Nasveti in napotki ter povpraševanja...

modrina
Novinec

merilec pretoka zraka

Napisal/-a modrina Ne jul 11, 2004 7:51 pm

Pozdravljeni!
zanima me če ima kdo izkušnjo kako je če ti ne menjajo merilca pretočnosti zraka ampak ti v motorju naredijo preusmeritev? na netu sem prebral da je problem z tem merilcem rešen za vedno . to napravijo v firmi RSR na Brnčičevi v Ljubljani. zanima me če je kdo to že napravil?

LP :idea:

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jul 11, 2004 8:09 pm

baje ti programirajo krmilni program,tako da avto deluje kljub pokvarjenemu merilcu zraka optimalno. Izkušenj pa nimam. Če ti dajo na to garancijo,lahko poizkusiš,drugač boljš da ne.

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Ne jul 11, 2004 10:21 pm

kaj pa se ti je pokvarilo pri merilcu, mogoče je treba sčistiti samo grelno nitko za merjenje.

modrina
Novinec

Napisal/-a modrina Po jul 12, 2004 9:03 pm

Ne vem kaj se je pokvarilo. Avto ne dosega prejšnjih hitrosti in slabo pospešuje.V glavnem na servisu bi oni zamenjali merilec zraka in dali garancijo za dve leti. Baje se to dogaja vsem TDI motorjem od 98 letnika dalje med 40000 in 70000 prevoženimi KM.
LP, :?

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jul 13, 2004 4:08 am

Gre za serijsko napako. Sam sem imel na svojem TDI-ju enako napako. Prvi serviser, kjer sem avto redno servisiral vsa leta je hotel 50 tisočakov za popravilo-storitev. Nato sem se malce bolje informiral in avto odpeljal k drugemu, 30 km oddaljenemu serviserju (pooblašenemu). Tu je bilo vse skupaj brezplačno – edini »pogoj« pri njem je bila potrjena servisna knjiga.
Če imaš tudi ti vse »urejeno« (redni servisi + potrjena servisna knjiga) pri avtu moraš po mojih izkušnjah sodeč le najti serviserja, ki ti bo brezplačno rešil »zadevo«

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov