Napisal/-a swoop So maj 08, 2004 11:19 am
Zdravo!
Mene zanima nekaj stvari, ki so povezane z avtomobilsko nesrečo.
V ponedeljek 3.maja sem bil soudeležen v verižnem trčenju in sicer sem bil prvi, ki sem dobil šus od voznika za mano. (medtem, ko sem stal v koloni in gledal v vzratno ogledalo kaj počne voznik za mano-se je zgodilo. Brez bremzanja se mi je zabil v "rit", s cirka 40-50 km/h. Torej krivda popolnoma njegova!!)
Ko imaš avtomobil kasko zavarovan, seveda pričakuješ, da bo zavarovalnica in ostali poskrbeli, da boš prišel najbolje skozi. Avtomobil je bil namreč ocenjen na približno 1.500.000-1.700.000,00SIT skode (REnault Scenic 1.6 16V letnik 2000)-torej naj bi bila to totalka.
-Ali to pomeni da od zavarovalnice dobiš znesek v višini vrednosti vozila tega letnika?
-koliko se odšteje zaradi razbitega avtomobila?
-kaj se pravzašprav splača storiti v tem primeru? glede na to,da denar ne raste na drevesu, en avtomobil bi pa nujno potrebovali (isti razred)
Zaeenkrat bi vas prosil, ce mi lahko pomagate toliko, lahko tudi kaj več...saj je to moje prvo soočenje s takim problemom.
Najlepše se vam zahvaljujem za vaše odgovore, nasvete...
(jezi me pa predvsem to, da za nesrečo nisi kriv niti malo pa te vseeno probajo vsi naokoli prinesti...oziroma hočejo vsi pridt skozi z čim manjšimi stroški in pri tem trpim jaz)