Nasveti in napotki ter povpraševanja...

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Renalut 5

Napisal/-a [YuGo] So jun 05, 2004 10:42 pm

No, zamenjal sem avto. Slike bodo sledile, ko bom avto do konca porihtal.

Zanima me nekaj. Nekaj mi ropota po luknjicah in ko sem narazn vzel se mi je zdelo, da ropota končnik. Kdo je pač dosti petko šraufal bi mogoče to vedel, če to rado crkne? Mislim, da bo treba oba menjat.

Kako se vzame tapeta na vratih dol, seveda da ne bi vse polomo prej.

LP

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jun 05, 2004 10:48 pm

Dobrodošel u R5 klubu :P mehanika za petke veš kjke najdeš a ne? :P :P :P
Tist kar praviš da ti ruži so gumice u stabilizatorju. Pride ena 200 sit menjava pa vzame pol urce časa.
Tapeta pa gre dol tko da vzameš prvo dol kljuko za šipo in potem še odšravfaš tist šravf ki ga maš u kljuki za vrata. Vzameš tisto plastiko okol kljuke dol in lepo počasi in nežno z vseh strani vlečeš tapeto dol..... tapeta je na zobih in pa na takem kitu gor prlimana..... lepo počas da ne boš onih zobekov odlomu. Je pa treba včasih kr močno potegnit.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] So jun 05, 2004 10:51 pm

hmm, samo če premikam končnik volanski, mi skače noter...sem danes malo razkopal moj avto in vzel amortizer ven, ter vse skupaj potem malo premikal.

Maš ti DIALOGSYS?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So jun 05, 2004 10:54 pm

Mogu bi videt ne morm govort tko na pamet. Ampak vem pa da so one gumice ziher vzrok ropotanja (verjem ker sem že pr petih petkah jemal ta problem).
Tist s končnikom pa..... hmmmm ti avtek kam vleče? ma kole lufta kaj levo desno? Ker men tud ruži če kolo mal premikam (med vožnjo se ne sliši kaj) pa ni končik pa nč.... tehničnega normalno nardil končniki so pa novi.
Če te še kaj zanima upraš. Al pa se najavi moji tajnici pa pridi ne pregled :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne jun 06, 2004 1:59 am

O fack pa ne da si petko kupo :? :roll:
A imas 1.1?
Napis kolk ti pozere oz takrat ko bos zmero porabo, liskotova je znala tudi do 12l popapcat, tak da je jugo se kr varcen avtek :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jun 06, 2004 1:24 pm

monster_d je napisal/-a:O fack pa ne da si petko kupo :? :roll:
A imas 1.1?
Napis kolk ti pozere oz takrat ko bos zmero porabo, liskotova je znala tudi do 12l popapcat, tak da je jugo se kr varcen avtek :D

Monster vsak avto ki ga dobim jaz u roke zna met nenormalno porabo :P
tok za info: yugo 55 - 15l+ (z navadnim frgazerjem)
ibiza 1.4 - 16l
petka 1.4 - 14l
petka 1.6D - 7.5l
Vse se da če se hoče :-P
Slika

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Ne jun 06, 2004 6:06 pm

Danes sem nekaj šraufal. Obe gumici sem nabavil, pa levi končnik. No, levo stran sem že zamenjal, na desni pa še morem, mislim da je na desni gumica grozno zanič:).

Se pa tudi malo z rjo borim, tak da še to zraven rihtam. Starost je pač starost.

Pije? hmm, po mojih ocenah mi zdaj pije 7 litro, pa so same kratke razdalje in po mestu, tak da sem zadovoljen.

lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jun 06, 2004 11:14 pm

Ja sej znajo mal pit...... pač odvisn kak jo voziš.
Da ne bo kdo one moje podatke jemal da sem se skoz vozu s tako potabo.... tist je blo res ornk tiščanje. :D
Drgač pa kolega ma enako petko..... pa mu na izi vožnji pije 6.5. TKo da znajo kr varčne bit..... seveda če pa tiščiš..... :)
Slika

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] So jun 12, 2004 8:39 pm

Čuj lisko, daj povej mi, če si jemal bobne dol, kak se to naredi?

No, sej se še niti nisem lotil, ampak bom kar tebe vprašal, če si že jemal. Zdaj sem prednje diske in ploščice menjal, zdaj pa še bo treba zadaj zrihtat.

Aja, pa kaj poka odzadaj nekaj ko se avto zagunca? To sem zdaj slišal pri vsaki petki.

lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jun 13, 2004 3:31 am

[YuGo] je napisal/-a:Čuj lisko, daj povej mi, če si jemal bobne dol, kak se to naredi?

No, sej se še niti nisem lotil, ampak bom kar tebe vprašal, če si že jemal. Zdaj sem prednje diske in ploščice menjal, zdaj pa še bo treba zadaj zrihtat.

Aja, pa kaj poka odzadaj nekaj ko se avto zagunca? To sem zdaj slišal pri vsaki petki.

lp

Ej za bone je skor isti sistem kot pa pri jugičo.... macola pa gremo :P
Drgač edin pol morš pazit ko skupi delaš, ker je en samonastavljiv sistem ki ga moraš sestavit tko kot si ga narazen vzel.

Da vzad kaj ruži? men so škripala zadnja vrata..... pa še na enih parih petka. Mal jih pritegni pa more zginit.
Drgač pa men tko vse ruči pa me ne motti :P traktor pač :D
Slika

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Ne jun 13, 2004 7:42 am

Pazi da se ti ležaj ne razleti, če se ti pa razleti moraš obrač ki je v sredini
ležaja odstraniti, da dobiš potem ležaj nazaj skupaj.

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Ne jun 13, 2004 8:07 am

Morem pa glavno matico odšraufat, a? Pri yugecu je bilo to veliko bolj enostavno, tam si samo 2 šraufeka odtegnil in je bilo.

lp

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne jun 13, 2004 1:40 pm

[YuGo] je napisal/-a:Morem pa glavno matico odšraufat, a? Pri yugecu je bilo to veliko bolj enostavno, tam si samo 2 šraufeka odtegnil in je bilo.

lp

Un sredinski pokrov, pa si zbil dol anede...
Moram en dan pakne pa boben mal zasmirglat :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po jun 14, 2004 4:19 am

[YuGo] je napisal/-a:Morem pa glavno matico odšraufat, a? Pri yugecu je bilo to veliko bolj enostavno, tam si samo 2 šraufeka odtegnil in je bilo.

lp

Ah ja.... ista pišuka... ups sorry izrazu.... itsi falus je. Sam da pač petka včasih zahteva mal več vloženega truda :)

P.S ma pač bolšo postavo od Zastave :P
Slika

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Po jun 14, 2004 6:28 am

Isti falus že ni, ker je drugače sistem. A si jemal boben dol ali ne? :lol: Pol bi te proso, če morem kaj posebnega pazit.

Aja pa še to, kako si zrihtal kuferan, da ti več ni ropotal?

lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po jun 14, 2004 3:36 pm

Sem mel boben dol ja (še celo mal postružit sem ga dal pa nove pakne not grabi ko hudič :twisted: ) Srednjo matico odšravfi pa gre komplet z ležajem dol. Pri jugičo ti je pesta gor ostala tle pa je kr boben pesta.

Za kuferam pa... tam ko se vratat not zaprejo, ko maš tist "hakl". Prišravfanje s 13 ključem. Odtegni pa ga premakni malenkost navzdol (proti rezervi) pa se špili s tem tko dolgo da se bojo vrata začela mal trše zapirat(tko da morš mal bol butnit) pa mislim da bi moglo škripanje zginit.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov