Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Kocbek
Nov uporabnik

Zapeljal v lukno na cesti

Napisal/-a Kocbek To avg 24, 2004 11:59 am

Včeraj sem s sprenjo desno kolo zapeljal v lukno na cesti.Čez par metrov se je začel
volan ful tresti avto pa je začelo vlečt na stran ob vožnji pa se čuti kot da bi poskakoval oz. kot da bi ga na desni strani zibalo.
Ali je možno da je krivo še kaj drugega razen zvite feltne.

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Kraj: kropa

Napisal/-a ASenna To avg 24, 2004 12:04 pm

na optiko ga pel,pa če ti bo po optoki še avto vlekl v stran maš pomoje desno roko zanič :wink:
men mama prav "za vsakmu ovinkom je hodič"
SlikaSlika

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE To avg 24, 2004 12:05 pm

Lahko da si roke pokrivil... Ko zrihtaš feltno, pejt še na optiko...
Slika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To avg 24, 2004 12:05 pm

kle je zihr sm feltna kriva,k ko jo zviješ volan ful trese,pa mogoče ti je kj optiko zjebal :wink: ...novo feltno pa na optiko pogledat....druzga pa mislm d ne more bit :wink:

LP
Slika

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE To avg 24, 2004 12:07 pm

Madonca, smo pa vsi skor istočasno enako odgovoril, tko da, Kocbek, nič drugega ti ne preostane kot... :D :D :D
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To avg 24, 2004 1:24 pm

No ja take luknje znajo bit še tko nedolžne...... avtek pa le ni narjen za to.
Svetujem ti da peleš na optiko in pa podroben pregled podvozja. Jaz sem tko nedolžno zapelu u luknju (niti felne ni zvilo) pokno je pa celi nosilc na podvozjo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Kocbek
Nov uporabnik

Napisal/-a Kocbek To avg 24, 2004 7:36 pm

Hvala za nasvete, sem pred dvema urama avto dvignil in dal kolo dol.Felna je bila zvita in to na notranji strani, tega na začetku nisem niti opazil ker sem kolo gledal večinoma na zunanji strani.Nato sem dal gor rezervo in volan je bil čisto miren brez tresljajev.Edino vleklo ga je malo na levo ker je rezerva 195/15/60 drugače pa imam gume 195/15/50.
Fantje hvala vam za pomoč , javim pa še če je bilo kaj drugega krivo(močno upam da ne).
Zdaj iščem pa felno 15 za ford mondeo karavan.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To avg 24, 2004 7:52 pm

Kocbek je napisal/-a:Hvala za nasvete, sem pred dvema urama avto dvignil in dal kolo dol.Felna je bila zvita in to na notranji strani, tega na začetku nisem niti opazil ker sem kolo gledal večinoma na zunanji strani.Nato sem dal gor rezervo in volan je bil čisto miren brez tresljajev.Edino vleklo ga je malo na levo ker je rezerva 195/15/60 drugače pa imam gume 195/15/50.
Fantje hvala vam za pomoč , javim pa še če je bilo kaj drugega krivo(močno upam da ne).
Zdaj iščem pa felno 15 za ford mondeo karavan.

za platišče vprašaj v A-netu samo ET poglej na feltni.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To avg 24, 2004 10:17 pm

Pomojem pa ni samo felga ferderben ;)
Optika je zihr.
Lezaj je zihr.
V kaksnem stanju je amortizer?
V kaksnem stanju je roka?
V kaksnem stanju je volanska spona in koncnik?

Jaz ko sem letel iz ceste mi je levo kolo prej ujelo se eno skalo na bankini. Roka, spona, koncnik, most, lezaj, disk, stabilizator roke, kako pa kaj z pestom in amortizerjem pa se morm pogruntat ;)

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To avg 24, 2004 10:35 pm

Nu-NRG je napisal/-a:Pomojem pa ni samo felga ferderben ;)
Optika je zihr.
Lezaj je zihr.

Jaz ko sem letel iz ceste mi je levo kolo prej ujelo se eno skalo na bankini. Roka, spona, koncnik, most, lezaj, disk, stabilizator roke, kako pa kaj z pestom in amortizerjem pa se morm pogruntat ;)

LP, Klemen

Pomoje si mel ti samo izredno nesreco.
Jest sm pr 40km/h zapelu cez robnik, k je bil skrit za travo pa se je toca usula in panika ;) Ja, prebil sem gumo, na ALU feltni se je mal poznalo, pa roka je bla kr ornk zvita. Nc druzga.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo To avg 24, 2004 11:09 pm

Če si zapeljal v luknjo NA CESTI, pol se kr lepo zapeli do cestnega podjetja, al pa krkol, mislm da bi ti mogl denar povrnt. Men so ga že enkrat, ko sm še nazaj, s kolegovim Bravom dobesedno poču felnto.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr avg 25, 2004 8:14 am

Pozdravček!

Kar veselo na optiko in pošteno preglej, kaj je lahko poškodovanega. Kakšni dve leti nazaj pozimi sem peljal za tovornjakom, ko je z zadnejga blatnika odpadla večja kepa zmrznjene brozge. Uspelo mi je odmakniti se toliko, da nisem udaril direktno s kolesom saj bi verjetno zaradi spolzke ceste naredil totalko. Vseeno pa je šla kepa pod avtomobilom, razlomila je začšito pod motorjem in oplazila desno vilico.

Posledica: Opazno pokvarjena optika, na srečo se je dalo nastaviti vse brez menjave. 3h popravljanja zaščite pod moorjem, da sem jo vsaj približno z neti pokrpal.

Aja avto R Twingo, hitrost cca 55km/h

Lp Tristan01

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Sr avg 25, 2004 8:22 am

Mate je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:Pomojem pa ni samo felga ferderben ;)
Optika je zihr.
Lezaj je zihr.

LP, Klemen

Pomoje si mel ti samo izredno nesreco.
Jest sm pr 40km/h zapelu cez robnik, k je bil skrit za travo pa se je toca usula in panika ;) Ja, prebil sem gumo, na ALU feltni se je mal poznalo, pa roka je bla kr ornk zvita. Nc druzga.

Res je. Ampak ne zanemarjaj amortizerja. Luknje, lezeci in ti. udarne jame so smrt za amortizerje. Pojdi ga testirat. Moji trije so ok razen enega, ki je povozil luknjo na makadamu v Porecu ;) .INFO

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov