srednja žalost

Damjan19 je napisal/-a:ojoj...neuspel poskus citiranja...![]()
kako zej,pod armaturko pogledam, tam ko so vse varovalke, al je ta neki posebnega pa kje drugje, varovalka ko jo GM omenja namreč(ne bom poskušu več citirat
ops: )
Hvala
lisko je napisal/-a:Sej petka ma na varovalkah narisano kera varovalka je za kaj..... kak že pravjo..... petka je bolj ženski avto ( to so men na žihtu zajebaval :P ) In kok se na hitr spomnim posebej varovalke nima ( ne me za besedo držat ker mam vse varovalke 30A not :P )
Je pa ena druga fora ki se je men že tud zgodla ( na isto foro) Pač sem vedna prelen da bi spucu prednjo šipo..... pač vedn po brisalcih. No u prvem primeru mi je skurlo motorček....
U drugem primeru je pa nardilo isto foro kot jo ti opisuješ. Brisalci se niso vračali u prvotno lego.
In v čem je fora? Da vas mal tehnično podkujem ( k se mi lih da :P) Motorček ma not en kontakt, ki se sklene kak se motor ( brisalci) premaknejo iz prvotne lega.In ta kontakt ostane sklenjen vse dokler brisalci niso spet u prvotni legi. Nekak po kmečko lahk rečemo da motor sam sebe uklop in se drži pri "življenju" dokler ne pride nazaj na staro mesto ( brisalci u izhodiščni legi) in potem se razklene in motor ugasne ( to se prakticira pri petki vedn ko pritisneš ročico za brisalce navzgor... kao sam en intervall) Tud če rečmo vzameš kontakt sred delovnega procesa brisalcev.. se le ti ustavijo ampak ko ključ obrneš do konca v off lego, grejo sami nazaj u prvotni položaj. No in ta kontakt je sam za vračanje brisalcev u prvotno lego.... ne glede na to kaj se dogaja s stikalom brisalcev. Ma svoj tokokrog (tko da je čist možn da ma svojo varovalko ampak sej pravm nisem ziher ker avtoelektrika..... ne bi o tem :P )
No in kaj se zgodi u primeru ko brisalci hočejo pobrisat vendar zarad določenih razlogov ne morjo?
Stikalo za brisalce mamo res lahk izklopljeno, ampak prek tega drugega tokokroga pa še vseen teče tok ki poganja motorček. Dobimo dve možnosti:
Ali crkne motorček... brisalci sploh ne delajo več tudi ko nardimo pogoje za normalno brisanje,
Ali pa crkne tale drugi tokokrog katerga sem zgoraj opisal.
V vsakem primeru je možn da je šla varovalka...... vendar če so vse varovalke cele.... brisalci delajo normaln ampak se ne vračajo u prvotno lego, potem je možn vzrok sam na tem pomožnem tokokrogu ki skrbi za vračanje brisalcev u prvotno lego.
Vzrok pa nasledn:
To da ma motorček svoj kontakt kater "tipa" u kateri legi je smo že predelal. Torej nekje u tem grmu tiči zajec. In točno to se zgodi..... motor se hoče vrtet ampak se ne more posledično potegne ogromen tok ( motor pi zagonu rabi največ moči ker more vse skupi pognat) in ker potegne ogromen tok, te kontakte na tem "tipalo" dobesedno skuri ( zašmelca) kontakti več ne prevajajo, rezultat tega je da se motor več sam ne vrača u prvotno lego.
Rešitev vsega tega pa je da motor razdereš in ščistiš te kontakte.Pač mal jih potegneš s šmirklom in pošpricaš z WD 40 in stvar preizkušeno deluje.
Nahajo pa se za mehanizmom kater poganja brisalce, skriti pod eno črno plastiko ( po večin lahk je tud bela :P )
Jao sem se razpisu...... mah dej čas je za spanje
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov