Nasveti in napotki ter povpraševanja...

denis gerbec
Nov uporabnik

gretje - fiat punto

Napisal/-a denis gerbec Sr feb 23, 2005 11:42 pm

:?: Pozdravljeni!

Imam fiat punto l.12/99 bencn, in prevoženih 95000 km.
Za dnjih 5 - 7 000 km opažam, da ko uklopim gretje kabine se mi sprednja šipa megli, pa tudi po antifrizu diši. To se dogaja samo ko je gretje, ko je na hladno ni čutit antifriza in se ne megli. A je možno, da je spuščal radiator za gretje kabine in če je na kaj moram paziti pri zamenjavi. Imam tudi airbega ( 2 krat ). Aja probal sem že s tesnilcem pa ni razlike.

Pa se en nasvet glede kleparije.

A lahko nanašam kit ( z lopatico ) direktno na pločevino ali je potrebno uporabiti podlago in kakšno? in kako se najlažje barva če nimam peči- komore. Kratek opis če lahko. Kaj pa metalna barva?

Hvala.
lp

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr feb 23, 2005 11:55 pm

Glede pecke nimas kj. Sla je po gobe. Postopek za vn jo spravt je pa standard. Hladilno tekocino se zlije vn iz sistema in se pecko pac odsraufa za punitca nevem kako ma.
Glede airbagov nimas kj sam par za strom ker tm nekje gre tut strom.

Glede kita je pa tko. Povrsino na katero ga nanasas se zbrusi in obdela, povrsina se ocisti in nato z plasticno lopatico nanasa. Z plasticno zato ker so lazje za zvit in s tem lazje obdelamo krivine.

Glede barve je pa tko. Sam podlaga mora bit dobr ociscena pa zbrusena da je glatka ker se ti bo usaka praska poznala na laku. Jst doma se nism nc strihu z metalik barvo ker nimam pecice in grdo izpade smo neki testiral. Tko da glede tega ti bo kdo drug kj vec vedu pomagat.

LP PiLLLe
p.s Dobro dosel na forumu. Upam da bos tudi ostal :D ne pa kot vecina ko jih pride uprasa pa gre ;)

Vrabec
Nov uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a Vrabec Če feb 24, 2005 7:47 pm

Jah za pečko boš mogu kr celo armaturo vn dobit skupi z volanom, dost dela sam ne obupat!!
Glede metalne barve je pa tko: če boš štrihu doma počaki raje na pomlad, k bo vsaj 15 še bolš pa 20 al pa več stopinj zuni! Če ne štrihaš haube al pa strehe, se ni treba bat če le znaš dobr nanašat ampak vedi da morš met pištolo k je vredna vsej 30 jurjev in kompresor k ma dost prostornine. pa tam k boš štrihu je dobr d ti teče kšna voda po tleh in ob straneh, d ti odnaša prah.

igor33
Nov uporabnik

Napisal/-a igor33 Pe feb 25, 2005 8:36 am

Pozdravljeni

Tudi meni je pri novi pandi je počila plastika na konvertorju za ogrevanje po prevoženih 3000km. Bilo je poletje in se sploh ni opazilo, da hladilna tekočina izteka v kabino, zato so na servisu že mislili menjati tesnilo na glavi motorja. Ampak ravno na dan, ko bi jim moral pripeljati avto na servis sem fantom v delavnici pokazal lužo v kabini...

Igor
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov