Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Sr jan 26, 2005 1:30 pm

Gricko je napisal/-a:prvo kot prvo: Eno tako enostavno stvar ste do konca zakompliciral!!!!Tko da se sploh ne bom vtikal, sicer je pa mojster že zvedu kar je hotu!

BlackWind je napisal/-a:
ja sej kako bi pa zgledal ce bi pri 100 pohodu bremzo do podna in bi ti blokiralo....sigurno se ne bi dobro izslo!.....blokira ti ce nimas tolk hitrosti...ali pa ce je mastna ali pa mokra cesta...pa tudi na makedamu! takrat se kar peljes v maloro :) seveda ce nimas ABS-a...tko je to....
Lp

Če ni ABSa zakaj pri 100 po tvoje nebi blokiralo???
Če ni ABSa a misliš da majo bremze kak senzor, da vejo kolk hitro avto vozi??
Zakaj bi se slabo končal, če bi blokiral pri 100???Avto ima svojo energijo in bi se v isti smeri peljal še naprej, edino izpod gum bi se kadil :twisted:

Če ni ABSa ti morjo gume-bremze blokirta, pa ni važno kolk je hitrost
(razen pri 2 kmh :P ), in vseeno od podlage!!!!Če ti zahodiš bremzo do konca in ne blokira, nekaj ni 100%!!Ni nujno, da je kej hudega (tudi sam sem imel na tipotu tako, da sem komaj zablokiral gume, če pa si normalno bremzal je blo pa vredi!!Tudi na tehničnem nikoli ni bilo problemov!!Sem imel pa ziher servo ojačevalec al kej podobnega mal zjeb@n,!! Tako sem imel 4 leta, dokler avta nisem prodal).
Hočem rečt, da če je vse tako kot treba in ni ABSa mora blokirat!!!

uau :oops: pol pa men nekej ne dela...ker jest ze pri mejhni hitrosti pa ce do konca pohodm mi ne zablokirajo kolesa....jah sej veste twingo ma za en kur* bremze...pol bi jest mgu dat mal pregledat...samo na tehnicnem nimam problemov pa tudi na lpp ju sem biu konec decembra na tehnicnem pa ni blo problemov...cudno...samo kdaj se pa komaj ustavim...ali pa imam tako svoh nogo :).....nekaj mora biti...
na koncu bomo pa se ugotovil da meni nekaj ne dela:)....no sej bomo ze mal pogledal...
Lp..
ja pa hvala za info..

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr jan 26, 2005 1:43 pm

BlackWind je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:prvo kot prvo: Eno tako enostavno stvar ste do konca zakompliciral!!!!Tko da se sploh ne bom vtikal, sicer je pa mojster že zvedu kar je hotu!

BlackWind je napisal/-a:
ja sej kako bi pa zgledal ce bi pri 100 pohodu bremzo do podna in bi ti blokiralo....sigurno se ne bi dobro izslo!.....blokira ti ce nimas tolk hitrosti...ali pa ce je mastna ali pa mokra cesta...pa tudi na makedamu! takrat se kar peljes v maloro :) seveda ce nimas ABS-a...tko je to....
Lp

Če ni ABSa zakaj pri 100 po tvoje nebi blokiralo???
Če ni ABSa a misliš da majo bremze kak senzor, da vejo kolk hitro avto vozi??
Zakaj bi se slabo končal, če bi blokiral pri 100???Avto ima svojo energijo in bi se v isti smeri peljal še naprej, edino izpod gum bi se kadil :twisted:

Če ni ABSa ti morjo gume-bremze blokirta, pa ni važno kolk je hitrost
(razen pri 2 kmh :P ), in vseeno od podlage!!!!Če ti zahodiš bremzo do konca in ne blokira, nekaj ni 100%!!Ni nujno, da je kej hudega (tudi sam sem imel na tipotu tako, da sem komaj zablokiral gume, če pa si normalno bremzal je blo pa vredi!!Tudi na tehničnem nikoli ni bilo problemov!!Sem imel pa ziher servo ojačevalec al kej podobnega mal zjeb@n,!! Tako sem imel 4 leta, dokler avta nisem prodal).
Hočem rečt, da če je vse tako kot treba in ni ABSa mora blokirat!!!

uau :oops: pol pa men nekej ne dela...ker jest ze pri mejhni hitrosti pa ce do konca pohodm mi ne zablokirajo kolesa....jah sej veste twingo ma za en kur* bremze...pol bi jest mgu dat mal pregledat...samo na tehnicnem nimam problemov pa tudi na lpp ju sem biu konec decembra na tehnicnem pa ni blo problemov...cudno...samo kdaj se pa komaj ustavim...ali pa imam tako svoh nogo :).....nekaj mora biti...
na koncu bomo pa se ugotovil da meni nekaj ne dela:)....no sej bomo ze mal pogledal...
Lp..
ja pa hvala za info..

lej še enkrat preberi okrepljeno

kot sem reku pri zelo nizki, ne potegne špure, ker je pač hitrost premajhna!
Pri 20kmh + pa že mora potegnt špuro!!! In tudi pri 100kmh mora potegnt špuro!!
Seveda SAMO sprednje gume, zadnje ne smejo blokirati, če zadnje blokirajo imaš obremenilni ventil fuč!!!Govorim za suho cesto, pa snegu , mokrem ti tudi zadnje blokirajo
in ne twingo ma vredu bremze, glede tvojih pa nebi vedel!!!

še neki,Sej povej mi pol KAJ HUDIČA so sploh začel delat ABS, če ti navadne bremze itak ne blokirajo :shock: verjetno samo komercialni trik ;)

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jan 26, 2005 1:50 pm

Hehe, se še kdo spomni voženj z jugeci in stoenkam, k si tiščal zavoro do konca avto pa se lepo počasi ustavljal tik enmu za ritjo? :-P
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Sr jan 26, 2005 1:56 pm

ice je napisal/-a:Hehe, se še kdo spomni voženj z jugeci in stoenkam, k si tiščal zavoro do konca avto pa se lepo počasi ustavljal tik enmu za ritjo? :-P

.. se ... pa sem zamenjal za takega ki je imel servo ... :D

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr jan 26, 2005 2:01 pm

ice je napisal/-a:Se opravičujem za včeraj. Če ti je avto vlekel špuro potem ABS nima, oz je pokvarjen. Če se prav spomnim poloti od letnika 1994-1999(2000) niso imeli ABSa, tako da je vprašanje kako je s tvojim... priporočam ti obisk servisa, vzelo ti bo 5 minutk, da preverte ;)

Moj je 95 pa ga ima je pa res da je sportline pa še to sem ugotovil da ga nimajo vsi tko da je ABS zgleda bil dodatna oprema.

p.s. tole sem sedaj že nekajkrat opazil, da folk kupi avto in potem sprašuje take stvari. Ni to najprej kaj pogledate kar kupujete? Npr. ABS je zame zelo pomemben, ker vem da me je rešil že vsaj petkrat v dve letih - v raznoraznih situacijah...

Se strinjam

Freelancer če stisneš zavoro do konca zablokirajo si me pa spomnil na nekaj moj fotr ma tud 1.6 clasica pa tud pravi da mu ne zablokirajo bom zgleda moral enkrat mal testirat :twisted:

Fantje kaj se prepirate o zavorah rajši si nabavite yugote 45 brez servo ojačevalnika in pol komentirajte zavorne učinke :twisted: :twisted: :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr jan 26, 2005 2:16 pm

Mene pa zanima kako nej preverim, če moj avto ima airbag in koliko jih sploh ima... :roll:

prosim odg.:

8]
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Sr jan 26, 2005 3:00 pm

Poloti majo že tovarniško tršo bremzo...da se zelo lepo dozirat bremzanje, primejo pa super (diski in ploščice so enaki kot pri golfu II GTI)...treba je sam fajn nagazit bremzo pa se avto vkople! Za blokiranje jo je pa treba res dobr pohodit.

Ko sem meu polota (isto 1.6, brez ABSa) sm biu vedno navdušen nad bremzami...ni mi jih ratal niti enkrat zažgat, tut iz max hitrosti na nulo brez problema.
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jan 26, 2005 4:17 pm

:D zakaj bi se diski zjebal ce blokirajo ?? :lol: tko diske se najbolj prisparas, in se namst diskov obrabajo gume.

ce ti kolesa ne zablokirajo ko pohodis do konca, pa neglede na podlago, je z bremzami nekaj narobe, pa karkol ti bo kksn mehanik nabluzu. js bi reku da je v servoojacevalniku konstantno premajhen podtlak.

ko bremzas na crto, je odlicno predvsem to, da tocno ves da kakorkoli, bos sel v ravni crti in se na koncu ustavil, tko da ce je kriza, odmotas stran od ovire pol pa pohodis da blokira in crte te ponesejo mimo ovire. pr tem mors sam pazt da na crte bremzas do konca in ne spustis predn se ustav, ker ce med tem premaknes volan, bo avto ko spustis skocu v tisto smer.

tisti pa k pravte da vas abs resuje, po moje niste za na cesto.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr jan 26, 2005 7:05 pm

Voith je napisal/-a:tisti pa k pravte da vas abs resuje, po moje niste za na cesto.

:pivo se strinjam
sem tudi že enkrat napisal, da v primeru hitre vožnje in bremzanja, mi je ABS kvečjemu v napoto, kot v korist!!!

za normalno vožnjo, sploh po mokrem, pa ti lahko zelo prav pride!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če jan 27, 2005 11:32 am

O ABSu sem govoril v kriznih situacijah, npr. ko ti nekej kot je srna ali človek na cesto uleti, ko prgonš v ovink tam pa traktor obrača, če spregledaš stoječo kolono, itd...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če jan 27, 2005 5:30 pm

Voith je napisal/-a:en kolega je meu podobn problem, mislu je da ma abs, pol k je zvedu da ga nima, je pa ful hvalu bremze kako ne blokirajo, no pol cez neki cajta mu je crknla vakumpumpa(diesel) in pol k jo je zamenu je sam :shock: kok mu zdj primejo :lol:

prej mu pac tud ce si jih ful zahodu prakticno niso nikol blokirale.

Ej sam to men dela...... isto na dizlu..... zahodim do konca in lih tok da se sliš škripanje..... ampak avtek je vodljiv se prav da kole ne blokirajo..... na tehničnem so prijele dovolj..... ampak prot petki 1.4 primejo prekleto slabo..... možno da pr men vakumska pupma odpoveduje?Ker pedal je pa tud trd ko hudič (se vsak pritožuje ko vozi moj avtek)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jan 27, 2005 5:38 pm

lisko skor 100% je vakumpumpa slaba, al je pa pr cevkah prepih :)

probi tko da das cevko dol z vakumpumpe, in das prst gor nanjo in ti more mal mn k prst not potegnt, ce vlece tko k 90let stara prodajalka ljubezni, pol pa sam zamenat hitr ;)

ice je napisal/-a:O ABSu sem govoril v kriznih situacijah, npr. ko ti nekej kot je srna ali človek na cesto uleti, ko prgonš v ovink tam pa traktor obrača, če spregledaš stoječo kolono, itd...

no sj pr takih scenah je uporabno, sam pr predvidljivih dogodkih pa ni fajn ce te abs resuje :) se pa da tud z bremzami brez abs-a delat cudeze, ce bi le kdo podpiral treniranje dobrega zaviranja, in obvladovanja avta. ne pa tko k zapade sneg pa gres na parking se mal ucit kako ravnati ob zdrsu, pa se mors pr tem bat policajev :roll:

mogoce v tem stoletju se nebojo cepci ki se s to tematiko ukvarjajo dojel da trening na spolzkih povrsinah dejansko pripomoje k bolj varnim voznikom. :evil:

ce bi to vsak mogu obvezno pocet 10 ur predn bi naredu izpit bi se dost nesrec velik bol srecno koncal kot se tko.

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Če jan 27, 2005 6:36 pm

Prepričaš se najlažje tako, da greš na (zelo) mokro cesto in pri cca 40Km/h in pohodiš do konca pedalko. Na pedalu bi morač čutit, kako ti meče nogo proti tebi.
Če se stopalka ne trese in kolesa zablokirajo in se pelješ kamor gre pač sila vozila, potem;
1. Ne dela ABS
2. Nimaš ABS-a.
I feel very Olimpic today
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov