Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Ursus
Nov uporabnik

Kraj: LJ

DALJINSKO ZAKLEPANJE???

Napisal/-a Ursus To nov 02, 2004 11:06 pm

Oj-

pred pol leta sem kupil Volvo V40 98'. Dobil sem en kljuc z daljincem. Vse je blo super in dbest, dokler nisem na morju zgubil edinega kljuca. Cela stala s sleparji cez celo dalmacijo do Splita, kjer so mi koooomaj razblokiral avto (kljuc smo cakali iz Avstrije 7 dni). Od tam smo se hitro pobrali domov in naslednji dan sem pri prici odsel na Interclass in narocil dva kljuca in daljinca. Kljuci so se dal narest, daljinc pa ni hotel sinhronizirat nevemkvasploh... Niso znal narest daljinskega upravljanja, ker naj ne bi bil serijsko in so to eni pred mano skupaj spravili, na Interclassu pa tega ne morejo, razen, ce kupim komplet kljucavnic (ni sans!).

A obstaja kaksen strokovnjak, ki bi znal to narest? Sedaj imam Volvota brez alarma, ki so ga na interclassu ven vrgl in moram rocno zaklepati, kar mi povzroca preglavice!!!

Hvala!!!!![/b]

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Sr nov 03, 2004 3:06 pm

Jeba. Če je alarm serijski lahko ugotovi, od katerega proizvajalca je, enako, če je vgrajen naknadno. Potem pa naprej išči zastopnike pri nas ali v tujini.

Tole pa bolj ugibam. Preko diagnostičnega konektorja bi se moralo videti kodo alarma, oziroma kodo, ki odklepa avto. Možno, da so na servisu preveč nesposobni, da bi to našli. S to kodo ti potem naredi ključ. Ampak to je samo v razmislek, ker nisem prepričan v to, kar sem napisal.

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Sr nov 03, 2004 8:29 pm

Če je alarm naknadno vgrajen, ti ne morejo na servisu nič narediti. Tudi pri zastopniku alarma, znajo bit težave, če nimaš kartice z kodo. Ampak vse se da rešit, ti ugotovi kakšen alarm je vgrajen, pa malo napiši.

Lp
Bric

Ursus
Nov uporabnik

Napisal/-a Ursus Če nov 04, 2004 1:46 am

ja, alarm je naknadno vgrajen, pa dost profi. Avto je iz italije, kjer so pred mano tud to ocitno naredili, sam za to nisem vedel ob nakupu.

Alarm je na kljucek, k se obrne ali nekaj takega... Kaj je fora v alarmu, na kaj naj bom pozoren?

Aja, ko sem avto zaklenil daljinsko, potem itak nisem mogel avta s kljucem od sasije vzgat, je bil zablokiran. To so pol resil na servisu v Splitu, kjer sem dopustoval. Na Interclassu niso nic novega pogruntal in so se mi kratkoreceno zdeli nesposobni.

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Če nov 04, 2004 9:40 am

A ne dobiš dva ključa za daljinsko odklepanje? To prvič slišim.
Omejitve so stare kot človek.

Ursus
Nov uporabnik

Napisal/-a Ursus Pe nov 05, 2004 2:48 am

kupil sem rabljen avto in sem dobil samo en kljuc, kljub obljubam... :x

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Pe nov 05, 2004 5:06 pm

mogoče pa je prejšnji lastnik obdržal eden daljinec da se potli ko bi ti ukradli avto ne bi matrali z vlamljanjem :D :D :D

Mogoče maš alarm od gemmini,to je italijanska firma,dela pa dobre alarme.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe nov 05, 2004 5:14 pm

če si mel dodaten daljinc potem je verjetno alarm nakdandno vgrajen
če hočš obdržat alarm, ga poišči, verjetno na njem piše firma (mogoče ga bo treba tud kej razdrt)
ko najdeš to, poišči monterja alarmou, povej da si zgubu daljinc
verjetno majo vozilo v bazi podatkou (če je montiru pooblaščen monter), te bojo preverl in ti nardil nove daljince

če vse to propade, boš mogu menjat alarm
aja glede na to da nisi dubu vseh ključeu, bi bla menjava ključavnic vsekakor dobra ideja
2. ključ ma lahk kdorkol
podpis

Ursus
Nov uporabnik

Napisal/-a Ursus So nov 06, 2004 3:08 am

ne, kljuca druzga ni, prav tako daljinca ne. Sem po dolgotrajnem tezenju zvedel, da ga sploh nikoli ni bilo. Je bil ze pred mano zgubljen. Tako, da je bil samo en daljinc in kljuc, ki po mnenju pooblascencev ni mogel bit original.

Zamenjava kljucavnic bi po mnenju Interclassa prisla okoli 750.000, kar pa ne pride tudi slucajo v postev.

Boli me za alarm, rad bi samo mel daljinsko spet. Je alarm nujen za to? Magari bi potem pac novega kupil, klinc.

Kdo bi skratka kej tazga znal narest?

Aja pa se tole mimogrede... Zdaj me blazno zajebava centralno zaklepanje. Ko namrec zaklenem glavna vrata, se ostala nocejo zaklenit, ker ne gre do konca dol tist klinc za zaklent. Moram potem vedno skozi zadna vrata rocno zaklent spredna, da se sprozi centralno...!! :evil:

kaj bi lahko naredil okrog tega???

hvala!!!

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Napisal/-a Bric So nov 06, 2004 10:03 am

Alarm ni nujen, če hočeš imet daljinsko zaklepanje. Priporočal bi ti pa ga. Če imaš probleme z zaklepanjem na ključ, je mogoče res nekaj narobe z ključavnico oziroma mehanizmom. Treba bo odmontirat oblogo vrat, in pogledat kaj nagaja. Po mojem, se zapelji do avtoelektričista, ki obvlada montažo alarmov, da ti vse pregleda, pove kakšno je stanje, nato pa se odloči ali za vgraditev novega daljinskega ali alarma. Na Interclassu so ti samo blokado motorja prevezal, tako da avto vžge. Tisti ključek od alarma je namenjen izklopu alarma.

Lp
Bric

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm So nov 06, 2004 5:46 pm

raje kupi drugi centralni modul, kot pa da boš naročil ključe posebej.Komplet modul te pride 16000 sit ,če pa ti bodo delali ključe posebej (programirali) pa te bo prišlo samo malo ceneje.

Poglej kje maš montiran modul za daljinsko centralno, gor mora pisati model in firmo.Dosti se pri nas kupujejo od Gemmini firme ker niso dragi in so dobri.Tu samo dokupiš dodaten daljinec, daš eno žico na modulu na plus in eno stikalo na on pa se ti preprogramira daljinec na tvoj avto...... ;)

Ursus
Nov uporabnik

Napisal/-a Ursus So nov 06, 2004 7:33 pm

joj, nimam pojma kje bi bla ta zadeva, ker je pomoje nekje pod armaturo ali nevem...

Kje pa naj kupim to zadevo oziroma komu naj dam to narest? a veste za kaksen tocen naslov ali kaj podobnega? privat? karkoli, samo da resim tole pred snegom.

hvala!

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Napisal/-a Bric So nov 06, 2004 8:25 pm

Kompaktni avtoalarmi so montirani nekje pri motorju. Če nisi najdu kje je montiran alarm, je najbolje da se zapelješ do mojstra.

Lp
Bric
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov