Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kixs
Stalni uporabnik

Kaj narest?

Napisal/-a kixs Sr feb 09, 2005 5:44 pm

Imam AX 1.1IE L93, po stevcu prevozenih 151K km (seveda pa nisem prvi lastnik) :P

Pred recimo dobre pol leta sem opazil, da mi v kabino prihaja vonj po olju, ko stoji na mestu... si recem, ok, pac oddusnik dela svoje. Sam mi gre pa na zivce :x

Torej kaj lahko naredim, da ne bom dobil tega v kabino oz. se bolje, kaj bi bilo priporocljivo naredit/popravit v motorju, da tega ne bo vec? Kaj lahko prickujem v prihodnje, ce nic ne storim?

Obstaja morda kaksen dodatek olju, da to popravi? Ali je potrebna menjava obrockov? Drugace avto nic ne dimi in pelje od kar ga imam (leto in pol) in po prevozenih 50K km enako dobro (pospeski, koncna...)

Avtocek mi namrec ugaja in bi ga se rad nekaj casa vozil, ce mi bo hotel sevede :lol:

LP

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Sr feb 09, 2005 5:47 pm

Ja kam pa imaš speljan oddušnik? Originalno je za filter ne, ti si ga pa verjetn že snel, ker ti je preveč olja metal al kako?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr feb 09, 2005 5:51 pm

mogoče ti pa zaradi tega smrdi v kabino,ker ti kje pri motorju olje spušča ter posledično ker je motor segret smrdi v kabino ko imaš prižgano ventilacijo.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če feb 10, 2005 8:30 am

zlabon je napisal/-a:Ja kam pa imaš speljan oddušnik? Originalno je za filter ne, ti si ga pa verjetn že snel, ker ti je preveč olja metal al kako?

Js nisem nicesar spreminjal... bom pa preveril kako je s tem...

Je bila pa fora, ko sem to svojemu mehaniku omenil, tud pred pol leta, je samo rekel, jah EMSO in toliko kilometrov :shock: Po tem ga nisem vec moril s tem, je pa res, da sem se spet zdaj spomnil na to. Ful grozno sicer ni, ampak vsake toliko casa pa se res fajn cuti ta "vonj". Vcasih pa tudi dolgo nic.

Torej kaj bi bilo za narest? :idea:

LP

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Če feb 10, 2005 9:15 pm

Ce ti v kabino prihaja vonj po olju, je to zaradi tega, ker ti ne tesnijo kanali za dovod zraka v kabino. Olje ki se nabere na motorju se segreje, zge in izhlapeva, ti pa to direkt inhaliras. Delna resitev bi bila da operes motor in zamenjas tesnila ki puscajo, trajna pa da najdes KJE pusca. Ponavadi preperi kako tesnilo, se sname kak del cevi, lahko pa je bil avto tudi karamboliran in so potem to kaki "indijanci" slabo sestavili :roll: Vsekakor te caka veliko dela, preden bos ugotovil kje pusca... :?

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe feb 11, 2005 1:30 pm

Kar se tice kanalov za dovod zraka v kabino res ne bi vedel... tud ni mi jasno kje bi to pogledal!?

Motor drugace ni nic masten... oddusnik je speljan v filter, kjer se pa res pozna, da je malo mastno, kar pomeni, da res malo sprica ven. Mi je pa mehanik pred pol leta prepihal filter, pa se ni nic mastnega poznalo. Verjetno bi se moralo?

Avto, kakor je meni znano, ni bil nic karamboliran... je ohranjen kot nov. :P Resda edino malo popraskan po straneh od kljucev in vej :x Rje pa prakticno nic!

Kot sem ze rekel ne smrdi non-stop, samo kdaj pa kdaj prismrdi!

Bolj me zanimajo dolgorocne posledice tega, kaj je z motorjem in kaj bi bilo treba ukrenit, da bo se vozil kako leto-dve in se 50Kkm? ;)

(ja, ja... nov avto :lol: ) Ampak ne se zdaj :-P (res je, da sem do zdaj se vsak avto zvozil/zgonil do konca :roll: in ta se najdlje drzi 8) )

LP

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Pe feb 11, 2005 10:39 pm

Avto te bo zdržal še najmanj dve leti, na smrad se boš moral pa zgleda navadit.
Jaz sem imel 15let starega AX pa je delal kot urca, dokler se ni poljubil z Opel vectro :(
Klikni za povezavo na salon.

plazydor
Nov uporabnik

Napisal/-a plazydor So feb 12, 2005 7:15 pm

Kja to pa so evropski avtomobili, ki že po 100.000 km spuščajo olje. Tudi meni se je pred leti dogajalo, ko sem vozil opla in isto, ko sem vozil golfa. Čim sem presedla na japonca in zdaj na američana pa nimam s tem ni več problemov.
Honda mi je prvo olje na motorju, kazala na 270000 km, Chryler pa jih ima komaj 150.000 km, pa je motor kot nov.
Samo Bog mi lahko ukazuje, ostali me pa morajo poslušat

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Po feb 14, 2005 9:59 am

Imamo Golfa tdi letnik '96 z veliiiiiko kilometri pa do zdaj še ni puščal olje. Oziroma sploh ni znaka da bi blo v vsem tem času karkoli narobe, če odštejem, da mi je prejšnji teden crknil brzinomer :roll:

LP

suzukinm
Nov uporabnik

Napisal/-a suzukinm Po feb 14, 2005 12:05 pm

Mislim da vonj po olju v kabini začutiš takrat, ko vozilo stoji in kaplica iz karterja (kateri ne tesni dobro), kapne na izpušno cev oz. konektor ter izpari. To je najverjetnejša možnost.med vožnjo jo ne čutiš, ker se preteka dost zraka izpod vozila, olje pa ne more kapniti navpično na izpušno cev.

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov