Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To dec 07, 2004 7:21 pm

jst sm mam na 406-ki keramične diske, pa ploščice brembo gs 3000 (ne vem če se čist točn tako imenujejo-uporabljajo jih v WRC pa NASCARJU) pa je na začetku tko cvililu da je blo za znort(zaradi zelo trdih materialov, ki so v ploščici), pol so mi pa na peugeot servisu prlimal neke gumaste zadeve na zadnjo stran ploščice, in ne cvil več,ker ta zadeva zaustavlja vibracije in s tem tudi cviljenje. Bremze primejo pa tako močno da se avto ustavi takoj, da če nisi privezan te vrže naprej v volan.

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe To dec 07, 2004 7:32 pm

Moje izkušnje so take. Ploščice sm polil z vodo ( kr tm pri bremzi- disku ) in potem s 1 zaviranjem pregrel zavore iz 140--0 . Im potem je nehal. Stari mehaniki pravjio da jih je potrebno prekuhati v vreli vodi, sam tega pa še nism delu.

LP Joseph

SRF
Nov uporabnik

Napisal/-a SRF Če dec 16, 2004 6:14 pm

Razlog za cviljenje ploscic je v 99% nestrokovna montaza!!! Verjetno se nikoli nisi slisal za bakreno pasto prav tako pa tudi 99% mehanikov ne, saj je najlazje reci "ZANIC PLOSCICE!", ne pa nestrokovna montaza. Ploscica drsi po vodilih v celjusti te pa ponavadi nihce ne ocisti in tudi ne namaze(Hitro zamenjaj-Hitro zasluzi). Ta vodila je potrebno pred vsako zamenjav ploscic ocistiti in namazati z bakreno pasto. Ce ne ves, kje bi jo dobil pojdi v SAMING v BTC kjer stane priblizno 2000sit.
Samo v 1% je za cviljenje kriv disk (izrabljen v konus) oz napaka v materialu ploscice.
:lol:

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Če dec 16, 2004 7:36 pm

Boschove ploščice res niso kaj prida, sem jih imen na A4 in sem jih namazal z bakreno pasto, dal sem tudi nove diske od ATE power disc in je po tisoč prevoženih km začelo tresti in cviliti, diske mi je malce požrlo, tako da sem jih potem dal stružit in zamenjal ploščice z firmo RAICAM, ki jih prodaja AVTO CELJE in je bilo v redu.
Sedaj pa imam neke japonske ploščice in so tudi v redu. Prodaja jih FERODEN iz LOč pri Poljčanah, ki tudi obnavlja zavorne čeljusti, lamele sklopk in struži diske in zavorne bobne.

mitja320
Novinec

Re: Zavorne ploščice-cviljenje

Napisal/-a mitja320 Če dec 16, 2004 11:15 pm

marsus je napisal/-a:Zdravo.
Saj kaj bi komentiral,naslo pove vse.Sicer verjamem da ste tukaj zbrani sami lastniki takšnih in drugačnih avtomobilskih strojev,ampak me kot navadnega smrtnika vseeno zanima nekaj.Imam fiat punto letnik 2002.Na 40.000 kilometrov so mi na servisu zamenjali prednje zavorne ploščice.Originalne so bile kar v redu,tele zamenjane pa so znamke bosch in preklemasko cvilijo ob vsakem pritisku na pedal zavore,pa čeprav sem z njimi že prevozil novih 15.000 kilometrov po menjavi.Zanima me kaj oziroma katere ploščice mi priporočate za ta avto,ker očitno na servisih dajejo neke poceni variante noter.

Hvala za odgovor

Marko.

Mogoče je že kdo odgovoril, ampak se mi ne da vsega brati. Nove ploščice na stare (nestružene) diske ne nalegajo dobro in na robovih cvilijo. Vzami narazen (ali pa na servisu) in ti naj pod kotom pobrusijo kote ploščic. Če boš delal doma lahko s pilo ali fleksarco. Dol vzameš kak mm roba.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov