Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Audi A3 - sklopka

Napisal/-a matcho Po maj 03, 2004 12:52 pm

Lepo pozravljeni.

Spet se vam javljam s sledečo težavo.

Ko prestavljam, najpogosteje iz višje v nižjo mi med prestavljanjem za kako sekundo zacvili, in sicer v točno tistem trenutku ko kuplungo spustim.

Jaz močno slutim da mi drsi in da jo bo treba menjat ali pa vsaj obnovit.

Če je imel kdo kakšne podobne težave mi naj prosim pove kaj več.
Slika

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Po maj 03, 2004 10:13 pm

hmm...a recimo ob dodajanju gasa drsi? men je enkrat k se je ful segrela...dam gas pa se vrtlaji povečujejo, avto pa ne pospešuje. pol, k se j shladila, j blo bolš, sam useen tud čutm da bo treba menat..no upam da bo dau gdo dobr nasvet oz. bo kkšno izkušnjo deliu.. Lp

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Po maj 03, 2004 10:26 pm

accim je napisal/-a:hmm...a recimo ob dodajanju gasa drsi? men je enkrat k se je ful segrela...dam gas pa se vrtlaji povečujejo, avto pa ne pospešuje. pol, k se j shladila, j blo bolš, sam useen tud čutm da bo treba menat..no upam da bo dau gdo dobr nasvet oz. bo kkšno izkušnjo deliu.. Lp

Ne teh težav nimam. Se pa to dogaja samo takrat ko je segreta.
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To maj 04, 2004 3:17 am

Matcho močno sumim potisni ležaj. Kajti pri meni so točno taki simptomi in dober vem da je potisni ležaj fuč. Enkrat ko se srečamo (na srečanju če ne prej) ti pokažem kak se to sliši.Sliši se pa pri speljevanju ali pa pri prestavljanju iz višje u nižjo prestavo.In to točno takrat ko spustim kuplungo (mal prej ko dokončno zagrabi)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho To maj 04, 2004 6:57 pm

lisko1 je napisal/-a:Matcho močno sumim potisni ležaj. Kajti pri meni so točno taki simptomi in dober vem da je potisni ležaj fuč. Enkrat ko se srečamo (na srečanju če ne prej) ti pokažem kak se to sliši.Sliši se pa pri speljevanju ali pa pri prestavljanju iz višje u nižjo prestavo.In to točno takrat ko spustim kuplungo (mal prej ko dokončno zagrabi)

Točno tak lisko ja.

Mogoče veš kolko pride takšen potisni ležaj?
Slika

B3NZ0
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a B3NZ0 To maj 04, 2004 7:19 pm

accim je napisal/-a:hmm...a recimo ob dodajanju gasa drsi? men je enkrat k se je ful segrela...dam gas pa se vrtlaji povečujejo, avto pa ne pospešuje. pol, k se j shladila, j blo bolš, sam useen tud čutm da bo treba menat..no upam da bo dau gdo dobr nasvet oz. bo kkšno izkušnjo deliu.. Lp

hmmmm... a ti pravš da ti je sklopka drsela k se je ful segrela? pr men pa lih obratno: k je masina hladna mi pr visokih obratih u prazno zavrti, pol k se pa segreje (na 73 stopinj) pa mi normalno dela... res pa je da mi to na motorju dela :) a kksn ve zakaj mi to dela? lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr maj 05, 2004 12:21 am

matcho je napisal/-a:
lisko1 je napisal/-a:Matcho močno sumim potisni ležaj. Kajti pri meni so točno taki simptomi in dober vem da je potisni ležaj fuč. Enkrat ko se srečamo (na srečanju če ne prej) ti pokažem kak se to sliši.Sliši se pa pri speljevanju ali pa pri prestavljanju iz višje u nižjo prestavo.In to točno takrat ko spustim kuplungo (mal prej ko dokončno zagrabi)

Točno tak lisko ja.

Mogoče veš kolko pride takšen potisni ležaj?

Matcho zame pride komplet (potisni ležaj, lamela in potisna plošča) 12 jurjo. KOk pride za avdija ne bi vedu...... Po moje pa tam okrog 30-40 jurjo. Pa če boš dal to menjat pol daj menjat vse (potisni ležaj, lamelo in potisno ploščo) ker ponavad ležaj ne crkne tko hitr poleg tega če je ležaj slab je verjetn že tud lamela švoh. In je bolš da zdej menjaš vse pa maš par let mir.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov