Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Vičo
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a Vičo To maj 25, 2004 9:06 pm

ja alpa če cifre mal čudno stojijo - postrani, ne v isti ravnini!!
Slika

Rippy
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Rippy To maj 25, 2004 9:13 pm

Mehanski števec se ne da previt nazaj, samo naprej :P možn ga je blokirat seveda, pol pa reaktivirat, najbolje bo da ga zamenjaš z novim in naviješ na željeno kombinacija za dobitek na lotu :twisted: sicer ni pošteno to ampak je izvedljivo, usak autoelektrik ti lahko naredi to.
They Sey In Heven Bass Comes First, Cool Heven Is A Bass On Earth. Magnat & PhaseLinear All the way.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To maj 25, 2004 9:18 pm

Jah kaj naj rečem, ko kupuješ rabljenega vedno zahtevat serisno knjižico, račune iz servisov pa po možnosti še preverti na računalniku v servisu če je vse legit. -Drugače je maček v žaklju
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr maj 26, 2004 10:31 pm

bergkamp je napisal/-a:Kako pa ugotoviš na rabljenem avtu da je bil števc prevrten? Kakšni so znaki?

na mehanskem ti kazalec za hitrost trepeta, pr elektronskem pa (vsaj pri mojih dveh primerih) pa kaka lučka za osvetlitev števcev crkne!
Slika

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Napisal/-a Jonas Če maj 27, 2004 6:56 am

infiniti je napisal/-a:Jah kaj naj rečem, ko kupuješ rabljenega vedno zahtevat serisno knjižico, račune iz servisov pa po možnosti še preverti na računalniku v servisu če je vse legit. -Drugače je maček v žaklju

Jah ni nujno, jz mam v servisni stemple sam do 65k notr, k uradni servisi nategujejo se bolj kot ce peles k enmu peku. Pa je avto redno servisiran skoz. Racunov od servisov pa nimam, sam je avto zihr bols vzdrzevan ko od nekoga ki ima vse stemple notr... Zal kupcu tega ne morm dokazat, samo ce ga do mehanika pelem pa mu on pove kako je z avtom...

LP
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če maj 27, 2004 8:32 am

HEHe, tak vam recem, tisto z uradnih servisov...
PA mislite res da je tak nemogoce dobit un stempl???
Moj fotr je pac delo servis pri enem doma, ker mu je servis predrag bil pa mu je un zrihtal stempl ki dela tam na uradnem servisu...
Mislim use je mogoce dan danes...
Predno se odlocis za nakup rabljeniga vozila je treba fajn zadevo pregledat, da res ne kupis macka v zaklu!
LP

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če maj 27, 2004 11:42 am

Sej pač zahtevaš še računčke, pa na servisu tut lahko pogledajo kaj in kako - če tvoj fotr dobi zrihtan štempl, ga u računalniku zihr ne bo zapisanga kot stranko - in kaj zdaj? -Vedno se da odkrit prevaranta
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če maj 27, 2004 11:45 am

Jonas je napisal/-a:
infiniti je napisal/-a:Jah kaj naj rečem, ko kupuješ rabljenega vedno zahtevat serisno knjižico, račune iz servisov pa po možnosti še preverti na računalniku v servisu če je vse legit. -Drugače je maček v žaklju

Jah ni nujno, jz mam v servisni stemple sam do 65k notr, k uradni servisi nategujejo se bolj kot ce peles k enmu peku. Pa je avto redno servisiran skoz. Racunov od servisov pa nimam, sam je avto zihr bols vzdrzevan ko od nekoga ki ima vse stemple notr... Zal kupcu tega ne morm dokazat, samo ce ga do mehanika pelem pa mu on pove kako je z avtom...

LP

To bos imel lahko tezave pri prodaji, mehankar pa tut ne more vedt al so vse komponente poštimane, vsak avto ma pač specifike glede vzdrževanja, še če je avto redno in na pooblaščenemu servisiran ti to ni nobena garancija da je avto brezhiben. Negdo je mal šlampast pa nekaj pozabi - zajebe pri servisu in evo sranja. Jst sm ful skeptičen do rabljenih avtomobilov, če bi ga že kupil bi ga kupil od nekoga ki ga poznam ali pa mi da kako leto garancije na avto

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Napisal/-a Jonas Če maj 27, 2004 6:54 pm

Jah, ce ne verjame mu dam avto, naj ga pele na pooblascen servis da ga pregledajo. Pa mu bodo tm povedal kako je z avtom. Jz osebno bolj zaupam enemu mehaniku ki ni pooblascen, pa k si lahko zravn k ti dela, ko da peles k unim genijem v pooblascen servis k ti recejo da prid avto iskat cez tri dni k je blo treba olni filtr zamenat. Sploh neves kwa so ti delal. Skepticen glede rabljenih avtomobilou. Hja jz tud, pa kwa naj? Kje naj jz v svojih studentskih letih zberem za nou avto. Nemogoce. Edin ce grem drogo svercat. Jz k bom kupovou nov-rabljen avto, se bom z unim k prodaja avto lepo zmenu da ga peleva na servis ki ga bom jz zbrou. Mehanik mi bo lepo povedu kaj vse je treba zamenat, in kdaj se kej menja. Pa se predracun za naslednji redni servis bom prosu. Da mi nebo na servisu reku ja ok kul je vse, nasledni servis cez 20k km pa 15k te bo prsou. Pol bom pa ke uletu pa racun 100k. Lepo predracun in to je to. K tok k se zadne cajte folk s temi avti nateguje med sabo je ze prou neverjetno.

LP
Slika

LiXo
Novinec

Napisal/-a LiXo Če maj 27, 2004 9:04 pm

Nevem zakaj bi se števce prevrtaval nazaj, ker se itak vid al ma avto 100 al pa 200 tisoč, ma pa folk fore k prodaja npr. 5let stare avte z 30000 kilometri...al pa kakšne velke limuzine stare 7 let pa majo pod 100000...to so mal buče :?

Drgač ma pa zarad mene lahk avto tut 200 tisoč kilometrov in da dela, kolkr da jih ima kao al pa res 80000 pa je biu teran na mrzu od nakupa dalje..

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Če maj 27, 2004 9:15 pm

itak ti u servisni knižci piše kok si jih mel nazadne pol jih boš mel pa kr mn ha ha ha
>>ZIDEK<<
Slika

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Pe maj 28, 2004 7:25 pm

Zaradi takšnih PREVAR pa šparam vse servisne račune , ker mi nihče ne bo verjel ko bom prodajal avto ( recimo ko bo star 5 let ) da ima samo 60.000 km.
Spreminjanje stanja števcev z nameno pridobivanja protipravne premoženjske koristi ( višja vrednost avta kot je dejanska ) je kaznivo dejanje. Če pa pri prodaji opozoriš kupca ,da je števec prevrten potem pa ni problema.
Na papirju lepo , v praksi pa dokaži če lahko :evil:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe maj 28, 2004 7:29 pm

zupi13 je napisal/-a:
bergkamp je napisal/-a:Kako pa ugotoviš na rabljenem avtu da je bil števc prevrten? Kakšni so znaki?

na mehanskem ti kazalec za hitrost trepeta, pr elektronskem pa (vsaj pri mojih dveh primerih) pa kaka lučka za osvetlitev števcev crkne!

Tole ne drži u vseh primerih :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe maj 28, 2004 9:58 pm

lisko je napisal/-a:
zupi13 je napisal/-a:

Tole ne drži u vseh primerih :)

hehe :lol: :lol: :lol:
Kaj ce men trepeta kazazel pol se pravi da je nazaj privrten??? :P

Pa je 101% zihr da se ni bil narazn jeman...
CE je zalja v pizdi ti cengar pajtla, ali pa da je zajla suha...

Uporabniški avatar
Alexx
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a Alexx Ne maj 30, 2004 8:10 pm

Fantje, dandanes guljufajo tudi avtohiše. En kolega je peljal svoj avto v eno avtohišo, če bi mu ga vzeli v račun in bi on pri njih vzel novega. Trgovec ga je na "oko" pregledal a mu je na koncu rekel(avto je imel 180.00 prevoženih), takšnega avta ne bom mogel prodati, če hočeš da ti ga vzamem v račun ti bom dal 20 jurjev manj, ker ga morem peljati, da mu bodo zbili kilometre. Pa je pol tist avto namesto 180.000 km imel naenkrat samo 105.000. Mislim, potem pa idi v avtohišo kupit rabljen avto. So še slabši kot bi na sejem šel kupit avto. Jaz sem proti zbijanju kilometrov. Si pač ne morem novega avta privoščit.
Vruuuuum

Tamušk
Nov uporabnik

Kraj: fara

Napisal/-a Tamušk Če jun 03, 2004 6:31 pm

Vidis tudi po tem ker stevec potem pr manjsih hitrostih poskakuje,ali pa zacne cez cas narobe kazat :twisted:
save your ass wear halmet

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe jun 04, 2004 8:46 am

Alexx je napisal/-a:Fantje, dandanes guljufajo tudi avtohiše. En kolega je peljal svoj avto v eno avtohišo, če bi mu ga vzeli v račun in bi on pri njih vzel novega. Trgovec ga je na "oko" pregledal a mu je na koncu rekel(avto je imel 180.00 prevoženih), takšnega avta ne bom mogel prodati, če hočeš da ti ga vzamem v račun ti bom dal 20 jurjev manj, ker ga morem peljati, da mu bodo zbili kilometre. Pa je pol tist avto namesto 180.000 km imel naenkrat samo 105.000. Mislim, potem pa idi v avtohišo kupit rabljen avto. So še slabši kot bi na sejem šel kupit avto. Jaz sem proti zbijanju kilometrov. Si pač ne morem novega avta privoščit.

Alexx, pa je to kaka "ugledna" avto hiša al je kak tak cigu migu prodajalec rabljenih vozil...Ker je moj kolega kupu avto v Celju...pr enmu takmu prodajalcu... :roll: tm blizu A2S, pa je kasnej ugotovu da ma avto 155.000km, na števcu je mel pa 55.000 km.Pa še od avtošole je biu :evil:

Po drugi stran k je pa fotr avto menjal, je dal pa avto v A2S staro za novo, pa je mel cca 190.000km, pa smo šli čez cajt spet tja mal in smo preverl kilometre...so bli pa točni...ko se je prodajal...Zgleda da so vsaj tle pošteni...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Alexx
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a Alexx Pe jun 04, 2004 7:00 pm

Pri nas(koroška) tale avtohiša doživlja kar dober ugled...Meni je sicer tip(lastnik) že lep čas zelo "sumljiv" kar se tiče rabljenih avtov. Ima pač to srečo, da je priljubljen pri ljudeh, ketere nateguje od spredaj in od zadaj. To je en takšen primer...Bog ve koliko takšnih pa je že speljal, pa se ni razvedelo. Koliko se meni zdi, mora obstajati kakšen pravni vzvod, da bi takšne tipe privili. Saj to je guljufija.
Vruuuuum
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov