Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Janko Žerjal
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Pranje motorja v pralnici: DA ali NE?

Napisal/-a Janko Žerjal Če feb 03, 2005 9:25 am

Zanima me če škodi motorju, če ga operejo v pralnici s paromatom pod pritiskom?

Rad bi ga namreč malo opral, da vidim kje mi pušča olje.

Če škodi, a ima kdo kak drug predlog, kako bi lahko opral motor? :?:

Hvala že vnaprej!
Avto je smisel življenja, a breme denarnice!

Uporabniški avatar
puter
Novinec

Napisal/-a puter Če feb 03, 2005 9:54 am

hm.... po mojem to nebi blo prevec dobro. Ce pa ti olje pusca, pa je tak najbrz tesnilo na glavi motorja. To pa bi se tak moglo videt ze ce avto dvignes, pa se spod vlezes... ampak to je samo moje mnenje. za kakega strokovnjaka pa pocakaj :)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če feb 03, 2005 1:11 pm

Nikakor ne stori tega, ker boš dobil vlago notr v elektroniko in bo shit. Znano je da imajo avti težave z cročim zunanjim pranjem v pralnici ker se para ravno tako zavleče v elektornske sklope. Imaš en lep kup produktov in razmaščevalcev, le treba bo malo pljuniti v roke in opraviti zadevo.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Če feb 03, 2005 1:23 pm

Pri vseh tipotih puščajo tesnila na pokrovu ventilov, glavi in karterju.Jest sm vse to zamenou in zdej mi ne pušča nč več.Prej sm na 1000 km ''zgubu'' :P skor liter olja.

Uporabniški avatar
Janko Žerjal
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Janko Žerjal Če feb 03, 2005 2:29 pm

Black, kolk pa te je prišla stat menjava tesnil?
Avto je smisel življenja, a breme denarnice!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če feb 03, 2005 3:08 pm

Jst mojmu avti vsake tok časa operem mašino kr lepo u avtopralnici, pa ni nobenga hudga problema. Sam pazit moraš na elektroniko, da preveč po njej in proti njej ne zalivaš z vodo.
Old subarus never die, they just get faster!

Carpenter
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Carpenter Če feb 03, 2005 3:49 pm

Še moj nasvet: Pusti, da se motor segreje, kupi v trgovini TRIM razmaščevalec, našpricaj in pazljivo speri z vročo vodo...pri meni je šlo...pazi, da ne zalivaš po elektroniki, senzorjih, štarterju...to je to.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Pe feb 04, 2005 8:20 pm

Janko Žerjal je napisal/-a:Black, kolk pa te je prišla stat menjava tesnil?

Zdej glih za to ne vem k sm še ene par stvari zraven mel za zrihtat.
Menjava tesnil,brušenje glave,menjava semeringov na ventilih,mejava jermenov+šponarja in test izpušnih plinov je blo 80k sit. (marda sm še kej pozabu :) )

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe feb 04, 2005 8:31 pm

Vzami vrecko pa pokrij glavne dele kot so razdelilno kapo, racunalnik itd...
pa gasa z wapom 8)
Nebi smelo kaj bit, ce pa ti avto nene vzge pa ves da ti je nekje prisla notr vlaga oz kaka kaplja vode.
lp

Uporabniški avatar
prasec
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a prasec Pe feb 04, 2005 8:36 pm

Meni so opral motor na Fiat Puntu, pa mi je čez en tedn cin špula crknila, je štromar reku , da možno da od vode ;)
Leva, desna, pazi KURNIK!!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe feb 04, 2005 8:36 pm

Fotru je tut pr Tempri dihtnga pri karterju iz !plute? puščala. Pol je pa dal tko zrihtat da je sam s tesnilno pasto namazan pa zategnjen in ziher ne bo prežrlo.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Fry
Nov uporabnik

Napisal/-a Fry Če feb 10, 2005 2:04 am

A perejo masine v vseh avtopralnicah? Pozna kdo kaksno dobro avtopralnico v Celju ali bliznji okolici, kjer mi lahko operejo masino?
Hvala ce se bo dal komu odgovorit :) [/i]

Uporabniški avatar
Fry
Nov uporabnik

Napisal/-a Fry Sr feb 16, 2005 8:59 pm

Ma dejte no, a res nihce ne ve :roll:

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Caterham Sr feb 16, 2005 9:11 pm

Carpenter je napisal/-a:Še moj nasvet: Pusti, da se motor segreje, kupi v trgovini TRIM razmaščevalec, našpricaj in pazljivo speri z vročo vodo...pri meni je šlo...pazi, da ne zalivaš po elektroniki, senzorjih, štarterju...to je to.

Gres na Petrol (al pa OMV, itd.) in kups Sprej za ciscenje motorja. Pospricas po celotnem motorju tudi po elektroniki, pocakas pou ure (oz. kukr pise na embalazi) ter speres z ne prevec mocnim curkom (torej ne z WAP-om). Sprej cisti motor in ker je hidrofoben, odbija vodo. Boljsi spreji pa usebujejo tudi dodatek podoben WD40 tko da ti zravn se zasciti motor, stike, itd. Elektoniko pa dobro naspricaj, ker bo posledicno bolje zascitena pred vodo.
No need to be big to go fast......

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr feb 16, 2005 9:39 pm

Samotar: na vsah avti so dihtunge na karterju iz plute.....
Motor se lahk opere..... sam pač pazit na elektro sklope in pa POZOR nikar ne prat vroč motor s hladno vodo........ al ogret motor s paro ali pa mrzel motor oprat.
No jaz lahk mojga zalijem (ga dam pod vodo) pa bo še vseen delu edin u sesalni kolektor ne sme voda prit....... prakticiram pranje motorja vsak mesec ;)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr feb 16, 2005 9:43 pm

glede pranja motorja...odvisn kater motor avto imaš...če imaš kaj novejšega ti odsvetujem,kajti če res ni nujno ne peri,zato ker pride voda oz. vlaga v konektorje,pol pa veš kaj je...

tole pa ne bo držalo,nekateri imajo namesto tesnila samo maso oz. silikon
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr feb 16, 2005 10:10 pm

šmeks je napisal/-a:glede pranja motorja...odvisn kater motor avto imaš...če imaš kaj novejšega ti odsvetujem,kajti če res ni nujno ne peri,zato ker pride voda oz. vlaga v konektorje,pol pa veš kaj je...

tole pa ne bo držalo,nekateri imajo namesto tesnila samo maso oz. silikon

Ok se popravljam....... nimajo vsi... sem pogrunto kak sem klikno pošlji..... a jebat ga :D
:oops:
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

ktmjurca
Nov uporabnik

Napisal/-a ktmjurca Če feb 17, 2005 8:32 pm

Zadeva se da lepo oprat brez problemov. Treba je pa seveda pazit da kakega racunalnika ne namocis. Jaz osebno ti svetujem da si motor operes poleti najbolje da z visokotlacnim cistilcem in nekaj bencina. Po posegu je nujno treba avto dobro zlaufat da se pregreje in se vsi ti elektricni konektorji presusijo. Smo to ze delal na starih kantah in novih strojih pa so vsi po posegu lepo delal in se svetil od cistoce :lol: Takole v zimskih dneh ti pa pranje motorja avta odsvetujem ker se zaradi nizkih temperatur motor ne pregreje tako zlahka (pol ti pa vlaga ostaja v raznih tipalih pa senzorjih pol je pa frka) razen ce je nujno potrebno.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov