Nasveti in napotki ter povpraševanja...

rodney
Nov uporabnik

Problemi z vzigom dizla

Napisal/-a rodney Ne maj 30, 2004 10:37 pm

Ojla!

Se komu morda sanja, zakaj mi avto (Volvo V40 1.9 TDI) zjutraj dela probleme z vžigom. Verglam ga cca 10 - 15s, potem vžge in za sabo pusti en oblak belega dima (verjetno prevec goriva). Ce ga ugasnem in takoj nato spet vzgem, dela brez problema. Serje ga ponavadi samo zjutraj, ko je hladen in dalj casa na miru, drugace je vse ok.

Sumil sem ze akumulator, ampak pomoje bi bili potem problemi tudi cez dan.
Probaval sem tudi ze razlicne kombinacije vziganja, z in brez cakanja na predgretje, razlicne kombinacije (naprej predgretje, pocakat par sek in potem spet gret in vzgat), ampak je stvar v principu enaka. Ponovit jo je pa tud tezko, ker mi avto potem spet takoj vzge.

Ce je komu kej jasno, al pa ce me zna napotit na enega dobrega mehanika za dizle (seveda ne dragega) dobi za gajbo. :D

thx

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Problemi z vzigom dizla

Napisal/-a lisko Po maj 31, 2004 12:35 am

rodney je napisal/-a:Ojla!

Se komu morda sanja, zakaj mi avto (Volvo V40 1.9 TDI) zjutraj dela probleme z vžigom. Verglam ga cca 10 - 15s, potem vžge in za sabo pusti en oblak belega dima (verjetno prevec goriva). Ce ga ugasnem in takoj nato spet vzgem, dela brez problema. Serje ga ponavadi samo zjutraj, ko je hladen in dalj casa na miru, drugace je vse ok.

Probaval sem tudi ze razlicne kombinacije vziganja, z in brez cakanja na predgretje, razlicne kombinacije (naprej predgretje, pocakat par sek in potem spet gret in vzgat), ampak je stvar v principu enaka. Ponovit jo je pa tud tezko, ker mi avto potem spet takoj vzge.

Ce je komu kej jasno, al pa ce me zna napotit na enega dobrega mehanika za dizle (seveda ne dragega) dobi za gajbo. :D

thx

Kaj slučajn se sliš kot da se zaganja al pa da laufa po treh cilindrih?
Ker iste simptome mam jaz..... ampak to sam zjutri al pa če stoji par urc.
Pr men so krive vbrizgalne šobe..... možn da je pr teb enak.
Bo še kdo drug kaj povedu

tle maš pa servise http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=15096
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Drasoss
Novinec

Napisal/-a Drasoss Po maj 31, 2004 12:45 am

Grelne svecke bo treba najbrz zamenjat, standardna okvara pri dizlih.....

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po maj 31, 2004 5:40 am

Drasoss je napisal/-a:Grelne svecke bo treba najbrz zamenjat, standardna okvara pri dizlih.....

Ja preventivno jih lahk menja.Sam jaz sem tud to mislu da je na mojem in lejga zlomka skor nč se ni izbolšal :)
Poleg tega če bi ble grelne svečke avtek sploh vžgal ne bi ampak bi verglal u prazno. Drasoss probi štartat dizla brez predgretja, ko bo hladn..... sploh ne bo vžgal :P
Če pa že bo vžgal pa bo skadil črno. modro belkast dim pa ori dizlih pomen nekako premal nafte kar se lepo sklada s tem da vbrizgalne šobe ne delujejo prav.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

rodney
Nov uporabnik

Napisal/-a rodney Po maj 31, 2004 6:55 am

lisko je napisal/-a:
Drasoss je napisal/-a:Grelne svecke bo treba najbrz zamenjat, standardna okvara pri dizlih.....

Ja preventivno jih lahk menja.Sam jaz sem tud to mislu da je na mojem in lejga zlomka skor nč se ni izbolšal :)
Poleg tega če bi ble grelne svečke avtek sploh vžgal ne bi ampak bi verglal u prazno. Drasoss probi štartat dizla brez predgretja, ko bo hladn..... sploh ne bo vžgal :P
Če pa že bo vžgal pa bo skadil črno. modro belkast dim pa ori dizlih pomen nekako premal nafte kar se lepo sklada s tem da vbrizgalne šobe ne delujejo prav.

hm.. ce so res sobe krive, je to draga stvar? Do sedaj sem mel namrec bencinarja pa mi razna popravila niso delala problemov, pri dizlih sem pa se cisto nov. Se da to enostavno zamenjat al ga moram peljat na servis?

jaz2di
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz2di Po maj 31, 2004 8:21 am

Skoraj gotovo so grelne svecke. Popolnoma isto se je dogajalo tudi meni ze dvakrat in razlog je bil obakrat isti. Je treba pac zamenjat vsake 4-5 let..

lisko je napisal/-a:Poleg tega če bi ble grelne svečke avtek sploh vžgal ne bi ampak bi verglal u prazno. Drasoss probi štartat dizla brez predgretja, ko bo hladn..... sploh ne bo vžgal :P
Če pa že bo vžgal pa bo skadil črno.

Ni cist res. Moj avto ima baje 4 take svecke in dokler delata brezhibno vsaj dve, vziga cisto normalno (poleti, pozimi se ze pozna..). Ko ostane normalna samo ena se zacnejo komplikacije in takrat mehanik pove, da bo treba dat vsaj dve novi...

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po maj 31, 2004 1:35 pm

JA pr mojem dizlu zagotovo niso svečke :) ...... drgač pa vsak avtek ma svoje komplikacije in frke. Grelne svečke za mojga pridejo 800 SIt :) vbrizgalne šobe pa 8 jurjo ( sam vložki). Drgač pa za pugija (HDI) pa sem slišu da pridejo vbrizgalne šobe 140 jurjo in to ena :shock: kdaj točno se jih menja ne vem...... mislim pa da okol 150kkm
Slika

dirty
Nov uporabnik

Napisal/-a dirty Po maj 31, 2004 3:28 pm

Ojla!

Ce je komu kej jasno, al pa ce me zna napotit na enega dobrega mehanika za dizle (seveda ne dragega) dobi za gajbo.

thx

OK jest mam dizla in lahko povem, da bel dim pri dizlu ne pomen preveč bencina ampak je po moje voda v gorivu. Če bi blo preveč goriva v mašini, bi bil dim črn. Če pa je dim plav je pa olje.
Po moje je tvoj problem voda v filtru za benz. Sčasoma se nabere kondenz v filtru in morš vodo pol ven spustit (spodaj pod filtrom maš nek šrauf, pa jo ven spustiš). Po moje je kriva voda v filtru.
V glavnem, spust vodo iz filtra, preglej grelne svečke in poskus. Če so pa res šobe šle, bi pa po mojih izkušnjah slišal čuden zvok iz mašine (klokotanje). Prever tud akomulator, če ni že mal švoh.

LP

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Po maj 31, 2004 5:23 pm

lisko je napisal/-a: Grelne svečke za mojga pridejo 800 SIt :)

Kje pa kupiš tako poceni svečke?? Jest sem dal za eno 2500 sit :( Sem pa imel podobne simptome kot rodney pa so bile grelne svečke krive.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po maj 31, 2004 8:27 pm

ule je napisal/-a:

Kje pa kupiš tako poceni svečke?? Jest sem dal za eno 2500 sit :( Sem pa imel podobne simptome kot rodney pa so bile grelne svečke krive.

Original na renojo me pridejo 6 jurjo komad :shock:
za 800 sit pa sem jaz dobil BOSH-ove u slo. bistrici u eni štacuni vem kje je pa ne vem kak se reče :twisted:
Slika

jaz2di
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz2di To jun 01, 2004 8:22 am

lisko je napisal/-a:Grelne svečke za mojga pridejo 800 SIt :)

Pismo, tako poceni grelne svecke...mene pride ena okrog 4000.
Ce se spomnis ime/lokacijo stacune le napisi...do slo.bistrice imam sicer kakih 150 km, ma z dizlom se pri taki razliki v ceni se vedno splaca it na izlet :wink:

SEVERcek
Novinec

Kraj: Prelepa Bistrica

Napisal/-a SEVERcek To jun 01, 2004 8:27 am

lisko je napisal/-a:
ule je napisal/-a:

za 800 sit pa sem jaz dobil BOSH-ove u slo. bistrici u eni štacuni vem kje je pa ne vem kak se reče :twisted:

Verjetno pri avto ZANIC :wink:

LP
Can`t find your cat?
Look under my wheels!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To jun 01, 2004 12:14 pm

SEVERcek je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:
ule je napisal/-a:

Verjetno pri avto ZANIC :wink:

LP

Mislim da je to to ja. Bom pa pogledu kak se reče itak sem vsak teden doli.Drgač pa maš u mb avto ROMA kjer pa pridejo 1700 sit :)
Slika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 To jun 01, 2004 12:37 pm

Lisko: tiste šobe ki so 140k sit komad so res tok, samo so res en komad komad, torej rabiš samo eno tako v avtu. To je pa tista šoba ki spedena signal digitronu v avtu ne :) To jepa cena z nosilcem šobe+vložek.

Drasoss: nemoreš reč da so fuč grelne svečke okvara ker je to potrošni materjal, kot filtri, jermeni itd...

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Če jun 03, 2004 6:01 pm

dj k odpravš napako sporoč kaj je blo prosm, kr mamo tud volvota v40 1.9d, tolk da vem kaj je šlo če se kj tacga zgodi :? ok Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov