Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
luca
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Eksplozija gume-reklamacija

Napisal/-a luca Po nov 29, 2004 12:48 am

INFINITI je napisal/-a:Zelo enostavno - berem kaj piše; monsta je pomagal že tisočerim forumašev in glede na to kar je pisal in tudi naredil(fizično) si zasluži spoštovanje. Tudi če dam na stran to kar je uporabnik mande dal kot nasvet, si zagotovo ne bo, ne on ne kdo drug dovolil nespoštovanje do starih mačkov na temu forumu, pa še posebej do monsterja ne ki je zelo skuliran dečko in ga še nikoli nisem videl kregati se z nekom. In that is it!! Če boste novinci pokazali v roku par 100 postov inteligenco in izkušnje si boste pridobili spoštovanje ostalih - zagotovo pa vam to ne bo uspelo z spodjebavanjem legend na forumu, ki so tudi že marsikaj prešraufali v življenuj, kaj šele napisali. Tako zdej pa dost tega sranja - dečko je poštekal point in se opravičil.
Naj zdaj debata steče normalno naprej.

Kolikor jaz vem bo kakšno uveljavljenje garancije težavno - če bi le guma ostala kolikor tolikor cela, bi jo lahko dal prekledati strokovnjaku in na podlagi tega bi bilo marsikaj urejenega. Drugi problem je to da nimaš računa - kar je sranje. Torej edina možnost je kakšna dobra volja vulkanizerja, da ti poceni proda novo gumo ali pa celo brezplačno podari. Takšne bolj leve firme pa ne upoštevajo reklamacij - za michelin lahko povem da imajo svoje profije in da pošteno povrnejo denar ali novo gumo ko pregledajo kaj je bilo narobe z staro.

Nisem jaz nic slabega monstru, samo mi gre na falus, ko se spravite na folk, ki ma pac manj postov, kot da nimajo pojma o nicemer. Pac delajo kaj drugega kot pa da so na tem forumu. Pa ne da bi se zaj na tebe spravljal, samo sem to ze veckrat zasledil, pa se mi zdi bedasto. Zaj pa res konec, se opravicujem za motenje.

Luca
*Lord grant me the serenity to accept the things I cannot change,
the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pissed me off*

Uporabniški avatar
Xsara vts
Novinec

Kraj: ob Savinji

Napisal/-a Xsara vts Po nov 29, 2004 1:13 am

urossa je napisal/-a:Zdravo!
... je bila do nesreče izpravna in brez vidnih poškodb...

Guma si "zapomni" vsakokrat ko zapelješ na robnik ali oster rob! Zunaj se ne vidi, poškodovane so notranje plasti, bok je seveda najbolj občutljiv, ker nima žičnega pletiva ampak samo teksilno pletenje. Struktura se natrga, zaradi dolgotrajne hitre vožnje se guma neverjetno segreje - tudi pozimi ! Dodajte še nepravilen tlak in zgodi se...
Svetujem, da upoštevate priporočila proizvajalcev tako glede kontole tlaka v gumi, ne pozabite pa tudi hitrostni razred vaših gum.

Glede reklamacije ... če ni dokazov ni sodbe !

LP Daisy

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Po nov 29, 2004 3:36 am

Ni se mi dalo brati vsega, se opravičujem, če je že kdo napisal isto.

To si ti je lahko zgodilo iz dveh razlogov. Ali si imel premajhen tlak, prenaložen avto, ali pa si kar nekaj časa vozil preko 220. Če nisi ti bo oddelek za reklamaciji v Savi navedel točno te razloge. V Savo se pošilja večino reklamacij, ker so edini "sposobni" v SLO to ugotoviti. Jaz ti pravim pozabi vse skupaj in kupi novo gumo, če je bila napaka tvoja pa drugič bolj pazi.

BTW, sodelavcu je na enak način razgnalo zadnjo gumo pri 210 (guma do 160) in se je skoraj BP varno ustavil. Druga zgodba je pa bila, ko so v petek vračali eni iz naše šole domov in s prenaloženim avtomobilom vozili prehitro za gumo po AC domov. Eden ali dva sta umrla, ne spomnem se več točno.

SebyDiamant
Nov uporabnik

Napisal/-a SebyDiamant Po nov 29, 2004 8:05 am

Enkrat sem imel podobno težavo sam. Guma mi je naenkrat počila. Bila je Hankook, kupljena v Avstriji. Šel sem do generalnega uvoznika v Grazu in tako dolgo vstrajal, da so mi poklicali šefa. Zelo se je spoznal na stvar in mi dopovedal, da guma poči samo, ko je tako malo zraka v pnevmatiki, da platišče prereže stransko steno in BUM. Največkrat je kriv žebelj, ventilček,...

mbvito
Nov uporabnik

Napisal/-a mbvito Po nov 29, 2004 11:00 am

lep dan!

glede garancije je tako, da ima ta guma 3 leta garancije na tovarniške napake.
te gume niso glih ne vem kako slabe.
uvoznik za to firmo je podjetje BARTOG D.O.O. Trebnje.

vprašanje je samo kaj je bilo vzrok za to , da je razneslo pnevmatiko.po moje ni bila to tovarniška napaka ampak fizična poškodba pnevmatike.
če bi bila to tovarniška napaka bi se moralo to opaziti že prej, kot kakšna izboklina bula ali morda kakšna žica iz gume.

poizkusi najprej poklicati omenjeno podjetje, ki verjamem, da ti bo pomagalo saj ni v njihovem interesu da zastopajo firmo, ki dela zanič gume.

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Po nov 29, 2004 11:25 am

monster_d je napisal/-a:
s_mande je napisal/-a:Ja res je,da si imel nenormalno sreco da si se sploh obdrazal na cesti pri taki hitrosti!Glede kakrsne koli tozbe verjemi da NEBOS NIC DOSEGEL! Zal je pac tako,nimas racuna-nimas nic!!! Ce si malo iznajdljiv,se zapelji nekam na malo slabse urejeno cesto,poklici policijo in reci da si se pac z malo preveliko hitrostjo pripeljal in zadel kamen ali malo vecjo luknjo!!!POLOZNICE NEBOS DOBIL!!! :lol: :lol: :lol: Naj ti dajo zapisnik in pojdi na cestno podjetje!!! Oni ti bojo-morajo povrniti skodo!Stvar je pa se samo odvisna od tebe!Marsi kdo tega nebi naredil!Jaz naprimer bi!Moj prijatelj je tudi ze to naredil-zagotovo deluje! :?

To je moj nasvet!PREMISLI!!!

Lep vecer zelim se naprej!!!

LOL sam eni mate res ideje, sanjaci :P

jaz tudi vem za 2 primera ki je cestno podjetje škodo krilo. enkrat celo okoli 400k na audi a6 ke je kolega v orto jamo pripelo ki ni bla označena in je DARS ? kril vse stroške

urossa
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Hvala

Napisal/-a urossa Po nov 29, 2004 12:35 pm

Hvala za vse nasvete. 1.guma stara 3903 2.dan prej tankal in preveril tlak v gumah 3. hitrost točno takšna kot sem napisal 4.guma razred T-toraj do 190km/h. Vsa sreča da smo ostali celi. Avto že ima nove gume semperit. Za drugič vem da se ne kupuje XX gum. S temo nisem hotel sprožiti kreganja, ampak prositi za nasvete in izkušnje.Z reklamacijo bom pa poskusil in bomo videli! Hvala in LP :roll:
Varno vozi-dolgo živi!!!

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Po nov 29, 2004 1:23 pm

Reklamacija brez računa? :har :har :har
Pa nisem hotel bit zloben

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Po nov 29, 2004 4:43 pm

Glej, delal sem v Savi, kjer smo tudi sprejemali reklamacije. V treh letih niso priznali NOBENE napake. Tudi tovarniške ne.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po nov 29, 2004 6:44 pm

mistervegas je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:
s_mande je napisal/-a:Ja res je,da si imel nenormalno sreco da si se sploh obdrazal na cesti pri taki hitrosti!Glede kakrsne koli tozbe verjemi da NEBOS NIC DOSEGEL! Zal je pac tako,nimas racuna-nimas nic!!! Ce si malo iznajdljiv,se zapelji nekam na malo slabse urejeno cesto,poklici policijo in reci da si se pac z malo preveliko hitrostjo pripeljal in zadel kamen ali malo vecjo luknjo!!!POLOZNICE NEBOS DOBIL!!! :lol: :lol: :lol: Naj ti dajo zapisnik in pojdi na cestno podjetje!!! Oni ti bojo-morajo povrniti skodo!Stvar je pa se samo odvisna od tebe!Marsi kdo tega nebi naredil!Jaz naprimer bi!Moj prijatelj je tudi ze to naredil-zagotovo deluje! :?

To je moj nasvet!PREMISLI!!!

Lep vecer zelim se naprej!!!

LOL sam eni mate res ideje, sanjaci :P

jaz tudi vem za 2 primera ki je cestno podjetje škodo krilo. enkrat celo okoli 400k na audi a6 ke je kolega v orto jamo pripelo ki ni bla označena in je DARS ? kril vse stroške

Sej da se sam ne v tem primeru ko je gumo raztrgalo. Gre se za gumo ki je je ostalo sam 2centi okoli platisca :roll:
Ce jo zasekas oz zarezes pa je druga varianta.
Pomoje ti zaradi luknjaste oz slabe ceste nebo gume raztrgalo in ti nebo cestno al kdor kol kril skode.

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Po nov 29, 2004 7:04 pm

Ja res je!Sem mogoce malo nepremisljeno rekel!Oprosti!Ostalim pa tudi ni treba ponizevati drugih biti nesramen ce clovek rabi pomoc in mu pac svetujemo!Luknja res mogoce nebi raztrgala gume prej razsekala!!!Je pa res da lahko za velik primerov zahtevas odskodnino!!!

Hvala in lep vecer zelim se naprej!Pa brez zamere!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po nov 29, 2004 7:06 pm

Brez zamere tudi z moje strani :)

Uporabniški avatar
Kaktus
Novinec

Kraj: Mirna

Re: Hvala

Napisal/-a Kaktus Po nov 29, 2004 7:07 pm

urossa je napisal/-a: Avto že ima nove gume semperit. Za drugič vem da se ne kupuje XX gum.

bravo, spet si kupil dobre gume :roll: :? :ne
ne poznam tvoj način vožnje, ampak če se voziš dosti in hitro, investiraj malo več v gume - že večkrat ugotovljeno, da se 100% splača ;)
lp Peter
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov