Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

eno katalist queščn

Napisal/-a red_mamba Če okt 28, 2004 2:54 pm

Katalizator mi duši mojo lubico pa sm se odloču da ga dam zdele po tehničnem odpret in ostranit satovje, potem pa zapret nazaj. Zdej pa mal cvikam, da bo svar tako glasna da me bojo škifi takoj na pregled poslali. Se to veliko pozna na glasnosti?
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če okt 28, 2004 2:56 pm

kaj se da odpret? odrezat, pa nazaj zašvasat ali kako?
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Če okt 28, 2004 3:11 pm

men je reku tist k mi bo naredu, da ni blema

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če okt 28, 2004 3:11 pm

se ne pozna skoraj nič na zvoku (majčkeno) na glasnosti pa tud ne!!

sam ti moram povedat, da če maš dobr kat., ti nebi smel dušit!!
dušil so uni prvi, pol so se pa popravl in nimajo velkega vpliva, vsaj pri taki majhni mašini ne!Če je pa kej satje not zj.ebano , pol pa ful duši!!! Kolegu se je to naredilo, pa se avto sploh ni hotu zvrtet čez 4 000 obratov :shock: Aja pa avto je bencinar!!

Aja še to jst sem dal kat. dol pa se skor nič ni poznalo, zdej ga mam nazaj in skoraj ni za opaziti nobene razlike!!!

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Če okt 28, 2004 5:12 pm

jaz imam problem da mi avto kar ugaša dokler se malo ne ogreje, tudi do 4000RPM je zamorjen potem pa kar normalno vleče. glede na to da je kar precej časa laufal z prebogato mešanico (13l/100km), ker je bil MAP senzor kaput, so vse te "saje" skor 100% kar fajn zamašile kat.
4000SIT tud ni tak dnar, slabš kot je ne more bit :D
na lambdo pa tud ne bo vplivalo ker je na kolektorju

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če okt 28, 2004 5:15 pm

Js mam tud zdle namen dat dol kat... Pa mam lambdo spodej tud... Bo treba nekak rešit...

Drgač pa upam da bo kj bol šlo...
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če okt 28, 2004 5:40 pm

Pugi je napisal/-a:Js mam tud zdle namen dat dol kat... Pa mam lambdo spodej tud... Bo treba nekak rešit...

vsi bi katalizatorje dol jemal...na tehničnem bote pa cepal vsi po vrsti...al vam bodo pa na široko čez prste gledal

ajej...kam to pelje :-P
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Symon
Poznavalec foruma

Re: eno katalist queščn

Napisal/-a Symon Če okt 28, 2004 6:05 pm

red_mamba je napisal/-a:Katalizator mi duši mojo lubico pa sm se odloču da ga dam zdele po tehničnem odpret in ostranit satovje, potem pa zapret nazaj. Zdej pa mal cvikam, da bo svar tako glasna da me bojo škifi takoj na pregled poslali. Se to veliko pozna na glasnosti?

Hja če boš dal noter lepo eno cev nima kaj pretirano bolj ropotati. Kako veš, da ti katalizator mori? Novejši so veliko boljši in če boš dobil konja ali dva boš lahko srečen. Iz glave rečeno ker se ne spoznam. Vprašanje je če se splača. Opcija je, da daš pred tehničnim katalizator nazaj ampak kaj pa če te pošljejo na (zadnje čase vse bolj popularni) izredni pregled. :?
Hehe včeraj je ati imel šanso vidt kako zateženi so policaji. Je šel po avspuh pa vidi en ful hud avto ki so mi vzeli tablico zarad avspuha, fedrov... Je bil kr šokiran kaj vse je treba vpisat.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če okt 28, 2004 6:12 pm

šmeks je napisal/-a:
Pugi je napisal/-a:Js mam tud zdle namen dat dol kat... Pa mam lambdo spodej tud... Bo treba nekak rešit...

vsi bi katalizatorje dol jemal...na tehničnem bote pa cepal vsi po vrsti...al vam bodo pa na široko čez prste gledal

Pa sej ni problem, da bo na tehnicnem cepal, ampak da bo svinjal za sabo. A je res tok tezko dat tisitih 50k za en neoriginalen katalizator? :?

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če okt 28, 2004 6:15 pm

Vi pa v jok pa na drevo pa igračke dol metat :D :D Pa fak kam smo pršli.

Da nau kdo raka dobu zarad mene - če me vidte preč laufejte!
Slika

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Če okt 28, 2004 6:29 pm

Mate je napisal/-a:
šmeks je napisal/-a:

Pa sej ni problem, da bo na tehnicnem cepal, ampak da bo svinjal za sabo. A je res tok tezko dat tisitih 50k za en neoriginalen katalizator? :?

Kako pa nekatere skrbi za naravo in zdravje!!! :roll:
To bi pa lahko spadalo pod zabavni koticek sem se tak nasmejal! :lol:
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če okt 28, 2004 6:38 pm

red_mamba je napisal/-a:na lambdo pa tud ne bo vplivalo ker je na kolektorju

jah pa baje da upliva!!
novejši kat. zelo malo dušijo avto (če je zamašen, pol je drugo), ampak hkrati tudi vstvarjajo potrebni podtlak, da sonda pravilno "bere" pline!!
če je podtlak premajhen, sonda nima pravih odčitkov in jemlje neke srednje vrednosti.

aja pa pravš da ti ga mori, nad 4000 pa dobr potegne??? pol pa zelo dvomim da je katalizator zabasan!!! več obratov-> več plinov-> zmeraj težje se plini prebijajo ven!!! se prav, da če bi bil zamašen, se ti nebi hotel zvrteti v višje obrat.

vem da si sondo že menjal, ampak vseeno, a kej veš a je dobra??
sicer pa sej sam veš kaj vse je lohk narobe( da pop.izdiš), men še vedno ni ratal pogruntat kva je z mojim :?

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Če okt 28, 2004 6:50 pm

Mate je napisal/-a:Pa sej ni problem, da bo na tehnicnem cepal, ampak da bo svinjal za sabo. A je res tok tezko dat tisitih 50k za en neoriginalen katalizator? :?

če te tako skrbi za naravo pojdi v gozd in živi na veji
tudi ti onesnažuješ naravo!
pralni praški, čistila, spreji, ogrevanje bajte....
najbrž tudi uporabljaš elektriko? elektrarne svinjajo po naravi
si oblečen in obut? tovarne ki delajo obleko in obutev zate, svinjajo
pa najbrž ne hodiš peš okoli, vsak prevoz svinja po naravi

zato ne jokaj če pet folka da stran katalizator ker se ne bo nikjer poznalo :P
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Pe okt 29, 2004 10:12 am

Gricko je napisal/-a:
red_mamba je napisal/-a:na lambdo pa tud ne bo vplivalo ker je na kolektorju

jah pa baje da upliva!!
novejši kat. zelo malo dušijo avto (če je zamašen, pol je drugo), ampak hkrati tudi vstvarjajo potrebni podtlak, da sonda pravilno "bere" pline!!
če je podtlak premajhen, sonda nima pravih odčitkov in jemlje neke srednje vrednosti.

aja pa pravš da ti ga mori, nad 4000 pa dobr potegne??? pol pa zelo dvomim da je katalizator zabasan!!! več obratov-> več plinov-> zmeraj težje se plini prebijajo ven!!! se prav, da če bi bil zamašen, se ti nebi hotel zvrteti v višje obrat.

vem da si sondo že menjal, ampak vseeno, a kej veš a je dobra??
sicer pa sej sam veš kaj vse je lohk narobe( da pop.izdiš), men še vedno ni ratal pogruntat kva je z mojim :?

ko se zadost plinov nabere in tlak naraste da prebije katalizator potem pa lažje izpihuje, saj poznaš ta efekt da je treba malo višji tlak "da lukna rata" potem pa gre tudi z manjšim tlakom skozi.

za naslednji tehnični bom pa itak cel izpuh menjal, sem misli že sedaj pa je mal $$$ kriza
lahka pa še zmeri rečem mehankarju naj prvo izpuh dol da pa proba avto zalaufat če bo kej razlike, drugač lahk gor pustim

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Pe okt 29, 2004 10:48 am

če boš odrezal katalizator,ti bo še šel avto slabše v nižjih obratih če nimaš nič predelanega.Preveč odprt izpuh ne pomeni da bo bolj šel avto če ne dovajaš hitreje noter v motor.

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Pe okt 29, 2004 1:32 pm

sej se sploh ne gre za to da bo bolj šel, gre se za to da ne bo crkval dokler se ne ogreje. drugač pa tvoji razlagi nebi preveč verjel, sej mogoče je prav sam logično mi pa ni.

Adijo Slovenija

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe okt 29, 2004 3:27 pm

shusuglao je napisal/-a:
Mate je napisal/-a:Pa sej ni problem, da bo na tehnicnem cepal, ampak da bo svinjal za sabo. A je res tok tezko dat tisitih 50k za en neoriginalen katalizator? :?

če te tako skrbi za naravo pojdi v gozd in živi na veji
tudi ti onesnažuješ naravo!
pralni praški, čistila, spreji, ogrevanje bajte....
najbrž tudi uporabljaš elektriko? elektrarne svinjajo po naravi
si oblečen in obut? tovarne ki delajo obleko in obutev zate, svinjajo
pa najbrž ne hodiš peš okoli, vsak prevoz svinja po naravi

zato ne jokaj če pet folka da stran katalizator ker se ne bo nikjer poznalo :P

Jest dobro vem, da onesnazujem naravo pa tud avtom se vozim. Tud vem, da ce bo dal eden katalizator stran, ne bo v koncni fazi nobene razlike. Ce bo pa to nardilo vec milijonov ljudi, se pa to _bo_ poznalo. Se vseeno dosti manj, kot skoda k jo dela npr ameriska vojska, pa vseeno. Vem tud, da sam ne bom glede tega cist nc dosegu, lahko pa vsaj neki (ne)nardim, da jest ne svinjam tok, kot bi sicer.

Pa da me ne bo mel zdej nekdo za enga neumnega ekologa, k vidi samo svoje cilje. Sem pac ugotovil da bomo ljudje sami sebe pokopali. Poglej naprimer, kok vec se ljudje vozjo z avtomobili zdej, kot pa npr pred tremi leti. Jest sm opazil, da je na cesti sigurno 50% vec avtomobilov kot pred tremi leti.

Pa pustmo to debato, pomagajte cloveku, k mu avto ne vlece. Tud jest bi bil slabe volje :twisted:

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba So nov 13, 2004 7:37 pm

evo, glih od mehanika :D

zrezal katalizator in avto dela kt urca :P

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne nov 14, 2004 1:37 am

Js tud in je ful odziven... Sam zvok ma pa faking ko ena krtača po železu... Morm mal popravt...

Je pa kul, k ogn žge vn vzadj.. :shock:
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov