Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Voda iz klime v pragovih-Punto2

Napisal/-a [DocX] So avg 14, 2004 5:42 pm

Imam zanimiv ampak ne tako nedolžen problem. Pred dvemi tedni sem opazil, da so mi tepihi na sovoznikovi strani mokri. OK, sem si mislil, sm pa že pozabil dobro okno zapret, pa se je mal nateklo. Ampak postajalo je vedno bolj in bolj mokro, tako da sem pivnal z jelenjo kožo in cele litre ven potegoval. Začuda v tem času ni nič deževalo, tako da sem se spraševal od kot voda. Vode je bilo že toliko, da je postal moker še zadnji tepih. Ker nisem mogel tepihov nikakor posušit, sem odšraufal ob strani in sem jih dvignil. Mel sem kaj za videt.... :roll: Pod tepihi je še pena, ki je bila gnila od vode. Dvignil sem še odzadaj in situacija je bila enaka. Pena je bila tako gnila od vode, da sem jih izrezal iz avta in dal sušit. Vodo, ki se je pa nabrala v kanalih pragov, sem metal iz avta še potem kr nekaj časa... Skratka, sem se malo preveč razgovoril... Grem na point :lol:

Point je, da sem ugotovil, da mi voda prihaja iz KLIME oz, voda, ki kondenzira, ki bi morala teči vn, mi teče pod pragove :shock:

Ko avto parkiram, je lužica od klime včasih bila točno pod kompresorjem. Sedaj je točno pod pragovi. Kaj bi lahko bilo narobe?! Ali je je že komu to dogajalo? Bi lahko kje točlo pri kaki cevi okoli izmenjevalca al kaj podobnega?! TNX :wink:

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric So avg 14, 2004 8:07 pm

Možno je, da se je zamašila odvodna cevka za kondenz, in zato ti voda teče v notranjost. Lahko, da je tudi cev počila, ali se snela. Vsekakor, razdret in pregledat bo treba.

Lp
Bric

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So avg 14, 2004 9:17 pm

Jap točen tko nared kot je napisu kolega pred mano.

Jst sm mel zadnč malce podobn primer. Tipu se je snela cevka,zato mu je voda kapljala na izpušno cev,tko da se mu je ustvarjala para in ta je sekala nazaj v kabino.

Uporabniški avatar
chevrolet
Novinec

Napisal/-a chevrolet Po avg 16, 2004 9:56 am

LP

Možno da imaš težave tud z tamalim kilerčkom ki je pri sovoznikovih nogah, lahko da ti tam kaj spušča? Razdri avto, tepihe odstrani, ali pa jih zavihaj stran, posuši in se voz nekaj časa, ter kontroliraj kje curlja in teče, nao pa veselo na delo.

LP
Slika
Chevy V8 - TAUBI - TEAM TWINGO

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Če avg 19, 2004 3:42 pm

Ma dijoporko, se mi zdi, da mam jaz isti problem. Moker sovoznikov pod, dežja pa že neki časa ni bilo, itak bi pa lahko voda prišla noter samo z mokrimi čevlji, vendar ne toliko, kolikor je je. Od klime mi teče pa kot ti praviš s praga. Zdej me pa zanima, kako si ti rešil zadevo?

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Napisal/-a [DocX] Pe avg 20, 2004 7:53 pm

Ma če ti po pravici povem, problema še nisem rešil, le pragove sem posušil, klime pa že nekaj časa ne prižigam in se raj kuham, kot pa da avto peljem mehaniku. :mrgreen:

Sem pa izvedel, da je to čist pogost problem tudi v drugih avtomobilih in da je problem čist na easy rešljiv pri vsakem mehaniku, ki nekaj malga zna. Skratka, problem je čist anfoh rešljiv, sam men se kot sem že povedal, ne lub k mehaniku (beri: sem brez denarja :) )

Sm šel čist informativno k AvtoTriglavu (nikol več tja na servis :ne ) in mi je še tam tip rekel, da to zna vsak klepar popravit in da raj grem na kak drug servis popravit.

Wavemaker, ko boš ti popravil (predvidevam da prej kot jst) me res zanima h komu boš peljal in kolk te bo koštal. :wink:

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker So avg 21, 2004 1:33 pm

[DocX] je napisal/-a:Ma če ti po pravici povem, problema še nisem rešil, le pragove sem posušil, klime pa že nekaj časa ne prižigam in se raj kuham, kot pa da avto peljem mehaniku. :mrgreen:

Sem pa izvedel, da je to čist pogost problem tudi v drugih avtomobilih in da je problem čist na easy rešljiv pri vsakem mehaniku, ki nekaj malga zna. Skratka, problem je čist anfoh rešljiv, sam men se kot sem že povedal, ne lub k mehaniku (beri: sem brez denarja :) )

Sm šel čist informativno k AvtoTriglavu (nikol več tja na servis :ne ) in mi je še tam tip rekel, da to zna vsak klepar popravit in da raj grem na kak drug servis popravit.

Wavemaker, ko boš ti popravil (predvidevam da prej kot jst) me res zanima h komu boš peljal in kolk te bo koštal. :wink:

Ok, hvala za odgovor, ti bom sporočil.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov