Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
chevrolet
Novinec

V8 motor - GENERALKA

Napisal/-a chevrolet Če apr 15, 2004 6:41 pm

LP

Hmmmm kako naj začnem ....

Rad bi napravil generalko na V8 motorju 262 cu in ne vem kam se naj obrnem, v najslabšem primeru bi se stvari lotil doma, vendar nimam čisto vsega orodja, znanje bi pa še pridobil sproti....

Kot prvo b rad nasvet, če mogoče kdo pozna kakšnega dobrega mehanika ki se ukvarja z V8 mašinami, pa mogoče v okolici Celja. Rabil bi tudi vsa tesnila za glave motorja in fergazerja, kje naročat, oz. kje kupit ? Mislim pa da imam majhno težavo z ventili, lahko da je celo kak fuč, ker mi mašina lavfa mogoče celo na 7-ih celindrih, vsaj tako mislim da je, malo klenka po domače povedano.... Zatorej si želim da bi to odpravil...

Rad pa bi bil zraven pri generalki, da bi videl kako in kje se začne, kako določene stvari prijet in kje so tiste zanke, napake ki jih lahko sam napraviš.

V motorju sm zamenjal olje, nove svečke so naročene, fertajler kapa je spucana, kabli za svečke vsi pregledani in izpravni, iskre so dobre. Hladilni sistem je ščiščen in brezhiben, izpušni prav tako ...

HVALA za odgovore

LP Chevrolet
Slika
Chevy V8 - TAUBI - TEAM TWINGO

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če apr 15, 2004 9:58 pm

Hm.... tesnilo bo pomoje mal tezje dobit... vem pa da dela en tesnila po meri... nekje v okolici kranja ce se nemotim!

Generalke pri takem motorju se bos sam pomoje mal tezji loto!

Generalka pa usebuje menjavo
-lezajev
-batov
-tesnil
-tefloni
-olje
-filtri
-svecke
-pumpe (oljna, bencinska, vodna)
-jermeni
-itd...
Se zihr kaj pozabu 8)

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky Pe apr 16, 2004 7:10 am

samo predlog: najprej si dobi "service manual" od tipa avtomobila, ker brez tega gre zadeva bolj počasi.
NO GO!

PICAJZL
Nov uporabnik

Napisal/-a PICAJZL To apr 27, 2004 6:51 pm

Leta 1979 sem imel Chevrolet malibu V8 motor.Dele sem hodil nabavljat v Graz ,chevrolet servis Fior.Sploh ni bilo problem za dele vse se je naročilo in kar hiro prispelo,ampak problem je bil denar ker je bilo tako drago da te ubije.Tvojega modela ne poznam ampak sklepam da je starejši letnik.Moj je bil takrat letnik 1975.Ti pa garantiram da se redno ne boš vozil z njim ker boš prej bankrotiral.Men se je potrošnja sukala od 22 do 40 l pozimi.
Sex drugs and rock&roll

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ To apr 27, 2004 7:32 pm

V bližini Celja imaš modela, ki popravlja Amerikance. Kogovšek se piše.
Je pa mislim da iz vasi Griže.

Tipo res šravfa samo amerikance, samo edini problem pri njem je (tako kot tudi pri nekaterih drugih, ki majo kej veze z amerikanci), da mu ni še nihče povedal, da ni zlatar ampak mehanik.
Na žalost so vsi v SLO isti. Vsak, ki ma kej veze z amerikanci, misli, da mora zato imeti cene x 3.

Ravnokar iščem-kupujem mašino Chevy 5.7 V8 in sem malo povprašal po SLO sceni.
Sama beda. Za en motor, ki nikol ne veš al bo jutri še lavfal al pa bo že vse odtrgalo, vsak misli da bo dobil po par kEUR. LOL.
Med drugim sem bil tudi pri Kogovšku in tipček misli, da bo obogatel s tem, ko bo prodal eno mašino.

Čakam na maj, da grem v nemčijo po cel avto z istim motorjem za 3 x manj keša.
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne maj 02, 2004 7:03 pm

Jst ti toplo svetujem da greš V Zagreb in se oglasiš pri Avtomobilskemu Salonu "krvavica" tip je drgač zastopnik za Nissan, ampak ceu lajf restaurira in šraufa američane,(esp musclecars) tko da bo on garant zrihtau zadeve u nulo. Usi hodjo k njemu
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne maj 02, 2004 7:54 pm

Jaz ti lahko rečem samo to da se take zadeve ne lotit sam. Sej mašina ni zelo zapletena, ampak pri takih stvareh rabiš veliko znanja in orodja če holeš zadevo nardit tako kot je treba. Jaz sem gledal mojega mehanika ko mi je generalko delal in je vsako malenkost 3x pomeril za luft pa tolk enih stvari je treba upoštevat da glava peče. Imam komplet service manual od avtomobila, pa bi sigurno kar nekaj stvari zajebal če bi sam to delal.

Drugač pa sam za info. Suzuki servis Vesel iz Moravč ima na hofu parkirane večinoma amerikance in baje da jih tudi šraufa. Z njim nimam izkušenj, ampak pomoje se je vredno pozanimat tudi pri njemu.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov