Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

klima fiat uno 1.4

Napisal/-a s.Hio Po maj 24, 2004 9:33 pm

Prijatelj ima uno 1.4 letnik 93 in mu je klima delala do pred 14 dnevi. Pred enim letom pa je itak obnovil celo klimo in zamenjal plin ter dal prekontrolirat cevke. Pred enim mesecem pa je menjal lezaj klime.

Zdaj pa ko pritisne gumb klime se samo motr bolj hitro zavrti a klima se ne vzge (kompresor ne zalaufa). Pred 14 dnevi pa je menjal zaganjalnik in od tistkrat ne dela. Jaz sem gledal a ne izgleda nic odklopljenega, cevke delujejo cele.

Ko vklopi klimo zamo potegne plin (nekako tako je slisat) a v avtu ne hladi, piha enako topel zrak kot prej ko ni vzgana.

Kaksna ideja kaj bi bilo, da ne bi dajal spet obnavljat klime po nepotrebnem ali je lahko samo kaksen del elektrike (varovalke so cele, sem precekiral).

A ve kdo za kaksnega majstra v ljubljani ki zna popravjat klime in ki ni drag (dela na crno) ali vsaj kdo ki se spona in bi vedel kaj bi lahko bilo (ne omenjat servisa)?
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po maj 24, 2004 9:46 pm

Pozdravček!

Za začetek lahko preveriš če klima sploh hladi. Pusti jo delovati vsaj1-2 min, potem pa preveri če je katera cev med črpalko in zračenjem hladna. Preveri tudi če se vklopi črpalka za klimo, možno je da se ne vklaplja kot bi bilo treba. Sicer pa bi priporočal da preveriš če je še dovolj plina. Verjetno ti nisem pomagal odpraviti težave, upam pa da tile namigi kaj pomagali.

Lp Tristan01
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov