Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
LiPi
Nov uporabnik

Kraj: sempeter

Mazda 323f

Napisal/-a LiPi Če sep 23, 2004 5:13 pm

Pozdravljeni jaz pa mam sledec problem: na zacetku se je pojavljal zgolj ko sem se vozil po avtocesti(dalj casa ista hitrost pa peta prestava....) zdaj pa se pojavlja pogosteje, gre pa zatoda mi avto nehga vlecti - se pravi da ko speljujem je gre lepo "normalno" na obrate ampak ne potegne nikamor....in isto se pojevlja tudi v drugih prestavah. Sklopka ni ker mi motor ne tuli ko je na 5000 bratih ampak je kar lepo tiho...brez navora :?
Pri mazdinem servisu v gorici so mi menjali filter od bencina ampak tudi to ni pomagalo...

Se komu sanja kaj bi lahko blo....ker na servisu in pa se en mehanik nevejo...pa pravjo da bi blo potem mtreba motor postopoma pregledat kar pa stane :evil:

+Hvala za vas odgovor

Aja gre pa za 323f 1.5 16v letnik 1997
MAZDASPEED

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Pe sep 24, 2004 7:38 am

Dej zmerit kompresijo....kulk je pa km prevoženih :?:
pubi

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe sep 24, 2004 7:49 am

To je men na saabu delal. Ko si prišel do določene hitrosti, je kr brez moči ostal in nehal vlečt. To je blo tm okol 140km/h. Ampak to samo takrat ko sem kupil avto, ker je nekaj časa stal. Pol je pa sinter obnovil sklopko in je avto delal kot urca.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Pe sep 24, 2004 9:04 am

Jaz sem mel neka blem .. od 3000 naprej avto nikamor ni sel .. potem pa se je izkazalo da se je satovje v katalizatorju zasukalo. :)

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
LiPi
Nov uporabnik

Napisal/-a LiPi Pe sep 24, 2004 9:11 am

Prevozenih mam 80000km. Zanimivo pa je to da recimo avto nelkaj casa dela lepo normalno potem pa zacne matrat....naprimem ce tiscis drugo prestavo se bo kar naenkrat motor zbudil pri recimo 5000obratih oz ce malo stiskas po gasu v prezno potem pa lepo tece ce ga cel cas tiscis....
MAZDASPEED

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Pe sep 24, 2004 6:25 pm

Poglej kable za svečke!

če majo pleh gor, tam ko pride na svečko, lahko da ti tam po malo prebija.

Probaj pobrat tiste plehe dol.

Uporabniški avatar
LiPi
Nov uporabnik

Napisal/-a LiPi Če sep 30, 2004 3:55 pm

Pa smo koncno ugotovili kje je tical problem :lol: Sem moral bit pri mehaniku od 11 do 16 da smo ugotovili kaj bi lahko bilo....on malo pogleda(sli pa smo od AFM do vode v tanku pa katalizator pa se marsikaj bi se naslo...) ..pol pa testan voznja pa ugotovis da ni blo tisto kar smo mislili....ampak na koncu smo pa nasli problem......Lambda sonda
:P No zdaj mam 20000tisocakov stroskov za novo od konkurence, potem pa se lahko spet breskrbno vozim :-P

TAKO JE KO IMAS JAPONCA , RES DA SE SKORAJ NIC OZ. NIC NE KVARIJO, KO PA SE, PA NOBEN NEVE KAJ BI LAHKO BILO :roll:
MAZDASPEED
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov