Nasveti in napotki ter povpraševanja...

georges
Novinec

Kraj: krško

neenakomerna obraba zadnje gume

Napisal/-a georges To okt 19, 2004 6:04 pm

Mam problem. Zadna desna guma je preveč pobrana po zunanjem robu nekje od sredine naprej. A ma Opel VectraB letnik 99 pač ker ima roke in ne preme kje kej za nastavit, optiko mislim al bi bil lahko kak drug vzrok?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To okt 19, 2004 6:20 pm

am pomoje da se tud optika zadaj pri tebi nastavlja...nism pa zihr. ampak druzga ne more bit...kakšne gume pa imaš gor - nove,stare kakšne xy znamke itd.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

georges
Novinec

Napisal/-a georges To okt 19, 2004 6:29 pm

Drugo sezono mam zdaj gume. Z drugimi je vse ok sam ta je tako obrabljena. Gume je pa PLATIN po mnenju nekaterih zlo vredu guma men se je tut fino obnesla do sedaj.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky To okt 19, 2004 6:31 pm

optiko se tudi zadaj naštela. na vsako kolo posebaj. če si iz lj se zapelji do špana da ti naštela.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To okt 19, 2004 6:37 pm

aja pa fajn je da greš z novimi oz. dobrimi gumami na optiko!!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

georges
Novinec

Napisal/-a georges To okt 19, 2004 8:00 pm

Okpol vredu če se da nastavit. Hvala za pomoč in nasvet.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So okt 23, 2004 5:43 pm

Optika zadaj se NE nastavlja :( Lahko je zvita prema ali pa je cel avto zamaknjen :roll: Jaz bi se sel na tvojem mestu malo "pogovorit" s tistim, od katerega si kupil avto... :twisted:

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So okt 23, 2004 5:49 pm

_Jerry_ je napisal/-a:Optika zadaj se NE nastavlja :( Lahko je zvita prema ali pa je cel avto zamaknjen :roll: Jaz bi se sel na tvojem mestu malo "pogovorit" s tistim, od katerega si kupil avto... :twisted:

jast mislim da odvisno od avta!!
pri enih se da štimat, ampak za večino maš pa kar prov in se NE da štimat!
za vektro pa nebi vedu.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne okt 24, 2004 12:08 am

Pri jugotu se da zadaj stelat tako kot spredaj, levo in desno, ter naklon 8)
Odvisno od vozila.
Najboljse da gres uprasat.
lp

georges
Novinec

Napisal/-a georges To nov 02, 2004 2:15 pm

_Jerry_ je napisal/-a:Optika zadaj se NE nastavlja :( Lahko je zvita prema ali pa je cel avto zamaknjen :roll: Jaz bi se sel na tvojem mestu malo "pogovorit" s tistim, od katerega si kupil avto... :twisted:

No gledetega od koga semkupil avto. No avto mam jaz zdaj že več kot dve leti pa ni blo niko lproblema z obrabami gum. No danes sem še malo bolj gledal in opazil da cel avto mal visi na voznikovo stran. Zadaj kar dost spredaj pa malo manj sem tut z metrom meril. Paspredaj je tudi malo obrabljena guma po zunanjem robu sam ne tok kot zadaj. Slabi fedri pa se avto preveč nagne? Po občutku se mi zdi da se v en ovinek avto velik bolj drži ceste kot pa v drugega. Itak mam pa že naročene nove fedre pa blažilce ker mam namen spustit avto.
Je pol možno da so fedri slabi in se zato bolj obrabljajo gume? Na optiko pa še nisem ker bom pol optiko itak mogel delat ko bom vse zamenjal.

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune To nov 02, 2004 4:20 pm

Po moje so ti amortizerji spustil, če ti avto tako visi na eno stran.
SlikaSlikaSlika

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Sr nov 03, 2004 2:27 pm

georges je napisal/-a:No gledetega od koga semkupil avto. No avto mam jaz zdaj že več kot dve leti pa ni blo niko lproblema z obrabami gum. No danes sem še malo bolj gledal in opazil da cel avto mal visi na voznikovo stran. Zadaj kar dost spredaj pa malo manj sem tut z metrom meril. Paspredaj je tudi malo obrabljena guma po zunanjem robu sam ne tok kot zadaj. Slabi fedri pa se avto preveč nagne? Po občutku se mi zdi da se v en ovinek avto velik bolj drži ceste kot pa v drugega. Itak mam pa že naročene nove fedre pa blažilce ker mam namen spustit avto.
Je pol možno da so fedri slabi in se zato bolj obrabljajo gume? Na optiko pa še nisem ker bom pol optiko itak mogel delat ko bom vse zamenjal.

To je pa druga pesem ;) Verjetno imas poceno vzmet, ali pa je zvit oz. pocen kak drug nosilec na podvozju :? Tak avto ni vec varen za voznjo :!: Zamenjaj amortizerje in temeljito preglej podvozje -cimprej 8)

georges
Novinec

Napisal/-a georges Če nov 04, 2004 2:36 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
georges je napisal/-a:No gledetega od koga semkupil avto. No avto mam jaz zdaj že več kot dve leti pa ni blo niko lproblema z obrabami gum. No danes sem še malo bolj gledal in opazil da cel avto mal visi na voznikovo stran. Zadaj kar dost spredaj pa malo manj sem tut z metrom meril. Paspredaj je tudi malo obrabljena guma po zunanjem robu sam ne tok kot zadaj. Slabi fedri pa se avto preveč nagne? Po občutku se mi zdi da se v en ovinek avto velik bolj drži ceste kot pa v drugega. Itak mam pa že naročene nove fedre pa blažilce ker mam namen spustit avto.

To je pa druga pesem ;) Verjetno imas poceno vzmet, ali pa je zvit oz. pocen kak drug nosilec na podvozju :? Tak avto ni vec varen za voznjo :!: Zamenjaj amortizerje in temeljito preglej podvozje -cimprej 8)

Podvozje je bilože temeljito pregledano zaradi tistega ropotanja na desni zadnji strani. nikjer nobenega lufta na rokah alipa da bi se kaj videlo na fedrih ali pa blažilcih. To mi pa ropota nekje od poletja in šele zdaj sem opazil da je pa na drugi strani kjer ne ropota tako obrabljena guma. Da pa avto malo visi sem pa žeprej vedel sam zdaj se mi zdi pa da vedno bolj. Fedre mam že naročene in jih čakamže14dni :evil: blažilce se bo dalo pa bolj hitro dobit. Pol pa te gume dol in zamenjat z zimskimi pa bomo videli kaj bo pol.
Se komu zdi logično da bi zaradi tega ker avto visi prišlo do tako neenakomerne obrabe gum. Sploh zadnje?

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če nov 04, 2004 3:18 pm

Seveda, guma malo drugaqče pritiska na cesto, pa je zadost. Na eni strani je je bolj dvignjena, na drugi bolj spuščena. In ta stran zdej prenaša težo, katero je prej cela guma. Posledice pa vidiš sam.
Slika

georges
Novinec

Napisal/-a georges Pe nov 05, 2004 2:16 pm

No sej upam da bo pol vse ok ko zamenjam celo podvozje. Že komaj čakam da bom videl kako se bo pol obnašal avto :D .

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Pe nov 05, 2004 8:45 pm

pri tvojmu oplu se mi zdi da ima vijak za nastavitev kolikor se spomnem sm imel tak primer opla u delavnici pred mescom .al je bla celo roka zadej slaba
0-100km/h-2dni vw 1200

georges
Novinec

Napisal/-a georges Pe nov 05, 2004 9:21 pm

keylone je napisal/-a:pri tvojmu oplu se mi zdi da ima vijak za nastavitev kolikor se spomnem sm imel tak primer opla u delavnici pred mescom .al je bla celo roka zadej slaba

No sej bomo videli kaj bo. Roke smo dobro pregledali zaradi ropta pa se ni nič videlo da bi blo kje kej lufta. Guma je pa itak zanič tako da drugo leto ne bo uporabna :( Kmalu bo pa treba dat zimske gor in nebi rad še te uničil. Sem pa sam gledal pa nisem nikjer našel nič takega kjer bi se dalo kej nastavit tako da ne vem :(
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov