Hanzi je napisal/-a:baje bo jerry mojster pri teh odgovorih, pa drugih se tudi ne branim.
Kupil Nissan prairie 2.0 avtomatik letnik 92- Kam naj menjalnik odpeljem na preventivni servis? Prosim za kake garažne mojstre v okolici LJ.Pooblaščene poznam. Dela vse v redu samo mislim da mu servis ne bi skodoval.
Kaj za vraga pomeni tisti famozni gumb OVERDRIVE (OFF ON). Kako je s premikanjem ročice med vožnjo? jo lahko premikaš iz D v 2 oz.1 in N, ali se z ročico dela strogo v mirovanju.
Če mi kdo lahko zrihta kak RTFM za klasični avtomatski menjalnik dobi za pivo. Če se da na papirju in v slovenščini (lahko kaka kopija navodil za uporaba avta z avtomatskim menjalnikom), če pa tega ne bo se bom pa zadovoljil tudi s kakim PDF.
tnx
Hanzi je napisal/-a:Ta Matej sploh ne servisira avtomatikov
Nixxon je napisal/-a:Najboljši mehanik za Nissane je Krulc iz Domžal. Veliko ljudi ki vem da imajo Nissane, vozijo k njemu.
Hanzi je napisal/-a:Nixxon je napisal/-a:Najboljši mehanik za Nissane je Krulc iz Domžal. Veliko ljudi ki vem da imajo Nissane, vozijo k njemu.
No in tudi jaz sem zbral pogum ($) in se odpeljal do Moravč. Prej nekaj mejlov, pa sem se odločil da ne bo ravno veliko dražje kot pri kakem "garažarju", če peljem v Moravče. pa so mi "zamenjali olje v menjalniku" za dobrega Cankarja. PohvalnoSem pa v dvomih da je vse v redu narejeno. Ves čas menjave sem imel mehanika na očeh in vem kaj je počel. Iz spodnjega čepa je odteklo slabe 3 litre olje (prej 2,5; ocenjeno na količino v 10 litrski kanti
), nazaj ga je vlil 3.4l in volja. Ko je gledal s šibko koliko ga je notri, ga je bilo nekoliko veliko pa je rekel, da bo še padel
. Pridem domov pogledam toplega ga je še vedno preveč. Drugo jutro pogledam mrzlega , še vedno toliko kot prejšnji dan
Men čist nič jasno kaj se dogaja. V "Castrolovem" kataogu piše da ga gre noter 7,4, po mejlu s Krulcem smo se pogovarjali o količini 5-6 litrov, meni ga vlije notri 3.4 litra pa ga je liter in pol preveč
notri-zdele ga po šlavfu ven vlečem
. Še večje presenečenje je pa to da videti precej bolj rabljen kot tisti ki ga je vlival notri. To pomeni da najbrž ni ves ven stekel, kljub temu da je na spodnjem čepu nehalo olje teči več. Če pa je po kakih lajtngah notri ostal je pa to big ? .k ar najverjetneje je moral, glede na to da ga je trikrat manj vlil notri kot je po katalogih, povrh tega je pa še nekam čudno umazan že , kljub preveoženim samo dobrim 50 km.
Koliko olja je ponavadi v avtomatskem menjalniku?
C5 je napisal/-a:Haynes pravi za Nissan Prarie 2.0 (M11) 1990-1992 :
Automatic Transmission - refill litres 7.4
LP
Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov