjeno gor. Sam ne vem a ma 19ka že elektronski števc al ma še vedn zajlo? Če še ma zajlo jo mal mrdi pa s kakim finim izvijačem pridi poleg pa mal zmrdi tisto plastiko okol. Glede na to da ti pa števc ruži..... hm če je števc na zajlo je lahk zajla zjebana. TKo sem mel jaz in je ružlo ko hudič :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Če apr 15, 2004 1:58 pm

Jurchi je napisal/-a:Sem ze probal pa ne gre dol, k ga tist ta debel kabel, ki poteka do cagra za hitrost drzi in ga ne zna snet!!!!????

Tisti debel kabel za števcem ni kabel ampak zajla. Dejansko je samo nataknjena gor, vendar tako, da se zaskoči, kar pomeni, da jo dol spraviš s potegom oz. nežnim posredovanje šraufencigerja. To kar se oglaša je dejansko zajla - lahko jo nafilaš z vazelinom pa utihne, morda celo za vedno - lahko pa boš moral nabaviti novo.

Obratomer je najverjetneje elektronski. Da ne dela sta dve možnosti: ali je prekinjena povezava med njim in elektroniko, ki mu daje signal, ali pa je dejansko crknil.
V prvem primeru ti pomaga avtoelektričar, v drugem pa nov (drug obratomer).
Sicer pa tudi tebi odsvetujem obisk originalnega servisa, ker ti gotovo ne bo všeč vse, kar bodo hoteli zamenjat.

Uporabniški avatar
pikl
Nov uporabnik

Kraj: izlake

Napisal/-a pikl Če apr 15, 2004 5:08 pm

Se strinjam .Avto pel k enmu avtoelektičarju pa ti nej puve al se da
zrihtat al ne,pol pa po oglasih iskat števc.
Če boš to delu preko Renault ser :wink:
itq sqs...
Slika

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Če apr 15, 2004 11:37 pm

NIKAR na renault servis, ti bodo tak račun dali da boš še celo leto postrani gledal :D

probaj sam dobiti števce ven (še prej pa poglej če so vse varovalke v redu :wink: ), zajlo pa samo potegneš dol, če ne gre z roko si pa z izvijačem malo pomagaj, zlomiti se nima kaj ker je iz mehke plastike-edino če boš v kakšne čudne smeri vlekel. pa poglej če so tiste lučke ki ne gorijo pregorene. če niso potem nekje ni stika in lahko da tudi obratomer zato ne dela.

če ti ne uspe nič popravit, neseš tisto škatlo k električarju pa ti bo pomeril
drugače se pa na odpadu dobi komplet števce za kakšnih 5 jurjev
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

VIA
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a VIA Pe apr 16, 2004 6:30 pm

Jaz tudi sumim da kje nima stika ce pravis da kr naenkrat ne gorijo vec lucke in obratomer.. razen ce je tebi najprej ena lucka vgasnila,pol druga,pa pol obratomer...
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov