Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

nov alternator??

Napisal/-a Gricko Če sep 16, 2004 10:58 am

Živjo!
mam problem ( no ja ga ma punca) in sicer na Puntotu 55 mk1 je crknu alternator (baje je neki ohišje poču??? al je šu navitje je majster reku nahitr ceno je pa tud kr postavu) pa me zanima kake izkušnje imate vi!
Naj pove kdo , ki je mel podobn problem za ceno popravila, Al pa nej pove kdo, ki ga je sam menjal kolk ga je pršu (rabljen seveda in če se ga sploh dobi, za novga vem?).
Še bolš pa če ga ma kdo za prodat!! (pa da je ugodno) :P
no akcija!! :twisted:
LP

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Če sep 16, 2004 1:39 pm

lenivec je napisal/-a:ja za 55 nebio problem, skoraj vsak odpad ma kakega ;)
drugač pa poglej tole
http://www2.bolha.com/index.php/ukaz/bid/izd/922691

tnx! :D
pa sem gledu na bolhi pa nisem nč najdu!!

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če sep 16, 2004 1:44 pm

salomon,....
Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Če sep 16, 2004 1:55 pm

salomon je že kul, sam sem že najdu kar sem isku!
hvala obema! :wink:
LOCKED :D

Uporabniški avatar
skodaRS
Nov uporabnik

re:

Napisal/-a skodaRS Če sep 16, 2004 4:29 pm

Živjo!
Ja zadeva se pregreje pol pa poc. Pomoje bo dobr rablen sam mal ga das zrihtat pa bo.
Slika
Sej bo! Sej bo!

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Re: nov alternator??

Napisal/-a pubi2cv Pe sep 17, 2004 8:04 am

Gricko je napisal/-a:Živjo!
mam problem ( no ja ga ma punca) in sicer na Puntotu 55 mk1 je crknu alternator (baje je neki ohišje poču??? al je šu navitje je majster reku nahitr ceno je pa tud kr postavu) pa me zanima kake izkušnje imate vi!
Naj pove kdo , ki je mel podobn problem za ceno popravila, Al pa nej pove kdo, ki ga je sam menjal kolk ga je pršu (rabljen seveda in če se ga sploh dobi, za novga vem?).
Še bolš pa če ga ma kdo za prodat!! (pa da je ugodno) :P
no akcija!! :twisted:
LP

Če sem jaz kaj razumel, kaj hočeš povedat.....potem sem lahko papež :roll: .Daj uporabi kako ločilo, no......ko sem jaz hodil v šolo, smo jih še uporabljali :P .Bi ti kaj svetoval, pa ne znam, ker ne vem kaj točno si želiš......
pubi

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe sep 17, 2004 8:26 am

Ravnokar sem zrihtal za sestrin Citroen XM. Zanj so obicajno deli dragi ko zafran. Js sm prsu skoz z delom vred za 20 jurjev... Ne vem, mal mors okol poklicat (sam ne mene, k se mi ne da :P )
Slika

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte Pe sep 17, 2004 9:08 am

Offtopic: Pugi... tvoja sestra ma boljši okus za avte kot ti. :twisted: :twisted: :wink:

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe sep 17, 2004 9:32 am

der_Alte je napisal/-a:Offtopic: Pugi... tvoja sestra ma boljši okus za avte kot ti. :twisted: :twisted: :wink:

Ja sej je men to tud legenda avto, sploh kak 3.0 V6 24V, k je letu ko sneta skira - po stevcu cez 250 po avtobanu, sam kaj ko so te avti v glavnem vsi ze odsluzli svoje...
Sj tadruga ma pa Megija II. Ta ti pa zih ni vsec...
Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr feb 16, 2005 4:09 pm

Eno vprasanje: avto je stal vec casa in se je baterija spraznila. Ko se uspe vzgat avto, kaj je treba rabit cimvec elektrike ali cimmanj elektrike da se ti cimhitreje spet napolne baterija? Hocem rec, bolje vozit z ugasnjenimi lucmi ali imet vklopljeno vse mozno?
Pa se nekaj: se zgodi da avto ne drzi minimuma ker je baterija premalo polna in alternator ne uspe polnit dovolj: kako to da minimuma ne drzi, pri ostalih obratih pa dela?

*po moznosti sigurne odgovore*

lp
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr feb 16, 2005 4:43 pm

ti lepo akumulator lepo priklopi na polnilec,pa da se fajn nafila...to bo najboljš
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če feb 24, 2005 10:38 am

Ma med voznjo se ti najhitreje polni baterija ce mas vzgano cimvec porabnikov ali obratno?
Ve kdo ce je mozno da nekateri dirkalni avti nimajo alternatorja? Ker ko pridejo v box jim vtaknejo nek kabel vanje... :?:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Če feb 24, 2005 10:43 am

Ko se voziš ( če si pred tem izpraznil acc. ) glej da nekaj časa, tam 10. min voziš pod obrati, ca. 1500-2500, in brez kakršenga koli porabnika ( brez luči radia... )
Ker drugače alternator fila acc+porabnike s čimer ga tokovno preobremeniš.

LP Joseph

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če feb 24, 2005 10:44 am

Blinder je napisal/-a:Ma med voznjo se ti najhitreje polni baterija ce mas vzgano cimvec porabnikov ali obratno?
Ve kdo ce je mozno da nekateri dirkalni avti nimajo alternatorja? Ker ko pridejo v box jim vtaknejo nek kabel vanje... :?:

Lj cim vec uporabnikov mas przganih vecji stres je to za dianmo/altrnator, zdj pa misl logicno kaj to pomeni :)
Drgac pa pust ga da laufa par minut in to je to. Drgac pa obstajajo tut ferme k ti ga za mn kt jurija nafilajo pa pregledajo.
Dirkalne avte pa ti pust ker tisto je podatkovni prenos o podatkih kaj se dogaja z avtom.

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če feb 24, 2005 6:26 pm

no da se vrnem na čisto prvi post v tej temi....to da poči ohišje alternatorja je pri puntotih standart (sem mel že ene tri primere) saj se da obnoviti oz. obnovljen te pride okol 30 k (govorim za avto brez klime) drugač pa paše tud od lancie al pa celo od jugota,sam poten ga nimaš na 3 mestih fiksiranega ampak samo na dveh,ampak zadeva isto štima...tko da če bo kdo še kaj iskal,da bo vedel kaj vse lahko naredi.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov