Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Clio_freak
Nov uporabnik

Kraj: Logatec

Tresenje zavornih čeljusti - Clio I

Napisal/-a Clio_freak Po apr 12, 2004 10:03 am

mam en problem

pr cliotu mi med vožnjo tresejo oz nagrauzn vibrirajo prednje celjusti, ko zaviram je kul

zdej me pa zanima, a je normaln, da majo luft, al morjo bit vsi vijaki prtegneni?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po apr 12, 2004 11:26 am

Kok misliš tresejo? Verjetn ma tko enak narjen kot petka.Torej ma cilinder na dve pušah po katerih se vozi sem ter tja.Malo lufta tiste puše sicer lahk majo kaj dost pa ne.Al maš zrabljene tiste puše al pa maš diske rahlo zvite.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Clio_freak
Nov uporabnik

Napisal/-a Clio_freak To apr 13, 2004 11:54 am

ja tiste puše majo luft, sam se mi zdi da ka je kr mal preveč :?

sicer bom verjetn mogu zamenat tut ploščice počas, saj sostare že 1 let in pol :roll:

drgač pa disk skor zihr ni zvit, predlan so bli podrejan. mogoče da so, sam kr sami od sebe se verjetn niso zvil.

kaj a pol zamenam tiste šraufe, k držijo te čeljusti skup al kaj? :roll:

lp matej

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To apr 13, 2004 12:49 pm

Clio_freak je napisal/-a:ja tiste puše majo luft, sam se mi zdi da ka je kr mal preveč :?

sicer bom verjetn mogu zamenat tut ploščice počas, saj sostare že 1 let in pol :roll:

drgač pa disk skor zihr ni zvit, predlan so bli podrejan. mogoče da so, sam kr sami od sebe se verjetn niso zvil.

kaj a pol zamenam tiste šraufe, k držijo te čeljusti skup al kaj? :roll:

lp matej

Kok je to da se ti zdi preveč? Jaz mam kr ornk lufta (tko okol 3mm) pa se ne trese kaj.
Praviš da si diske stružo..... hmm takrat oslabiš disk in je čist možn da si jih pregrel.
Tko sem namreč jaz nardil (za silo sicer gre ampak ne za dolgo) in nisem kaj dost zaviru( sej z dizlom niti ne morš dosegat nekih extremnih hitrosti) ampak so po slabih 5000km se spet zvili :cry: No pol pa me je razjezlo pa sem kupo nove diske pa ploščice in od takrat dalje je mir.Tko da če maš že kr ornk slabe diske (beri: majo za sabo že neki km) pol jih lepo menji sej veš, na zavorah je bedno varčevat.
Tist puše pa.......... hmmmmmmmm.... če majo res res ornk lufta al dobi kje druge al pa jih daj na novo delat.Pa pazi ko boš skupi delu, fajn namaži stvar pa pazi na zaščitne gumice,ki so okol. Le te morjo dobr tesnit (varovat) te puše pred umazanijo.Ker se more cela čeljust prosto gibat sem in tja drgač ti požere ploščice,pregreje disk bla bla bla (izkušnje :? :P )
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Clio_freak
Nov uporabnik

Napisal/-a Clio_freak So apr 17, 2004 1:54 pm

tnx za nasvete

bom stopu se do enga strica mehanika pa bo povedu a majo tok ful lufta te puš :lol:

bom sporoču kva je bla fora

lp

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Viper123 So apr 17, 2004 2:13 pm

Da nimaš slučajo slabo prišravfane fake Brembo čeljusti??

JOKE! :mrgreen:
K sem tole prebrav sem se takoj na tiste fake čeljusti spomnu :noro

LP
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov