Nasveti in napotki ter povpraševanja...

McBobo
Novinec

Električna shema za Škodo Felicijo

Napisal/-a McBobo Pe sep 03, 2004 4:36 pm

Mi lahko kdo pove, kje dobiti el. shemo za Felicijo. Če jo ima kdo v recimo pdf obliki ali kakšni drugi, bi se priporočil. Problem imam z lučmi, ki jih uspem prižgati, če imam srečo. Gledal sem že, ko pritisnem stikalo za parkirne luči in nato stikalo za pozicijske, relejček pri varovalkah dela, se pravi do tukaj štrom gre. Zdaj pa ne vem, kam gre od tukaj. Nekaj sem že gledal stikalo na volanu za smernike in dolge luči. Ena žica oz. izolacija je precej skurjena in tudi ohišje tam tam okoli, kjer je žica nasajena je precej stopljeno. Zanima me, kako vzeti dol to stikalo- a je kje privijačeno?

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo So sep 04, 2004 7:15 am

Najprej me zanima, od kje pride štrom na stikalo od meglenk. Ker opazil sem, da če luči ne gorijo-pozicijske-kratke, tudi meglenk ne morem prižgati. Sam tudi jaz mislim, da je to obvolansko stikalo. Ker če se mi ne prižgejo takoj, ko dam s ključem kontakt, potem prižgem stikalo za parkirne- parkirne zasvetijo in potem stikalo za pozicijske, pa recimo, da ne posvetijo, malo ročico premikam v položaj za dolge luči, se potem prižgejo, ko dam ročico nazaj v osnovni položaj, pozicijske luči. Včasih je treba postopek večkrat ponoviti-dolge-pozicijske, da se prižgejo in potem lahko prižgem tudi meglenke. Zdaj pa, kako se najprej vzame volan dol? Plastiko pod volanom sem že-en križni vijak pa je.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So sep 04, 2004 7:33 am

Pri feliciji ni potrebno uzeti plastike dol,če hočeš zamenjat ročke. Dovolj je da dol uzameš podvolansko plastiko,potem pa s malo spretnosti dobiš ročko vn. Odklopiš konektor,ročka je pa samo na sankah nataknjena. sam mal se morš pa res pod volanam valat,da vidiš kaj delaš :D

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo So sep 04, 2004 9:09 am

Sem že nekaj šaril odspodaj in res je zadeva na sankah. Z enim prstom greš na zgornjo stran in stisneš zatič, potem pa še spodaj, in se stikalo zlepa zapelje ven.Samo problem je, da je treba plastiko zgoraj kar orenk zakrivit, da gre stikalo ven. Ga še nisem dobil, ker sem gledal, kako se volan dobi dol, ampak mi ni uspelo pogruntat. A je treba najprej hupo ven potegnit? A je kje privijačena, ali jo samo tista volanska guma not drži. Matr sem se matral, da sem dobil spet tisto gumo, ki je na hupi, nazaj. Očitno bo res še najlažje, če plastiko malo bolj na silo gor privzdignem, potem bo pa stikalo že moralo iti ven.Ker ne manjka dosti lufta, pa bi šlo ven. Ampak bi rad najprej z lepa, pa bo treba očitno malo sile uporabit.

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo So sep 04, 2004 1:28 pm

Imam dvokraki volan in vsred hupo. Guma na hupi je izi dol dobit, samopotem nazaj je pa stručni rad. Sem se matral ene 10-15 min, da sem gumo nazaj dobil na plastično ohišje. A si že kdaj jemal hupo dol? Mislim, da že zaradi tiste gume ne bom več poizkušal, ampak bom plastiko nad volanskim drogom kar malo na silo dvignil, da bom dobil stikalo ven. Lahko mi pa vseeno poveš, kako hupo dobim dol.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov