Nasveti in napotki ter povpraševanja...

boris22
Nov uporabnik

Kraj: OBALA

Katera pulir pasta?

Napisal/-a boris22 So jan 01, 2005 7:57 pm

Imam opel corso bele barve.Mene zanima katero pulir pasto mi priporočate za po pranju avtomobila in se da ,da odbijači s kakšno pasto dobijo prvoten črn sijaj.Katero kremo priporočate za odbijače?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So jan 01, 2005 8:04 pm

glede polir paste...mah velik je dobrih...sam glej da takšno kupiš da se meša z vodo (npr. če po nesreči zadaneš kam ob plastiko) da potem lahko dol spereš v nasprotnem primeru maš pa takoj kakšn bel madež.

glede zbledetih odbijačev...ja to je problem cors pa R5 pa še kakšnega avtega...kaj pametnega ti tukaj ne morem rečt...nekaj je bilo o tem napisanega....drugač ti bo pa lisko še 1x napisu njegovo patentirano formulo :P
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 So jan 01, 2005 8:07 pm

za navadne črne odbijače (tiste ki niso v barvi vozila) ti jaz priporočam prvo benzinsko
črpalko pa kupi spray za armaturno ploščo. pol pa po istih navodilih za armaturno našpricaš odbijače, pridejo kot novi ven, ne boj se za barvo ker ne škodi, saj je to kot neko olje ki naredi premaz. negativna lastnost je da po prvem dežju stvar je kot po starem :? polir pasto pa ti jaz priporočam SONAX, vedno to uporabljam pa sem zadovoljen.
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jan 01, 2005 10:12 pm

šmeks je napisal/-a:.ja to je problem cors pa R5 pa še kakšnega avtega...kaj pametnega ti tukaj ne morem rečt...nekaj je bilo o tem napisanega....drugač ti bo pa lisko še 1x napisu njegovo patentirano formulo :P

Patentirano formulo... hehehe
pač se mal špilam pa včasih kaj zgruntam :D Ja za plastike..... staro odpadno olje ( po možnosti od dizla k je vsrano in črno ko hudič.Namažeš pustiš mal časa gor (par ur) potem pa od blizu zlo na dribno spereš s wapom. Masnočo spravi dol..... vsranija (črna barva) pa ostane. Sam morš dober sprat če ne ostane mastno še vedn gor. Dobro se obnese tud trafo-olje ki je brezkislinsko. Lahk pa vzameš tud črno pasto za čevlje pa dober premažeš..... Tus šprej za armaturko pomaga.....
Nč od našterega pa ni večno..... edin če plastike prebarvaš ( al črno al pa u barvo avta).
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So jan 01, 2005 10:14 pm

ZAto pa lisko ki ga boli en k**** vedno spere napol in pol ko gre clovek mimo njegovega traktorja se vserje ko svinja, pol pa mati doma gnjavi ki sem se koto da mam take hlace :lol: :lol:
Skratka ja crno pa je :P

boris22
Nov uporabnik

Napisal/-a boris22 Ne jan 02, 2005 12:11 am

Ja sonaxovo pulir pasto mi je že kar nekaj ljudi priporočalo.M3 vidim da si iz kopra,kaj veš kje se da dobit to pulir pasto na obali.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Ne jan 02, 2005 12:41 am

boris22 je napisal/-a:Ja sonaxovo pulir pasto mi je že kar nekaj ljudi priporočalo.M3 vidim da si iz kopra,kaj veš kje se da dobit to pulir pasto na obali.

v merkator hipermarket :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Ne jan 02, 2005 2:28 am

Za dobijače:

Večina črnih plastičnih delov na 10+ let starih avtih rata totalno sivih. V večina primerih so razni maxibrili, armoralli, olja, arašidovo maslo... samo trajne rešitve (max kako leto z uporabo olja). V primeru maxibrila je vse skupaj še hujš, ker naredi zaščitno plast čez plastiko in se potem še toliko bolj mučiš da se ponovno znebiš sivosti. Problema se lotimo v v odvisnosti od materiala:

Za plastiko (odbijači): Plastiko del pa po delu segrevamo z fenom "za luščit farbo" s nekje 5-10cm oddaljenosti in po zelo ozkih pasih. Segrevamo toliko časa, dokler plastika ne rata lepo črna in na prvi pogled mastna. Ko je tisti kos lepo črn ga šele prešpricamo s maxi brilom (najcenej in najbolš kar se da v trgovini kupit za moje pojme), tako da zaščitimo plastiko pred vplivi okolja za kako leto (potem ponovimo vajo).

Za gumjaste dele (ala moj zadni spojler) pa vzamete prvo eno bolj grobo (microfibre recimo) cunjo, ali krtačo in orenk zdrgnemo površino (tako da gre zgornja "odmrla" plast gume/pene stran) in nato začnemo vsak dan mazati z razrečenim glicerinom (za začetek 1:1, na koncu pa kr s cunjo, ali gobico nanašamo sam glicerin). Po nekje 1 tednu vsakodnevnega mazanja (poleti je treba kr 2-3x na dan) bo površina zgledala kot nova, oziroma sijoča če je na novo namazana. Ne priporočam nič drugega kot sam glicerin, ker drugač rata samo ena vlka packarija ob pranju.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jan 02, 2005 9:00 am

monster_d je napisal/-a:ZAto pa lisko ki ga boli en k**** vedno spere napol in pol ko gre clovek mimo njegovega traktorja se vserje ko svinja, pol pa mati doma gnjavi ki sem se koto da mam take hlace :lol: :lol:
Skratka ja crno pa je :P

Ja za 14 let stari avtek se pa res nem sekiru al zgleda kot novi al pa se vid da je mal popocan...... važn da motor laufa kot urca..... kaj druga mi ni tok pomebno. :D
Sicer pa...... kaj maš ti za šnofat okol mojga avta? :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

boris22
Nov uporabnik

Napisal/-a boris22 Ne jan 02, 2005 11:15 am

Super sonaxovo pasto bom kupil v mercatorju hipermarketu,maxibrill pa imam že doma.Titan edino kar me še zanima je kakšen fen si mislu.Kar tisti navaden za lase ali kakšen profesionalni ki ga uporabljajo avtoličarji.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne jan 02, 2005 11:19 am

Za črne odbijače MAXI BRILL in nič drugega!!!

Za poliranje lakiranih delov pa SONAX. Najboljše če je lak že star on z neko nano tehnologijo za stare in zbledele lake. Za avto okoli 4,5metra dolžine je ena kantica za najmanj 2X do 3X če uporabljaš strojček.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne jan 02, 2005 2:24 pm

za gumo in plastiko je pomoje najbols glicerin.

drgac pa ce mas zbledelo barvo pru eno grobo polir pasto, pol pa se z eno fino cez pa ni da ni :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov