Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

OPEL ASTRA 1,6 1996 (75KM)težave

Napisal/-a killah bee Če maj 06, 2004 7:24 pm

Lep pozdrav,

mam težave z astro,namreč v prostem teku jo nekako zmanjkuje,sam to ne tako očitno da bi nihali obrati počasi ,ampak tako nakako za delček sekunde kot bi prekinil štrom(tako nekako rrrrrrrrrrrrrrMrrrrrrrMrrrrrr :D )

med vožnjo ne cuka,dela normalno samo ko stojim(včasih se mi zdi da komaj v prostem teku deluje z potrebnimi obrati da je motor še živ,nekako tako kot bi bil vklopljen kak velik porabnik elektrike)

Pol sem pelal na tester in so mi rekli da je fuč EGR ventil(za povratne pline ali nekaj takega 50k SIT) pa da je vbrizg malo slabši in da je to lahko posledica tega ventila,pol sem ta ventil blindiral tako da sem dal vmes ploščico,tako da nebi imel več funkcije,ki jo opravlja,avto pa deluje isto.

nakar grem do drugega mehanika in mi pogleda sveče in je bila 3 sveča
zapacana oziroma ožgana.

Noben mehanik ne ve zakaj motor deluje kot deluje,in me zanimajo vaša mnenja o tem,

pa še prosu bi za kakega RES dobrga MEHANIKA za ople v LJ,ki res raztura te astre

upam da sem dobro opredelil problem

Hvala vsem ki boste pripravljeni odgovorit

:wink:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe maj 07, 2004 1:52 am

Zal vzroka napake v tvojem avtu nebi vedo...
Ti pa priporocam pubece z opel kluba murska sobota... Ukvarjajo se izrecno z oplami tak da pomoje bi ti zrihtali :wink:
lp

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe maj 07, 2004 6:06 am

Mislm, da mam podobno tezavo jest pr Golfu IV letnik 1998 1.6 100km. Laufa uredu pa vse, edino na standgasu, na ksnih par sekund zatrese (ne vedno) pa ce res pazljivo gledam obratomer se odkloni za par obratov dol. Na uradnem servisu so mi rekl, da je to menda posledica lopute za zrak... in so se neki trudl popravt, samo brez uspeha.
No ja, bom vidu, kaj bo cez 6kkm, k mam vecji servis (120kkm) pa bom zamenu jermene pa svecke.

spela
Nov uporabnik

Napisal/-a spela So maj 08, 2004 9:03 pm

Sem dala tipu pooblastilo, da ti odgovori z mojim nickom, ker je obseden z astrami in jih kar naprej mrcvari :wink: Sama sem mela podobne probleme in je bil fuč senzor obratov, samo to je bilo pri hondi in ne vem, koliko ima veze :?: Preber si.

Pozdravlen!

Možnih je več stvari, če si dal tisto ploščico vmes, jo kar ven vzem. Ta ventil se da sčistit z wd40 pa nekaj minut pustis, pol ga prepihaš s kompresorjem in boš videl, če bo kaj razlike. Da je 50jurjev glih ne bo držalo - stane okrog 20 jurjev, mogoče še manj. Lahko so tudi kabli zanič za svečke pa še kaj. Sam vem, da so servisi dragi pa ti dam št. in me poklič pa ti bom še kako drugače poskusil pomagat, ni vrag da se ne bo dalo to uštimat, lepo se mej pa poklič - aja, cifro dobiš v pm

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So maj 08, 2004 9:14 pm

Če ti tko nagaja,samo v prostem teku,potem poskus spucat ventil prostega teka,ponavad se tist konus zapaca,pa tud agr ventil očisti.

vijaway
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a vijaway Ne maj 09, 2004 9:56 am

Očisti regulator prostega teka (standardna hiba oplov, sploh novejših), kupiš čistilni spray (1500 SIT), mehanik naj ti razdre, očisti in nazaj sestavi. Cena novega je 39.000 SIT, ob okvari se prižge oranžna lučka za motorno elektroniko. Avto ponavadi ugaša na križiščih in ima nemiren prosti tek (ali povišane vrtljaje).

Uporabniški avatar
Vectra
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Vectra Ne maj 16, 2004 1:31 pm

Če imaš še vedno probleme se mi javi na PM !
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov