Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

menjalnik-zvok

Napisal/-a gorgo To okt 12, 2004 9:12 pm

Najprej lep pozdrav vsem skupaj, sem namrec nov :oops:

No zdaj pa k problemu. Mam puntota dvojko in je zaj kr naenkrat zacelo v menjalniku ruzit.Ko mam v prvi tak kot da bi navijalo, s hitrostjo se tudi bolj cuje..( ko stisnem sklopko se se bolj cuje), ko dam v drug malo manj, v tretji pa sploh nic...V leru je vse ok .. :)
aja mam pa 80k prevozenih..
lp gorgo

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To okt 12, 2004 9:15 pm

kakšen sinhron se ti sliši mogoče. preveri najprej če imaš dovolj olja v menjalniku.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ To okt 12, 2004 9:20 pm

Baje je odpoved menjalnika pri nekaterih modelih Puntota standard -FIAT pac... :roll:

Najbrz bo treba zamenjati menjalnik :(

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

menjalnik-zvok

Napisal/-a gorgo To okt 12, 2004 9:20 pm

aha to sem pozabo napisat, da olje je ker je bil avto servisiran pred 2k, in tam so zamenjali olje v menjalniku.. tak da olje je. sinhroni?? mozno, ker mi je ze en to reko. mi lahko kaj vec o tem poves:npr. ce se se lahko furam tak, pa cena da to zrihtam...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To okt 12, 2004 9:25 pm

tko no sinhron sam po sebi že ni tolko drag,veliko dražje te bo prišlo delo...menjalnik dol,ga razdret...ugotovit kaj je narobe,zamenjat to....pol pa sam še skup....računaj minimalno 3 ure dela.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: menjalnik-zvok

Napisal/-a _Jerry_ To okt 12, 2004 9:29 pm

gorgo je napisal/-a:aha to sem pozabo napisat, da olje je ker je bil avto servisiran pred 2k, in tam so zamenjali olje v menjalniku.. tak da olje je. sinhroni?? mozno, ker mi je ze en to reko. mi lahko kaj vec o tem poves:npr. ce se se lahko furam tak, pa cena da to zrihtam...

Sinhroni niso, ker v tem primeru bi ti skrtalo pri prestavljanju...

Tako se lahko vozis se nekaj casa, ker menjalnik bo potem itak samo se za v smeti :(

Zdaj pa pazi tole: ce si avto kupil pred kratkim, pa ti je to zacelo delat po menjavi olja, te je zelo verjetno prejsnji lastnik NATEGNIL :? Ko je opazil, da menjalnik ropota, je vlil notri posebno gosto olje in prodal avto prvemu, ki je prisel mimo :roll: Trik je ze star, samo da so vcasih dajali noter zaganje... :P V bistvu bi ti lahko naredil enako, ali pa poisci prejsnjega lastnika in se malo "pomeni" z njim :twisted:

P.S.: Ti si ze drugi, ki se mu je to zgodilo in je iskal pomoc na forumu :roll: Killah Bee je imel podobno situacijo, vendar so mu zaceli po menjavi olja zaceli ropotat drocniki ventilov na motorju, ne na menjalniku...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov