prosim in hvala za odgovore

daewoo_rugby je napisal/-a:mam polni kasko in vse kombinacije,
daewoo_rugby je napisal/-a:čav mene zanima, na parkirišču, pred kolosejem mi je en zabil vrata uspred in uzad in mi je naredu 2udolbine, na eni je šla metal barva dol, mam polni kasko in vse kombinacije, pa me zanima, če ti za to kej odbijejo franšizo al pa kej, a se mi bo nasledn let kej poznal pri zavarovalninism pa prjavu policiji.
prosim in hvala za odgovore
mam 1% franšizo, mam pa 10% popusta pri kasku. Sam zdj sm menju vetrobransko steklo in mi niso nč odbil, kako toZlatan_ je napisal/-a:Odvisno od tega kaj ti piše v zavarovalni polici,k ti maš lahko vse pokrito pa vseen 1%odbitne franšize in če je temu tako boš seveda sam plačal en posto ki ti je tud določen in zapisan v polici,če pa ti piše na pllici odbitna franšiza 0% pa ne skrbi nič,bonus ti pa glede na to da maš polni kasko ne bo šel, in boš mel naslednje leto enako/5%cenejšo kasko zavarovanje.
aha se pravi, kombinacija parkirišče, zravn v okllepaju piše nek znesek in to bom mogu plačatZlatan_ je napisal/-a:Ej to z vetrobransko šipo mi pa je ful čudn![]()
K glede na to da maš 1%franšize to pomeni da če storilec ni znan ti plačaš 1%vrednosti avta pri koriščenju kaska,zdj mi je to mal čudn sm glede na to da maš 1%franšize ti za primer za katerega sprašuješ lah povem da boš mogu iz svojga žepa plačat vsoto ki ti piše na polici
Rjuhar hvala tiRjuhar je napisal/-a:Fantje, dejte si kdaj prebrat splošne pogoje zavarovanja. Generalno velja, da če gre iz osnovnega kaska, potem se plača soudeležba pri škodi v višini % nove vrednosti vozila (odbitna franšiza) ter ti pribijejo malus (izguba 2 premijskih razredov-izguba bonusa ali pribitek - odvisno, v katerem premijskem razredu si). V kolikor se uveljavlja škoda po kombinaciji (kraja, nalet divjadi, razbitje stekla, parking,...) se ne plača odbitne franšize niti ni pribitka malusa.
Torej v tvojem primeru gre za škodo po delnem kasku, zato ne izgubiš bonusa niti ne plačaš odbitne franšize. Isto velja za razbitje stekla.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot], zundapp in 11 gostov