Nasveti in napotki ter povpraševanja...

plazydor
Nov uporabnik

Napisal/-a plazydor Pe feb 04, 2005 10:07 am

No na enem ameriškem forumu so mi predlagali, da naj zamnejam senzor pozicije za zračno loputo ali pa pogledam tesnilo med "throttle body" in sesalnimi cevmi. To mi zveni že bolj logično.

Zaključek tega je, da ne verjamem več pooblaščenem serviserjem, ki takoj okrivijo računalnik in si manejo reke, ker bodo nekoga nasrali za 200k SIT. Če imaste količ kaj pojma o avtomobilih in ste vešči interneta potem se da 90% procentov problemov rešit brez pooblaščenih serviserjev in z njihovimi računalniki za diagnostiko.
Samo Bog mi lahko ukazuje, ostali me pa morajo poslušat

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe feb 04, 2005 10:50 am

A se avto zaletava pod prostim tekom al normalno laufa? Pa če nahitr prbiješ gas... a se nahitr odzove al ma tko mal zamika? Kr če ti tole dela pol je kriv throttle potentiometer (izraz v user manual). Če bi ti spuščalo tesnilo med vplinjačem (thr. body) in kolektorjem, potem bi ti na meritvah plinov pokazalo preveč CO2 (oz. neki tazga). Od tod posledično serviserji okrivijo lambdo. Vedno je treba problem reševat retogradno sm pršu jst do izkušenj.... :P

plazydor
Nov uporabnik

Napisal/-a plazydor Pe feb 04, 2005 12:06 pm

Avto v prostem teku prede kot mucka. Avto cuka občasno ko pospešujem in ko umirim gas. Vendar se cukanje konča nekje nad 3500 obratin in v višji prestavi.

Najprej sem posumul lambdo, vendar je OK, tako se bom zdej spravil na senzor pozicije lopute, vendar jo moram najprej sneti nekje na odpadu. Ali ve kdo kje bi dobil ta senzor (za chrysler neon SOHC letnik 1995).

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe feb 04, 2005 12:23 pm

plazydor je napisal/-a:Avto v prostem teku prede kot mucka. Avto cuka občasno ko pospešujem in ko umirim gas. Vendar se cukanje konča nekje nad 3500 obratin in v višji prestavi.

Najprej sem posumul lambdo, vendar je OK, tako se bom zdej spravil na senzor pozicije lopute, vendar jo moram najprej sneti nekje na odpadu. Ali ve kdo kje bi dobil ta senzor (za chrysler neon SOHC letnik 1995).

Poskusi če je kompatibilen tist z Voyagerja. ;)

plazydor
Nov uporabnik

Napisal/-a plazydor Pe feb 04, 2005 2:15 pm

ni kompatibilen
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov