Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
urosbe
Novinec

Škoda Octavia l.2000 - počena "zajla" za šipe

Napisal/-a urosbe Pe okt 22, 2004 4:14 pm

To ni res, prav razočaran sem. Maja 2000 smo doma kupili novo Škodo Octavio l.2000 1.9 TDI SLX - na splošno zelo zadovoljni. Pred kakšnim letom pri 60.000 km se nam je na poti domov zgodilo, da smo se pripeljali na cestninsko postajo, odprli šipo, vzeli listek in ob pritisku stikala za zapiranje šipe nekaj poči. Steklo se ne premakne - ostane odprto. Seveda je sledilo začudenje in vožnja domov z odprto šipo. Doma odstranim tapeto in kaj vidim - počeno zajlo. Oki, se zgodi. V naslednjih dneh na servisu zamenjajo - slabih 20.000 SIT!!! Čez pol leta se zadeva ponovi na sovoznikovih vratih. Danes, pri 71.000 km pa poči ena izmed zajl na zadnjih vratih. Za znoret. Sedaj mi pa povejte, a se to še komu dogaja, a imamo samo mi tako smolo.

Mami uporablja avto zgolj za v službo, torej se vozi sama, tako da roko na srce, zadnjo šipo ne vem če smo v teh 4 letih in 71.000 km premaknili cca 10-20 krat (da odpreš šipo in zopet zapreš)?

Nadležno je, ker kadarkoli se to zgodi, moraš potem tapeto dol vzet, na roke šipo gor potegnit in nato z nečem podložit, saj šipa sama od sebe ne stoji. Ko se ti to zgodi sredi deževnega dne, kot je danes, pa ko se ti najbolj mudi, je sploh čudovito tiste tapete dol vlečt.

LP
Uroš

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Pe okt 22, 2004 4:23 pm

če mene prašaš zajla zna korozirat?glede pokanja zajle to prvič slišim da bi se to sploh dogajalo pr octaviji???

Creed555
Novinec

Kraj: Posočje

Napisal/-a Creed555 Pe okt 22, 2004 4:26 pm

Se dogaja ja. Prav pri oktavijah. Se je enako zgodilo mojmu kolegu
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Dugi7
Novinec

Kraj: bogu izza nogu

Napisal/-a Dugi7 Pe okt 22, 2004 4:43 pm

Pri vseh Volkswagnih padajo šipe dol k za stavo. Ponavadi se en plastični nosilec zlomi. Verjemi mi ker se u službi veliko z tem ukvarjam! Čeprav priznam da pri Škodah še najmanj
SIMPLY CLEVER

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO Pe okt 22, 2004 5:04 pm

Lohk da je to res hiba tega avta, drugač pa se to ne dogaja prav pogosto. Prej se ti kej polom k pa zajla poč.

Uporabniški avatar
urosbe
Novinec

Napisal/-a urosbe Pe okt 22, 2004 5:24 pm

Hm, pa je to mogoče res kakšen slab material, ki so ga serijsko dali v avto ali je to možen pojav tudi ko enkrat zajlo zamenjaš za novo (so pričeli uporabljati kakšne boljše materiale)?

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Pe okt 22, 2004 6:12 pm

Dugi7 je napisal/-a:Pri vseh Volkswagnih padajo šipe dol k za stavo. Ponavadi se en plastični nosilec zlomi. Verjemi mi ker se u službi veliko z tem ukvarjam! Čeprav priznam da pri Škodah še najmanj

pr golfih serije 3 se baje to dogaja na veliko...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Dugi7
Novinec

Kraj: bogu izza nogu

Napisal/-a Dugi7 Pe okt 22, 2004 6:25 pm

Serija 4 še bl! trojke niti ne tolk!
SIMPLY CLEVER

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak So okt 23, 2004 2:49 pm

Se dogaja velik - tut sosolcu se je zajla na polotu '96 zajla strgala in mu je sipe zmankal. S tem d je prsu pa za 8 jurjev cez - GT auto alarm zadi za Intersparom na vicu in so mu novo zajlo naredl, namazal, se nek premaz na sipo dal d lepo drsi in je sla sipa gor pa dol k avion, pzzzzzzt, pzzzzzzzzzt pa je blo :shock: :shock: Prej pa pzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzt :roll:
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov