Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ninamokra
Nov uporabnik

Kraj: Trnovo

Punto, blokira ključ in se noče vžgati...

Napisal/-a ninamokra Po sep 13, 2004 9:37 am

lep pozdrav, sem nova članica na forumu , rada pa bi vaše znanje da prišparam kak dinar če se le da ker študentska je težka :wink:

Takole, 2 tedna nazaj sem imela v avtu priključeno hladilno skrinjo v vžigalnik ko je avto bil ugasnjen.Ugotovila sem da se mi je skurila žarnica, posledično ni delala ura, radio...Ko smo poskušali zamenjati varovalko jo je takoj skurilo.pote sem se fino vozila še kakšen teden po mestu ko mi avto sredi vožnje crkne, ga prižgem nazaj in se peljem, in sva se šla.Še kaka 2 kilometra ko je dokončno crknil :( Ko sem ga poskušala prižgat se prižge lučka code, ampak ne ugasne , tko da me ne spusti v naslednjo fazo.Sem preverila ključ in ta dela, se pravi se ni razmagnetil. Premišljujem da bi ga odpeljala na Avtotriglav da preverijo kaj naj bi bilo.

Kaj predlagate? najcenejšo varianto bi rada slišala, ker 100K popravila je čisto preveč zame kot so mi rekli na servisu:rada bi vedela saj kaj o tem, ker vvem da radi buče prodajajo
Lp,Nina

Uporabniški avatar
f4676
Novinec

Napisal/-a f4676 Po sep 13, 2004 9:40 am

Če imaš navodila za uporabo avtomobila ti notri piše kako ravnati v teh primerih. Če pa jih nimaš se mi oglasi na pm in ti bom priskrbel navodila.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po sep 13, 2004 9:57 am

nekje maš kratek stik zato ti kur varovalke
v navodilih ti pa piše kako uporabt kartico k si jo dobila zravn da boš s pomočjo kode vžgala avto, vendar MORAŠ peljati avto na servis, tm ti bojo poiskal zakaj je kratek stik in dekodiral računalnik tako da boš lahko spet vozila auto
podpis

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Po sep 13, 2004 10:06 am

Kakasna zarnca se ti je skurla? A to je punto prvi model? Ta ma potem vso stromarijo v avtu (notranja osvetlitev, osvetlitev armaturke, vzigalnik pa se kej bi se najdl) vezan na eno varovalko. Po mojem mnenju ti prebija kabl na vzigalniku, glede na to d grejo vse te zice pa na klucavnco, ti je prou lahko tut kontakt zjebal. Pot te ne vodi nikamr drgam k do enga avtoelektricarjai, k bo pregledu kje prebija, pa ugotovu kaj zna mott avto.

Srecno s popravilom. LP :hi
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po sep 13, 2004 10:46 am

BTW: ninamokra - kaj tvoj nick pomeni??? :lol:
pa fajn avto poprav!
Slika

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Po sep 13, 2004 12:02 pm

zupi13 je napisal/-a:BTW: ninamokra - kaj tvoj nick pomeni??? :lol:
pa fajn avto poprav!

:EE Vprašanje vredno odgovora :EE
Po mojem bo narod začel redno spremljat topic o popravilih :rofl :mrgreen:
pubi

Uporabniški avatar
ninamokra
Nov uporabnik

Napisal/-a ninamokra Po sep 13, 2004 12:56 pm

Glede mojega nicka, tko imam že na drugem forumu in se je pač preselilo z mano...kaj pomeni? tako me je fant krstil in se me je prijelo...back off topic!!

Skurilo mi je varovalko verjetno ja, avto je letnik 96 , in nažalost ker nisem 1 lastnik nisem dobila od prejšnjega lastnika kartice :? Odločila sem se da bom dala avto pregledat na Avto triglav potem mi pa ostane samo še upanje na čim manjše stroške..

Hvala za pomoč :lol:
Lp,Nina

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po sep 13, 2004 1:09 pm

f4676 ti je ponujal navodila, kontaktiraj ga.....
Slika

Uporabniški avatar
ninamokra
Nov uporabnik

Napisal/-a ninamokra Po sep 13, 2004 1:58 pm

Hvala za nasvet, sem poslala.Upam da ga je dobil :wink:
Lp,Nina

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso Po sep 13, 2004 2:04 pm

Ma vsesplošno znano je, da je elektronka pri puntotu za en k... To vidm tut pr svojmu - u treh mescih mi je že trikrat pregorela žarnica na sprednji luči - 2x na desni in enkrat na levi. In vsakič da 1500 za žarnico - hm, ni glih kul a ne. :x

Pa tut ogromno puntotov vidm, da jim ne gori sprednja, zadnja luč. Hiba - ni kej. :evil:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po sep 13, 2004 3:57 pm

Si ze probala uzgat avto z rezervnim kljucem?
Nevem sem pa enkrat fural od firme kangoja enkrat uzge pol pa sam tisina nic vec ni blo z njega, no pol pa je koncno ratalo spet ga przgat z rezervnim. :D

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po sep 13, 2004 4:01 pm

brez kartice ji navodila ne pomagajo ker na kartici je napisana koda, v navodilih pa piše kako z gasom in bremzo(če se prou spomnem) al s kontaktom vneseš to kodo tako da ti avto vžge vendar morš to vsakič narest pa še to je omejen kolkrat tko da more it auto na servis

problem elektrike pr puntotih je v kablih ki so pretanki, probaj napeljat nove kable za maso do žarometov
podpis

Uporabniški avatar
ninamokra
Nov uporabnik

Napisal/-a ninamokra To sep 14, 2004 8:10 am

Smo rešli, ko je prišel od Amzsja je poskusil vžgati avto ampak se je v dveh dneh čisto spraznil akumulator, nikoli se to ni zgodilo prej, poskusil ga je vžgati na kleme in je uspelo.Računalnik se je zaradi prekinitve toka recitiral in ključ je delal.
Hvala vsem za pomoč, avto se zdaj prodaja :)
Na Amzsju so mi morali še zamenjati kable, cingšpulo(se tko reče) da je sploh delal :roll:

Kratek stik se je pa res zgodil pri vžigalniku...
Lp,Nina

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv To sep 14, 2004 10:15 am

ninamokra je napisal/-a:..... cingšpulo.......

Vžigalno tuljavo po SLO :P :wink:
pubi

Jonny Vrabec
Nov uporabnik

Napisal/-a Jonny Vrabec Sr sep 22, 2004 9:22 pm

Kako pa "recitiraš" računalnik? :roll:

Aja, če si skurla varovalko je normalno d ti pol ni delu, sej če maš unga na dalinca ti tut dalinc zaklepanje ni delal.
Slika Punto ELX
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov