Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zlatan_ Po dec 27, 2004 1:07 am

Kaj druzga naj ti rečem kot žal mi je :(
Ker delam na viču vem da je tm zadnje par mescov to ful narastl,k več ne delajo to đankiji pač pa viška mularija(16-25let) ki tako nahitr pride do dnarja,vlamlajo pa tko da ti s šraufncigerjem zbijejo šipo,važn na viču nkol ne puščite ploščic v avtu,se pa kradejo tud digitalci... tko da bodte pazljivi.
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po dec 27, 2004 9:16 pm

darwin je napisal/-a:Hej, Đankiji! Šipe na cliotu sploh ni dobr lomt. Je na kkšnmu drugmu avtu ful boljši feeling :evil:

To mi gre res uibr na jetra, da nikol ne vem, a bo avto še cel, k bom nazaj na parking pršou.

ja ja. a ste kdaj mogoce pomisll da se vam to dogaja lih zarad tega stupidnega klasicno slovenskega razmisljanja?? ala ce je men sla krava nek gre pa se njemu.

vse kar se komu zgodi je prou da se je. oz z drugimi besedami sam si si kriu za vse, pa ucasih tud ne sam zarad tega ker bi to pac lahk preprecu, pa nisi.

js sm pustu avto ze marsikje z ploscico, pa ni blo nic. uzamem jo dol redkokdaj, not mam pa muzike kr zadost. ar je biu 75k, zadni zvocniki so kevlar JBL GT 170w pa spredi je se neki zvocnikov.

ko sm su za 3 dni v tolmin sem pustu avto na tomacevem, na enem parkingu ki je znan po tem da avtomobili po enem dnevu stacioniranja tm ostanejo brez koles, pa se cesa. no moj je stal tm 3dni, ploscica v predalu, najvecja fora je bla pa to, da ker se mi je takrt zlo mudil, ker je baba od kolega ki je pelu dol tecnarla 100 na uro, sm pozabu sovoznikovo sipo odprto tocno do polovice, in se to tko da se je vidl s ceste.

pol v tolminu sm zvedu kak parking je to, in sm se kr mal zasekiru. pridem nazaj, vidm sipo odprto, sm reku sam jao slo je vse. pridem do avta vse kul, edin ker je biu dz je biu sopotnikov zic mokr to je blo pa tud vse.

torej kako je to mozno? naklucje? I don`t think so.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po dec 27, 2004 9:36 pm

Voith- jst ti bom sam tako reku- IMEL SI BLAZNO SREČO!!!
in na tvojem mestu nebi več probal :P

odvisno je tudi od avta, kako zgleda, ko ga parkirač, kok naglas maš muziko, ko se pripelješ... sreče.....

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po dec 27, 2004 9:41 pm

Voith je napisal/-a:
darwin je napisal/-a:Hej, Đankiji! Šipe na cliotu sploh ni dobr lomt. Je na kkšnmu drugmu avtu ful boljši feeling :evil:

To mi gre res uibr na jetra, da nikol ne vem, a bo avto še cel, k bom nazaj na parking pršou.

ja ja. a ste kdaj mogoce pomisll da se vam to dogaja lih zarad tega stupidnega klasicno slovenskega razmisljanja?? ala ce je men sla krava nek gre pa se njemu.
vse kar se komu zgodi je prou da se je. oz z drugimi besedami sam si si kriu za vse, pa ucasih tud ne sam zarad tega ker bi to pac lahk preprecu, pa nisi.

js sm pustu avto ze marsikje z ploscico, pa ni blo nic. uzamem jo dol redkokdaj, not mam pa muzike kr zadost. ar je biu 75k, zadni zvocniki so kevlar JBL GT 170w pa spredi je se neki zvocnikov.

Lepo povedano.
Tut jaz mam za kar neki keša muzke not (ok 40k radio, 2x 11k Sit 2 para zvočnikov- spredi zadi, 30k SIT woofer+ ojačevalc) in velikokrat pustim ploščico not. Razen, če je avto res nekje na nevarnem in vem, da me nekaj časa ne bo. Pa mi še niso vlomili hvalabogu. Je pa res, da nikoli ne reči nikoli. Aja pa Vloma se ne da preprečiti. :roll: Če se nekdo zapiči bo to storil pa pika. Hip hip strašen trik in za pet minut nimaš več radia. :cry:
Prijatlu so v Trnovem med bloki, ko je ploščico vrgu pod zic. Pa avtoradio je bil nek ceneni AIWA.
V glavnem beda tile đankiji pa mladi čapci, ki bi na tak način ratali glavni mafijci in jim je edini znani način dela. :evil:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po dec 27, 2004 10:09 pm

Symon je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:

Lepo povedano.
Tut jaz mam za kar neki keša muzke not (ok 40k radio, 2x 11k Sit 2 para zvočnikov- spredi zadi, 30k SIT woofer+ ojačevalc) in velikokrat pustim ploščico not. Razen, če je avto res nekje na nevarnem in vem, da me nekaj časa ne bo. Pa mi še niso vlomili hvalabogu. Je pa res, da nikoli ne reči nikoli. Aja pa Vloma se ne da preprečiti. :roll: Če se nekdo zapiči bo to storil pa pika. Hip hip strašen trik in za pet minut nimaš več radia. :cry:
Prijatlu so v Trnovem med bloki, ko je ploščico vrgu pod zic. Pa avtoradio je bil nek ceneni AIWA.
V glavnem beda tile đankiji pa mladi čapci, ki bi na tak način ratali glavni mafijci in jim je edini znani način dela. :evil:

Ena stvar je - eden izmed njih se je spomnu, da bodo cliote ropal - in jih ropajo - druge bl pr meru pustijo. Jst imam moj avto VEDNO ODKLENJEN in to ga pustim kjerkoli - včer zvečer je 5 ur stal pred siesto odklenjen avto, pa mene ni blo niti u bližini - noben se ga tut dotaknil ni. Folk sej vm že skos pravim - če nekdo stoji v bližini ko parkirate potem na veliko pokažte kako ste ploščico od radia s sabo odnesl - ker če jo date v predal, to tist človek vidi in vam zato potem udre v avto. Ko parkirate bodte dost zbrani, pa vse vn poberte ane.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby To dec 28, 2004 1:36 am

Voith je napisal/-a:

ko sm su za 3 dni v tolmin sem pustu avto na tomacevem, na enem parkingu ki je znan po tem da avtomobili po enem dnevu stacioniranja tm ostanejo brez koles, pa se cesa. no moj je stal tm 3dni, ploscica v predalu, najvecja fora je bla pa to, da ker se mi je takrt zlo mudil, ker je baba od kolega ki je pelu dol tecnarla 100 na uro, sm pozabu sovoznikovo sipo odprto tocno do polovice, in se to tko da se je vidl s ceste.

pol v tolminu sm zvedu kak parking je to, in sm se kr mal zasekiru. pridem nazaj, vidm sipo odprto, sm reku sam jao slo je vse. pridem do avta vse kul, edin ker je biu dz je biu sopotnikov zic mokr to je blo pa tud vse.

no dost pogumn si da tkole pušaš si mel pač srečo al pa so mislal da je kdo zanalašč pustu tko da bi jih dobil,. Men so vdrl v alfo zakleneno spizdil so mi spojler 30cdjov celo zadno polico z zvočniki vred pa to na sosedni ulci kjer sm doma, pa na tej ulci velik kradejo, tko da si mel res srečo, da ti niso nč ukradl. V bodoče ne t+o poskušat.

lpb :D

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To dec 28, 2004 2:05 am

Mogoce to nima veze z to temo kar bom jaz zdaj napisal oziroma objavil!

V mojem mestecu kjer jaz zivim in delam so v noci z torka na sredo( 22.12.2004) neznanci vlomili v trgovino PCS Computers(onesposobili alarm tako da so prekinili tok in sneli alarmi zvocnik,onesposobili tudi kamero...) in nato lastnili Prenosni racunalnik ACER Travel Mate-vrednost 350.000SIT,digitalni foto aparat Canon A60-vrednost okrog 55.000SIT,dig.foto aparat Canon A75-vrednost 65.000SIT,5xUSB kljuc 128MB,5xUSB kljuc 256MB,polnilce baterij,spominske kartice za slika aparate-vrednost okoli 100.000SIT,nakaj HDD-trdih diskov in 3x monitor LCD 17 inch...pobrali menjalni denar in pot med noge!!!
To je ze drugi vlom letos!Prvic je bilo skode za okoli 1.700.000SIT! NASTALA SKODA sedaj OKOLI 1.000.000SIT!
Vlomilci se niso znani-pa jih bodo sploh prijeli ali izsledil!Pomoje NE!
Sokiran sem bil ob vstopu v trgovino in sem rabil 5min.da sem sploh dojel kar se je pravzaprav sploh dogajalo...
Zal mi je za vse vas...upam da najdete odtujene stvari!

P.S.:Pri nas tudi veliko dpirajo VW GOLF 2-zelo strokovno odnesen radio!
Ljudje delajo marsikaj da bi preziveli in pac delajo z tem drugimi skodo!Mi pa posteno delamo...pa se drzava po nas hodi! Kje ima clovek pravico! MOLCI IN DELAJ!!! :/:o:/

MisterX
Nov uporabnik

kraje

Napisal/-a MisterX To dec 28, 2004 2:21 am

Moje sožalje :cry:

Na žalost je sedaj tako, da se ne splača več dajat v avto full dobrega avtoradia ali še kej druzga zraven, če imaš avto zunaj in nimaš garaže.

Meno so na Fužinah vlomili 2X v enem letu, kljub temu, da imam alarm v avtu. Vsakič je bilo strokovno vlomljeno - kamen v šipo.

Vem, da bom v mojem novem avtu imel samo serijski radijo in zvočnike. Sem se že sprijaznil s tem, da naši policaji niso sposobni in tud najbrž nikol ne bojo!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To dec 28, 2004 7:22 am

s_mande: če so v decembru prodajal zastareli Canon A60 za 55000 sit, potem lahko roparjem že skoraj ploskam ;) majhno mestece gor ali dol, prodajat A60 za 55k je rop pri belem dnevu ;)

p.s. aprila 2004 je bil v Metroju Celovec za polno ceno tak fotkič manj kot 160€ (38k) :)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho To dec 28, 2004 8:38 am

Voith ti maš pa ogromno srečo.
Men so v enem letu 3x vlomil v Tipota (1x štepanc, 2x fužine). Prvič mi je zadnjo šipo razbil pa radijo pobasu, drugič skrivu voznikova vrata (hvala bogu je šipa ostala cela) sam CD-je, trtjič pa nč, sam zadnjo šipo mi je stolku. Takrat je mel en mulc akcijo po celih fužinah, je odpru 15 avtomobiliov (sam na našem park placu 6 avtomobilov) preden so ga dobil.
Ma za take, ki bi jih dobil bi moral uvest širiatsko pravo pa bi se tole malček umirilo.

Mal off:
Najcenejša zamenjava za stekla pa je preverjeno Romat. Po zadnjem vlomu sem klicu Cargass pa so hotl met 23k za šipo, pr Romatu pa sm jo dobu za 9k (jst sm sam :shock: ), če bi hotu bi mi začasno (šipe ni bilo na lagerju) vgradil pleksi brezplačno.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE To dec 28, 2004 10:03 am

Kar se šip na clio-tih tiče ima tudi moj sosed izkušnjo, ko so mu v fužinah samo zadnjo (mahno šipo) na zadnjih vratih sesuli, ostalo je ostalo nedotaknjeno...

Voith: Kdo, kje in kdaj te bo ukradel nikakor ni tvoja volja. Mogoče res pomaga, če se v sumljive kraje ne pripelješ z musko do konca naglas, samo to pomojem nima noben zeveze s slovensko nevoščljivostjo.

Se pa strinjam, da moraš pokazat, da si ploščico vzel sabo. Kolega, z golfom II, v BTC-ju, je vzel ploščico do, jo dal v žep, iz žepa pa etui za špegle (dioptria) v predal pred sovoznikom, ki ga ni zaklenil. Greva mal po BTC-ju in ko prideva nazaj, se usedeva v avto, da ploščico gor, etui od ploščice pa ni mogel dat v predalček, ker je bil zaklenjen. Bilo je očitno, da je nekdo prišel v avto, ker je bil tudi tepih na moji strani umazan - prej ni bil...
Slika

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To dec 28, 2004 10:57 am

ice je napisal/-a:s_mande: če so v decembru prodajal zastareli Canon A60 za 55000 sit, potem lahko roparjem že skoraj ploskam ;) majhno mestece gor ali dol, prodajat A60 za 55k je rop pri belem dnevu ;)

p.s. aprila 2004 je bil v Metroju Celovec za polno ceno tak fotkič manj kot 160€ (38k) :)

Se nekdo ki primerja slovenski trg z tujimi trgi! Cena Canona A60 je res 55.000SIT-z popusti...nanese nekje okoli 46.000SIT ali 48.000SIT...samo za informacijo!Ti zivis v Avstriji ali v Sloveniji! Sam dosti grem cez mejo tako da mi tega ni treba tako obesati na zvon...vem sam nekatere stvari!Sploh pa nekdo ki nima gotovine si bo omislil nakup dig.slika aparata na trajnik,DOM kredit...tujina mu pa tega ne omogoca!
Hotel sem pa samo omeniti ker lahko da se ta robica prodaja kje v LJ in je mogoce kdo kupil kaj od zgoraj nastetega in v primeru da izsledijo vlomilce bo pac(zal mi je)ostal brez robice in denarja!Pa se ovaden bo,ce je kupil z vednosjo da je stvar odtujena!Tako ta enkrat!Ce kaj ni prav kontaktiraj na PM!!!Lep dan zelim se naprej!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice To dec 28, 2004 11:12 am

Sem primerjal s sosedo (evropsko)... če te pride npr. monitor LCD 19" ceneje iz Anglije (ali tudi magari ZDA), zakaj ga ne bi naročil tam? Če folk kupuje hrano v Hoferju (Villach,Celovec, Gradec), verjetno tudi oni primerjajo cene in vedo, kaj se izplača?.. poznam folk, k se odpelje v Nemčijo kupit klimo za svoj avto, ker je pri naših prodajalcih dražja za 80k... Tako je to... A60 je cena precej nižja od 55k, je pa res da ima vsak trgovec slabše ali boljše marže pri uvoznikih in pri tem pride do velikih razlik... npr. nobena slovenska spletna trgovina verjetno ne prodaja več tega fotkiča, ker so zaloge (ki niso bile majhne) že zdavnaj, par mesecev nazaj, pošle... za ta denar (55k) ali že ceneje dobiš sedaj novejši model A75. Sicer pa je to že druga debata... :)

aja še domače primerjave, da se ne bo kdo razburil:
1. A60 je bil v slovenski spletni trgovini in nekaterih večjih prodajalcih letos junija 45-48 tisočakov... (kot si že sam potem omenil)
2. A75 dobiš v slovenski spletni trgovini za 53 tisočakov z brezplačno dostavo ;)

p.s. trajnike, čeke ipd. ponavadi res preplačaš, večina kupcev uporablja v tujini kreditno kartico...
IceBreakr

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi To dec 28, 2004 11:32 am

Folk, vi kar veselo puščajte avtoradije v avtih. Sllej ko prej se bo najdu nekdo, ki bo našel vaš avto (po možnosti še odklenjen-tako kot je nekdo napisal) in ga preluknjal. Enostavno se eni iz napak drugih ničesar ne naučijo. Jst sem se in ploščica je zmeraj z mano. Konc koncev vsak sam odgovarja za svoje premoženje. Sploh se je pa brezveze sekirat, če sam ne poskrbiš za to, za kar pač lahko. 100 % varnosti itak ni. Je pa dejstvo, da bo vlomilec, ki vidi da je v avtu ploščica od radia umaknjena, raje poiskal sosednji parkplac - vedno bo najdu enga, ki to ni storil in - VOILA!!!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice To dec 28, 2004 11:34 am

Ploščice so zato, da se vzamejo tudi s sabo, če mate avto pred hišo ali v garaži ;)
IceBreakr

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho To dec 28, 2004 11:39 am

dejvi je napisal/-a:Folk, vi kar veselo puščajte avtoradije v avtih. Sllej ko prej se bo najdu nekdo, ki bo našel vaš avto (po možnosti še odklenjen-tako kot je nekdo napisal) in ga preluknjal. Enostavno se eni iz napak drugih ničesar ne naučijo. Jst sem se in ploščica je zmeraj z mano. Konc koncev vsak sam odgovarja za svoje premoženje. Sploh se je pa brezveze sekirat, če sam ne poskrbiš za to, za kar pač lahko. 100 % varnosti itak ni. Je pa dejstvo, da bo vlomilec, ki vidi da je v avtu ploščica od radia umaknjena, raje poiskal sosednji parkplac - vedno bo najdu enga, ki to ni storil in - VOILA!!!

No deloma se strinjam s tabo, ampak moja zadnja dva vloma ni bilo v avtu ploščice, pa se mu je vseen dal matrat z mojim avtom. Da mu deca naopako šetala. :twisted:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To dec 28, 2004 3:31 pm

5cho je napisal/-a:Ma za take, ki bi jih dobil bi moral uvest širiatsko pravo pa bi se tole malček umirilo.

...če bi hotu bi mi začasno (šipe ni bilo na lagerju) vgradil pleksi brezplačno.

Sicer ne vem kakšna je to ampak upam, da to, da ti prst odsekajo za vsakič ko te dobijo. Resno. Ne delat pizdarij še drugim pa bo!!!! Temu bi jih pa 15 odsekal. Ups... :twisted: 3 bi blo dost.

Aja šipa. Pleksi je kul ker je lažji, bi ga kar obdržu. :P
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
RokyLuk
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a RokyLuk To dec 28, 2004 3:34 pm

sočustvujem s tabo :)smo mel podoben primer

Sam v ljubljani je res đankijov k mravl :D
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To dec 28, 2004 3:37 pm

Jebemo boga...glih dons se je en đanki vozu mim mojga avta z eno neregistrirano kripo...sicer nimam nič vrednega notr...sam ko sm se na tole spomnu...jao, če bi kej prste stegoval...
Slika
Samo bi prej rokavice snel...and let's do some heavy damage :evil: :twisted:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To dec 28, 2004 3:48 pm

HORSE je napisal/-a:Voith: Kdo, kje in kdaj te bo ukradel nikakor ni tvoja volja. Mogoče res pomaga, če se v sumljive kraje ne pripelješ z musko do konca naglas, samo to pomojem nima noben zeveze s slovensko nevoščljivostjo.

to ti sam misls tko, pa se velika vecina. pac bodi tako ce hocte, sam probite ze pr mislih zacet, pa mogoce kdo spremeni mnenje.

ze vsaka misel ma svoje posledice, kaj sele tist kar govoris, delas.

a ves kako eni po zerjavci hodjo? no ne opecejo se, pa ne zato ker bi mel trde podplate, ampak zato ker je pomembno na kaj mislis ko gres hodt po zerjavci.

zdj me kr spluvite, sam js vrjamm da me ni noben okradu zato ker nisem bil v tistem trenutku potreben take izkusnje. drugic ko bo za moje izobrazevanje na tem planetu taka stvar potrebna, me bojo oropal pri belem dnevu pred policijsko postajo, z vklopljenim alarmom in z ploscico v zepu.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov