Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

zakaj CUKA

Napisal/-a fastfury To sep 21, 2004 1:04 pm

Imam Seat Ibizo 1.3i letnik ´93 (Mk2 - mašina od VW) 126000km, redno servisirana. Zanima me, zakaj ko spustim pedal za gas avto cuka :evil: , ko je mrzel je to bolj očitno, vendar pocukne tudi ko je segret. drugače avto laufa k urca. A mogoče kdo tudi take izkušnje z starimi 1.3 golfovimi mašinami?

pusko
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a pusko To sep 21, 2004 10:03 pm

Meni se popolnoma isto dogaja z mojim Saabom letnik 83.
Kaj bi to bilo?

Ko sem ravno tukaj:

Pri pospesevanju se to tudi dogaja. V prvi, drugi in vcasih tretji prestavi. V cetrti in peti nikoli.
Primer druge prestave. Cukanje se mi dogaja pri pospesevanju med 20 in 40 km/h. Nad 40km/h mi ne cuka vec. Pa to ni tako cukanje, kot bi imel smeti v tanku. Malo drugace, vedno isto. Ima morda to kaj veze s sklopko?

pusko
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a pusko Sr sep 22, 2004 5:27 pm

Noben ne ve? Je to morda zaradi starosti avtomobila in nic nenavadnega? Avto ima dvojni fergazer.

Uporabniški avatar
Civic 4.th
Novinec

Napisal/-a Civic 4.th Sr sep 22, 2004 5:44 pm

to so ponavad krive svečke oz. ena svečka ne dela kot bi mogla, ali pa kabli,ki pridejo na svečke..vsaj pri meni je bil to vzrok..sedaj dela b.p. kr ponavadi pri manjših obratih in pri nizki brzini pocuka, zato kr na enem cilindru ni iskre oz. ne vžge zmeraj!!! pri višji hitrosti pa se tega ne opazi..
Mogoče še kako mnenje???

lp
HONDA accord 2.0 VTEC

Uporabniški avatar
HPFreak
Novinec

Napisal/-a HPFreak Sr sep 22, 2004 5:56 pm

Ja jest mam pa clarusa 97 letnik pa mi to ornk dela od posp. pa tudi ko spustim naglo gas, mi kr nardi , uuun an anannn če pa lepo kontrolirano (ampak ciiiist v izzy) spustim gas pa dela normalno

jest mam vsake toliko tudi na sumu sklopko

Pa vsi pravjo užigalne tuljave in svečke, ?
aaaaaa...KONJA!

marjetica
Nov uporabnik

Napisal/-a marjetica Sr sep 22, 2004 8:14 pm

Hello!
Po moje je to stikalo hladnega zagona.

Upam da vam je namig kaj pomagal.
Lp

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Če sep 23, 2004 10:27 pm

Pr men je bla ista pizdarija,kdaj pa kdaj cuku,koker se mu je sprdnl pol sm pa vidu, da mam vodo med eno svečko in je čez prbijal,kr so mi mašino pral :x ,tko da če si kej mašino pral preglej še to!

lep pozdrav
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Po okt 25, 2004 12:26 am

Se morm spet oglasit k mi to cukanje že gre mal na živce. Prvič, noben od navedenih razlogov ni bil ta prav. Pa eno zelo pomembno dejstvo: avto pocukne oz. efekt je kot da bi mu ful nahitro odvzel gas samo takrat ko ga recimo potegnem na obrate pol pa ornk na hitro spustim pedalo za gas - takrat pač namesto, da se obrati lepo enakomerno znižajo naredijo to malo na silo. sej po pravici povedano sem se jz nato že navadu in mi ni problem k pač pedalo za gas počasi spuščam, ampak ko dam punci avto k pa ni navajena me pa ful zmoti tist skoraj udarec - po domače povedano zgleda kot da bi bila zajla od gasa tko močna da namesto da počasi spusti dovod goriva ga prekine kr na hitro :?:

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Po okt 25, 2004 12:24 pm

Mogoče slaba lambda ali kaka vakuumska cevka :?:

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Po okt 25, 2004 12:27 pm

kaj pa če je radkapa al pa elektronika 8)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po okt 25, 2004 12:28 pm

_VeNoM_ je napisal/-a:kaj pa če je radkapa al pa elektronika 8)

Misliš ti razdelilno kapo najbrž, ane?
Slika

Uporabniški avatar
Stratos
Nov uporabnik

Napisal/-a Stratos To okt 26, 2004 3:51 pm

Ja sm mu take probleme (al pa vsaj podobne) in se od casa do casa se pojavjo. Mozno je sicer stikalo hladnega zagona oz. ventil VAE (pomoje da je kolega to mislu) ampak bi bli simptomi mal drgacni... svecke obvezno spucat pa s ksno stvarjo pospricat... najbl vrjetn je pa pomoje samo mal umazan uplinjac.. pa saje se naberejo na loputi pa na sobah. nabav si cistilo za vplinjace (v spreju) al pa se zapel do taprvega mehanika, ker bi to mogu imet. pa nj ti nasprica... pomoje bo bol. Sicer bos mogu to ces cca. tedn, dva ponovit k so bojo tezeve ponovile. Ampak bo vsakic bols... ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov