Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Novinec

Kraj: Posavje

Vžig starejšega avtomobila

Napisal/-a Blueboy_RM Sr feb 09, 2005 6:49 pm

LP!
Pri hiš mamo 18 star avtomobil, pa me zanima kaj bi blo lahk narobe, da zadeva zdjle k je full mrzlo zlo težko vžge. Sicer vžge, potem crkne, pa to kakih 3 krat pol pa zalaufa. A je predvžig ključen tule?
RM

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr feb 09, 2005 6:52 pm

sj tud če je 18 let avto str naj te ne bo sram povedat keter avto je to...bo potem tudi lažje kaj svetovati.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Novinec

Napisal/-a Blueboy_RM Sr feb 09, 2005 6:56 pm

JA sj re:) SM čist pozabu! Ej zadeva je Škodilak 105. Še mal pa bo za v muzej:)
RM

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr feb 09, 2005 7:08 pm

to ma še zadaj motor če prov vem. Mal preglejte platine če dovolj odpirajo,pa sveče preglejte...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Sr feb 09, 2005 7:16 pm

jaz mam favoritko, imam tud probleme z vžigom sedaj ko je tako mrzlo ... no jaz bi mogu zamenjat razdelino kapo ... vendar sem študent in bolj švoh pri denarju pa pol nardim tkole .. Razdelino kapo odprem jo ščistim z čistim bencinom potem pa vzamem kontakt sppray jo našpricam po kontaktih ter zaprem ene 10 dni bo spet lepo vžigala po 10-ih dneh pa ponovim :)

motor imava pa enak če se ne motim samo ker ga maš ti ozuad jst pa odspred
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Novinec

Napisal/-a Blueboy_RM Če feb 10, 2005 5:57 pm

Pomoje ma favoritka mal novejši motor, al pa tut ne:)
Ej platine nove, svečke nove. Sicer je predvžig ok nastavljen ker zadeva nič ne klenka. NI mi pa jasno zakaj težko pali zjutri? Olje je tut polsintetika 10W40 not, tko da to neb smel bit problem. Fora je pa ta da sicer zadeva vžge od prve sam takoj zatem crkne in to ponoviš 2 krat pol pa se nekak ujame:) Par sekund dela kot da bi delala po 3 cilindrih, kar pa sumim saj so kabli ok, povrh bi pa tut ko se segreje trokirala mašina. Res ne vem kaj bi blo. Sem poskusu dat tut manjši predvžig sam je blo isto:( Vrjetn se ne da lih kej narest in je to pač tko kt je pri teh letih motorja.
RM

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Če feb 10, 2005 6:07 pm

mrzl je .. zato bod srečen da ti sploh vžge :)

če ti pa avt zalaufa in nato uagsne .. je pa neki s čokom lahko narobe .. pač premrzl je :)
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Novinec

Napisal/-a Blueboy_RM Če feb 10, 2005 6:12 pm

Zgleda de bo res to, de je mrzl, kr k je topl dela brez problema. Za 18 let še predobr:)
RM

ktmjurca
Nov uporabnik

Napisal/-a ktmjurca Če feb 10, 2005 10:12 pm

Tudi pri nas imamo tak stroj. Se mi pa zdi smesn ker je pri nas zadeva popolnoma enaka. (Velikokrat se hecam da v tretje gre rado.) Z avto ni nic narobe. To so cehi tako pogruntal je pa zato ker dobi pri hladnem zagonu premal bencina. Elektrika je vredu zato jo pusti pri miru. :D

Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Novinec

Napisal/-a Blueboy_RM Pe feb 11, 2005 2:10 pm

Se mi je zdelo, da bo neki takega:) A se da kj nardit glede tega? Ma ja štrom bom pustu pr mir k nima smisla, edin nove kable za svečke bo treba zgleda tut menjat enkrat k te so trdi že k beton. Drugač pa fajn avtek za šraufat:)
RM

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe feb 11, 2005 5:02 pm

Seveda je fajn avtek za šraufat, če pa maš tolko placa vzadaj, da se še ti skoraj cel not spraviš :-)
Ko vžigaš in ko zalaufa, pumpaj z gasom. S tem mu not vlivaš gorivo in nadomestiš manjko.
Če pa pred vžigom parkrat not špricneš, pa tudi ne bo nič škodilo - mrzlega zelo težko zaliješ.

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO Pe feb 11, 2005 5:48 pm

Ga težko, sam lahko pa ga. No v bistvu sploh ni tak problem. Mal dle drž gas pa boš vidu.

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Pe feb 11, 2005 8:39 pm

men pred temlem servisom za 3pm ni vžigu lepo...ampak sedaj...pa nej se pohvalim da se gre za 14 let star avto, po menjavi vertajler kape pa nastavitvi platin vžge v prvem, potegne 2krat bolš...ko sem že obupavu nad njim mam zj s5 veselje :lol: :lol:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 13 gostov