Nasveti in napotki ter povpraševanja...

plazydor
Nov uporabnik

Menjava hladilne tekočine

Napisal/-a plazydor Po feb 21, 2005 1:14 pm

Takoj ko se ogreje bom motiral nov kompresor za klimo, ker mi je stari lansko leto "crknil". Po nasvetu mehanika bom zamenjal tudi hladilni tekočino, ker se potem avto manj pregreva.

Zdaj pa imam sledeča vprašanja:
Našel sem ventil za izpust haldilne tekočine. Samo zanima me postopek kaot zamenjati tekočino, da se mi nebo pojavil zral v ceveh
Katero hladilno tekočino ( in dodatki ce obstajao) mi svetujete
In ali drži če je 100% hladilna tekočina boljša za odvajanje temperature.

Hvala
Samo Bog mi lahko ukazuje, ostali me pa morajo poslušat

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po feb 21, 2005 1:52 pm

Am ja ponavad se kr ceu sistem izprazne pa se voda antifriz ali pa mesanica teh dveh potlej donavila in cakas dokler se avto nesegreje da odpre termostat voda porin cn zrk mogoce se parkat gas stisns in to je to.

Hladilno tekocino je za polet najbl met vodo, ker se ta najhitreje ohlaja. Ce mas antifriz je vecja vrjetnost da se ti bo avto pregreval zato ker je gostejsi od vode in zrk ki potuje skozi kiler neohladi tekocine dovolj. Ponavadi je predpisana katera tekocina je za tvoj avtek. Npr vw majo na ekspanzijski posodi napisan g60 al kva ze in po tem poisces :)

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Re: Menjava hladilne tekočine

Napisal/-a super98 Po feb 21, 2005 1:54 pm

plazydor je napisal/-a:Takoj ko se ogreje bom motiral nov kompresor za klimo, ker mi je stari lansko leto "crknil". Po nasvetu mehanika bom zamenjal tudi hladilni tekočino, ker se potem avto manj pregreva.

Zdaj pa imam sledeča vprašanja:
Našel sem ventil za izpust haldilne tekočine. Samo zanima me postopek kaot zamenjati tekočino, da se mi nebo pojavil zral v ceveh
Katero hladilno tekočino ( in dodatki ce obstajao) mi svetujete
In ali drži če je 100% hladilna tekočina boljša za odvajanje temperature.

Hvala

Za kateri avto sprašuješ?
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Po feb 21, 2005 7:30 pm

PiLLe kokr jaz vem antifriz zviša vrelišče vode. Se pravi, da voda ne zavre pri 100°C ampak pri več. :mrgreen:
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po feb 21, 2005 8:37 pm

Žune je napisal/-a:PiLLe kokr jaz vem antifriz zviša vrelišče vode. Se pravi, da voda ne zavre pri 100°C ampak pri več. :mrgreen:

Hja je res sj je cist logicno ker je snov gostejsa :) sam je fora to snov ohladit :)
Jebes ti pregrevanje ko ti lahk takrt tut glavo zacne zvijat :) eni avti so tko narejen da so cist v pizd :) enkrat se temperatura prevec dvigne se use krivi poka itd itd :)

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Po feb 21, 2005 8:42 pm

haldilna ima pol majšo specifično toploto kot voda, tako da nism ravno prepričan če se voda hitreje ohladi, vsekakor pa se dlje časa segreva. Kar pomeni manjša možnost pregretja a kasnejše ogrevanje na delovno temp.
Jaz sem naredil tako da sem spral mašino z navadno vodo ( iz pipe ), za im pred termostatom, pri ugašenem motorju. Potem pa sem natočil not 3,5 l koncentrata. Celotni hladilni sistem pa drži 8l . Torej je mešanica ca. 50:50 ,kar je tudi priporočeno.

LP Joseph

plazydor
Nov uporabnik

Napisal/-a plazydor To feb 22, 2005 8:27 am

Hvala za odgovore.

Nekdo je spraševal, kaj vozim. Imam Chrysler Neon
Samo Bog mi lahko ukazuje, ostali me pa morajo poslušat

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To feb 22, 2005 5:19 pm

avto se nima kj pregrevat. zato je ventilator. ce se pregreva neki ni uredu.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov