Napisal/-a Bosstjan To feb 15, 2005 8:36 am
Sem nov in imam eno vprašanje. Najprej podatki: Ax 1.1i, letnik 1992, 145k prevoženih km.
Pred časom mi je začel avto cukat. Zadeva ni zgledala problematična in smo sumili zapacan zračni filter, ki je bil potem tudi menjan. Potem pa mi je enkrat zmanjkalo goriva in zadeva se je zakomplicirala. Blazno je cukalo in tudi pokalo zraven.
Menjali smo svečke, en kabel in filter goriva (baje je bil še originalen gor). Slednji je bil verjetno tudi najbolj problematičen. Problem pa je v tem, da sem ob problemih s cukanjem našel še nekaj napak. Tako sem menjal še akumulator in obnovil (če se uporabi ta izraz) starter. Bilo je še nekaj drugih malenkosti, ki pa nimajo zveze z vžigom.
Od tega je en teden in avto se na cesti obnaša kar dobro. Žal pa sedaj spet prihaja do problemov in avto težko vžiga. Starter verjetno ni, ker je bil zrihtan. Sodeč po zvoku tudi lepo enakomerno obrača. Sumim, da je še vedno problem z dovodom goriva, ne vem pa kaj bi lahko blo.
Je pa tako. Prej mi je cukal zgolj pri toplem motorju. Vžiga pa težko ko je hladen. Verjetno je problem povezan z napisanim, me pa zanima, kaj bi blo najbolj verjetno narobe.
Že vnaprej hvala za odgovore.