Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Ferrero
Nov uporabnik

NAPOTKI ZA MENJAVO KLINASTEGA JERMENA

Napisal/-a Ferrero Če feb 10, 2005 2:53 pm

Sem lastnik WV GOLF III 1.9D in naprošam Vse mehanike, da (si) končno razrešim dilemo :bonk določenih vprašanj in sicer:
1.) kaj natančno je in kje se nahaja mikro, klinasti in zobati jermen.?
2.) kolikšna je njihova predpisana življenska doba?
Pri tem, bi pa lepo prosu :bow za navodila pri menjavi klinastega jermena (v navezi z altenatorjem?)?
Kako in kaj vse menjati, kaj rabim še poleg tega menjat itd.
Zanima me tudi (ker nisem poznavalec Lj. trgovin), kje se najceneje in najkvalitetneje kupuje avtomobilske dele ter še koliko bi me približno stala menjava klinastega jermena na servisu?
Najlepša hvala za izcrpne odgovore :hi ;Ferrero
Zadnjič spremenil Ferrero, dne Pe feb 11, 2005 9:11 am, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če feb 10, 2005 5:27 pm

Nimas pojma torej nepipi :D
Drazje te bo prsl ce bos sam cacku :P :D

LP PiLLLe

ktmjurca
Nov uporabnik

Napisal/-a ktmjurca Če feb 10, 2005 10:39 pm

Sm mal po katalogu brskal pa nisem najdu. V glavnem po moje ima tvoj avto samo klinasti in zobati jermen. Klinastega vidis z prostim ocesom :lol: :lol: Nahaja pa se na skrajno desnem delu avta. Zobati jermen pa je skrit pod ohisjem crne plastike ki se nahaja takoj zraven klinastega jermena. Po tovarniskih podatkih se zobati in klinasti jermen menjata vsakih 90000 km oziroma na 5 let. (menjava zobatega jermena je priporocljiva sploh takrat ko kupis rabljen avto in ti prodajalec ne jamci kdaj je bil nazadnje zamenjan). Ce se ze zelis igrati mehanika klinasti jermen lahko zamenjas sam popustis vijake altelnatorja in ga odsponas zamenjas jermen in altelnator nazaj napenjas dokler je klinasti jermen dovolj napet ponovno privijes vijake altelnatorja. Zobatega jermena pa ti sam po moje ne bos znal zamenjat zato to prepusti mehanikom. :P

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Če feb 10, 2005 10:54 pm

tako je, klinastega lahko zamenjaš sam, zobatega pa ne čačkaj...

MOJE IZKUŠNJE Z NAJCENEJŠIMI REZERVNIMI DELI PA SO V TRGOVINI IST(ko se pelješ proti papirnici vevče-ampak po litijski cesti.....to je tam kjer je javna razsvetljava-mislim da imajo tam sedež)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 14 gostov