Napisal/-a Disco39 Sr dec 29, 2004 1:40 pm
@RAP: imel sem A6 z 2,5 TDI motorjem in S4 Q s 2,2T motorjem, pa ti povem, da je avto vreden svojega denarja, vzdrzevanje pa ne. kot ti je povedal ze audi-fan moras najbolj paziti na pleh, je pa res, da je to ena cenejsih stvari na tem avtu. Ce kupujes avto, ki ima veliko elektronike (el. sipe, el. sibedah, el. sedezi...) te naprave obvezno sprobaj, ker crkujejo... ceprav si reces "ah sej bom pol zamenjal, k mi je avto vsec", te to potem ful stane - raje zbijaj ceno na zacetku... Pri V6 masini skorajda nimas kaj faliti, ker je res vzdrzljiva, ampak se ti splaca menjati dihtnge glave motorja in obeh pokrovov ventilov - to sem jaz naredil na S4 in mi ni bilo zal, pa se relativno poceni je. Ko ga kupis se menjaj: vse filtre (oljni, bencinski, zracni - po moznosti sportni), vse tekocine (motorno olje, antifriz, olje v diferencialih - sploh ce kupis quattro in olje v menjalniku), vse jermene - zobati in micro obvezno. Tako da: pripravi se na en servis za 150k+ sit, ampak to ti potem omogoca varno voznjo in optimalno delovanje avta. Ce zlo rad tiscis, pa obvezno se menjava dickov in ploscic - vsekakor pa naj jih mehanik se pogleda.
To je to. LP, Tomas