Napisal/-a Gorgh Ne feb 20, 2005 8:16 pm
najprej lepo pozdravljeni vsi skupaj (upam, da bo kdo znal odgovort na moje vprašanje, ki je konec koncev enak računu 1+1)!
Lastim si protona persona 313, 75KM.
in stvar je sledeča.....tako kot na i-netu kot v servisni knjigi sem opazil, da ima ta avto rezeorvar kapacitete 50l, men pa sedaj ni jasno sledeče; jaz tankam vedno polno in nikoli ni šlo notr več kot 29 litrov s tem, da je bil cagar za prikazovanje goriva na armaturi na rdeči črtici.....
zdej al ma moj avto manjšo kapaciteto al ima takisto 50l, sam da pač cagar narobe kaže??
Trenutno imam cagar že skoraj pri tistem štiftku, ki je spodaj, in prevoženih imam 380km, ciljam tudi na to, da se mi je mogoče (MOGOČE ne vem ker nisem še nikol vidu) pokvarila lučka za gorivo (ki se prižge ko gre bencin proti koncu) ker sam tega nisem v še videl v teh 5ih mnesecih kot ga imam....
mi mogče zna kdo razložiti kako in kaj je s temi? al se brezskrbno lahko peljem do 500km brez skrbi, da bi mi zmanjkalo goriva, kljub temu, da imam kazalo za benz pod rdečo črtico in da lučka za rezervo še ne gori, ali grem raje tankat pač na vsakih 380km?
pa še nekaj.....če se prižge lučka za rezervo.....za koliko km imam še potem v rezeorvarju bencina, ko se prižge?
hvala za vaše nasvete in upam, da ste me razumel kar sem napisu!
hvala,
lp,
jure