Nasveti in napotki ter povpraševanja...

georges
Novinec

Kraj: krško

Temperatura motorja

Napisal/-a georges Ne dec 05, 2004 12:45 pm

Zadnjič sem opazil da termostat ne deluje tako kot bi mogel. Sem šel potipat cev, ki gre iz termostata v hladilnik pa sem videl da je že toplačeprav naj bi bil termostat takrat še zaprt. No temperatura motorja vseeno naraste po kazalcu tam do okoli 80stopinj le malo dlje traja da pride iz modrega polja, po kakih 5 do 7 km vožnje. Zdaj pa ne vem al naj ga zamenjam ali je zaenkrat še vredu. Avto je pa Vectra letnik 99. Naj zamenjam al še pustim zaenkrat tako kot je?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne dec 05, 2004 12:58 pm

cev je bila zato topla,ker je res da je bil termostat zaprt,ampak ima en majčken ventil,ki dovoljuje da voda minimalno teče mimo. no ko se pa avto segreje do okol 85 stopinj mora pa odpreti termostat,tko da cev ter hladilnik postaneta vroča
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne dec 05, 2004 2:10 pm

Ja tud drži da ma termostat luknjico..... sam ponavad če mrzel avto vžeš pa tipaš cev.... je kr lep čas hladna..... pol se mal zagreje..... pol pa butne ko termostat odpre.
Sprobaš ga pa tko da ga vzameš ven in daš u posodo za vodo pa vse skupi greješ.... mal pred vreliščem mora odpret pa pol pri ohlajanju spet zapret.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne dec 05, 2004 2:33 pm

lahko pa tko sprobaš,da ga sploh vn ne jemlješ,ampak avto samo zalavfaš,pa z roko tipaš zgornjo cev (ki pride iz termostata) ter spodnjo ki gre iz hladilnika. In če bo zgornja cev topla,spodnja pa mrzla,pomeni da termostat ni odprt,ampak je zgornja cev samo zato topla,ker malo teče voda skozenj termostat.

no če pa sumiš,da je termostat odprt oz. ne deluje pravilno ga pa zamenjaj...strošek ni velik.

ok bom to kar sem napisal,čeprav sodi v zabavni kotiček (zadnč pride en tip,pa reče da bi zamenju termostat,ker se mu zelo počas segreva...no termostat je mel s sabo...jst lepo poderem,nakar vidim,da ima napačnega....in on prbije...kaj ko bi tastarga mal našpricu a bo delu pol :rofl

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne dec 05, 2004 3:21 pm

lohk pa zamenjaš termostat, ki te pride cca 2k sit, pa maš ziher vredu in mir za par let!!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne dec 05, 2004 6:46 pm

Gricko je napisal/-a:lohk pa zamenjaš termostat, ki te pride cca 2k sit, pa maš ziher vredu in mir za par let!!

Hehe odvisn od avta..... men je na tej petki pocrkal že 6 termostaov u enem letu.... pa niso na servisu nič ugotivil da bo bli s hladilnim sistemom kaj narobe..... pač ga menjam vsake 2-3 mesce..... sej pride sam 1200 sit :P delam pa tko sam tko da ni frke :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

georges
Novinec

Napisal/-a georges Po dec 06, 2004 8:12 pm

Bom najbrž dal v kratkem zamenjat. Sam se mi zdi da je zlo pretopla tista cev. No ta termostat mam pa zdej 2 leti gor sam pri tistem prvem pa temeratura sploh ni prišla čez plavo polje. Sem pa takrat dal za novega 20.000SIT :o :x seveda je bil original sam zdej me ne bodo več videli tam.

modrina
Novinec

Napisal/-a modrina Sr dec 08, 2004 9:09 pm

ti povem naš primer na golfu 2.ko so se temperature nižale se temperatura motorja sploh ni dvignila na normalo. kabina avta se je zelo slabo ogrevala. potem sem zamenjal termostat, ki ni bil odprt ampak je bila ena gumica , ki je tesnila razcefana in je voda zato stalno krožila. termostat je bil še original star15 let. sedaj po zamenjavi je okej.

georges
Novinec

Napisal/-a georges Če dec 09, 2004 7:39 am

No primeni se v prostoru vseeno segreje. Tut čez 60 stopinj :) :o piha noterker mam merilec temperature naštiman v reži kjer piha zrak. probal sempotipat še drugo cev nekjepo 6kmvožnje. Zgornja ki pride od termostata je kr dost dopla spodnjaki gre pa v motor pa hladna. Bom videl kaj bom še naredil.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če dec 09, 2004 4:00 pm

probal sem potipat še drugo cev nekje po 6km vožnje. Zgornja ki pride od termostata je kr dost dopla spodnjaki gre pa v motor pa hladna. Bom videl kaj bom še naredil.

vsekakor termostat po temu citatu sodeč
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot], Majestic-12 [Bot] in 9 gostov