Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MODEL
Nov uporabnik

Clio 1.2, letnik '96, pregrevanje

Napisal/-a MODEL Pe avg 27, 2004 12:41 am

Lep pozdrav! Imam en probem z R Cliom, letnik '96, 1.2 (D7F) motor. Zadnjič mi je temp. skala zlezla skoraj do konca (temp. je bila cca na 90% skale). Avto sem ustavil, in ugotovil, da manjka kar nekaj hladile tekočine (1-2 litra). Ko sem jo dolil, je motor zopet normalo deloval (Se ni grel). Termo stikalo in termostat delujeta pravilno. Prav tako ni opazit kakšnega "madeža" na oljni palici ali na zamašku od olja. Pa tudi belega dima avto ne pušča za sabo. Mal sumim vodno črpalko... Če morda kdo ve, kje bi lahko bila napaka, se priporočam za rešitev. Mehaniki bi najprej kar tesnilo glave zamenjal, pol pa naj bi se vidl, a je to to... :evil: Jaz pa ravno ne mislim podpirat njihove lenobe in neznanja, ker menjava tesnila na glavi ni ravno drobiž.

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Pe avg 27, 2004 1:05 am

Zna bit da je tesnilo glave. Pri moje cliotu 94 je blo to krivo. Tesnilo mislim da je 18000 sit + delo cca 5 - 10 k sit.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe avg 27, 2004 3:53 am

Če ti voda nikjer ne teče iz sistema (no nekje očitni ti ampak mislim kot na zunaj da se nič ne vidi) pol to skor ne more bi kaj druzga kot pa tesnilo na glavi ali pa počena glava.
To je če ti zmankuje vode.Lahk pa tud kak štopl ne tesni dober pa ti mal izpareva.Kak hitro ti voda zgine?al se ti je to nardilo prvič?
Bodi pozorn pa poročaj.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Pe avg 27, 2004 6:36 am

lahk ti hladilnik spušča med vožnjo ko je večji pritisk? sam pol k bi stal bi se to vidl.

če ti spušča vodna pumpa se tud vidi k ko je ful segret avto ščije iz pumpe (jo pa slišiš na zgornji strani pri nosilcu od motorja, če je glasna pol gre počasi pa-pa. Če je vodna pumpa hin ti ne poganja vode uredu po avtu in ti kuha, če maš preveč lufta v sistemu ti lahk kuha...če ti termostikalo deluje nevem če lahk na lepe oči uganeš - morš ko se avto segreje vse cevi prešlatat če so vroče, če kera ni ti sistem "kroži" samo do hladilnika......velik stvari za pogledat u glavnem.
the brand with the three stripes :)

MODEL
Nov uporabnik

Napisal/-a MODEL Pe avg 27, 2004 8:11 am

Lep pozdrav!

To se mi je zdej naredil prvič. Na cca 200 km mi gre liter vode. Čeprav sem zdi, da ko vodo nalijem in grem na dalšo turo, voda ne zgine... Včeraj zjutraj pa se mi je avto kar nenadoma zgrel in takrat je pravzaprav "izginila" voda. Cevi so pa čisto vse vroče, to sem že preveril.

Slayer: kam si pa dal avto popravt? Men je mehanik reku 50.000 SIT !!!

LP

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Pe avg 27, 2004 9:16 am

ej model če si iz celja vem za dobrega in poceni mehanika.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Pe avg 27, 2004 10:48 am

Jst sm pr enim prjatli mehaniki to stvar uredu.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Pe avg 27, 2004 11:47 am

SlaYeR je napisal/-a:Jst sm pr enim prjatli mehaniki to stvar uredu.

Jst sm pa svojo punco pelu k mojm mehankarju ime mu je TIČ in ji je zlo lepo spucu ventile in use tko da moja punca zdj prou lepo prede :lol: :lol: :P

p.s aja pa se vlece ga bl kt prej :P :)
lp PiLLLe

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe avg 27, 2004 5:46 pm

Pri meni je bilo podobno. Najprej mi je sla vodna pumpa. Je semering na njej spusitl. Okej nova z montazo vred 10.000. Potem sem pa zacel opaszati da voda nekam zginja. Belo ni kadil, v glavnem nobenih ocitnih znakov da bi puscala glava motorja. Pa je. Ko se material segreje se luknja poveca in gre voda med olje in potem imas 300 % viskozo. Ko je bila masina razdrta se je pa pokazalo, da je pocen tudi blok - kako je to mozno mi ni jasno. Jst sm kr drugo masino potem kupil, za 10.000 Sit, skupaj s menjalnikom in sklopko ter polosovinami.

Torej, ce je blok cel, daj zbrusiti glavo in z novo dihtngo lepo nazaj zmonteri. Vodno pumpo bi pa jaz kar preventivno menjal. Sploh ce se ni bila nikoli in ce mislis avto se nekaj casa vozit. Pa to daj zrihtat enmu ki drugace dela na uradnem servisu. In ti ceneje zrihta dele, kot bi si jih sam pa se urna postavka je vsaj pol nizja ob isti ali se boljsi kvaliteti dela.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

MODEL
Nov uporabnik

Napisal/-a MODEL Pe avg 27, 2004 7:17 pm

No, izkazalo se je, da je tesnilo na glavi (danes popoldan sem opazil rahlo belkasto usedlino na pokorvčku za olje).

Croma man: sem iz LJ, če poznaš kakega tukaj, ti bom hvaležen :lol: :lol:

No, v glavnem, v ponedeljek gre avto na popravilo. Vsem hvala za pomoč!

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov