Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So feb 26, 2005 8:06 pm

Fiat Tipo je napisal/-a: po treh dneh je zopet veselje v hiši :lol:
:lol: :tomidelej:

glede tistih cifer, na kapi, sem se tudi sam že zajeb@l! :evil:
poberem dol kable in pol ko sem sestavljal sem pač na kapi prečital 1, 2, 3, 4 in sem jih od desne proti levi dal enga za drugim :jao:
valda je vse trokiralo!! No pol sem pa na bloku motorja videl cifre, ki si niso sledile ena za drugo!Ampak 1,3,2,4 !! in pol to povezal z kapo po številkah in je blo!!!
prej sem bil pa že čist presran kva je zdej!!Pa kabli tudi kar na enkrat niso bli prave dolžine :P
lp

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So feb 26, 2005 10:24 pm

Gricko je napisal/-a:No pol sem pa na bloku motorja videl cifre, ki si niso sledile ena za drugo!Ampak 1,3,2,4 !! in pol to povezal z kapo po številkah in je blo!!!

1 3 4 2 je bl prou ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne feb 27, 2005 12:06 am

black je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:No pol sem pa na bloku motorja videl cifre, ki si niso sledile ena za drugo!Ampak 1,3,2,4 !! in pol to povezal z kapo po številkah in je blo!!!

1 3 4 2 je bl prou ;)

Prvi,tretji,četrti,drugi...... sledenje vžigov 4 valnega 4 taktnega motorja..... jao fantje osnove :P

Mam nekje napisan seznam kak si sledijo takti (eden za drugim) Če koga zanima bom probal najd pa gor prlepit.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne feb 27, 2005 2:13 pm

Drgač pa a tkole imajo vsi 4taktni 4 valjni motorji al kaj??
ker sem nekje slišal da nimajo vsi isto???
Vem pa ne, zato vprašam ;)

vžigi so takile pri 4 taktnem vrstnem motorju (5x uležajen na glavni gredi) 1-3-4-2 ali pa 1-2-4-3

pol so pa še redke izvedbe kot je 4t motor z nasprotno ležečimi valji 1-4-3-2

ampak pri osebnih avtih je standart prva zgornja varianta 1-3-4-2

PS. mal sm se zmotu tko da sm po pomoti v tvojo temo odgovoril in ne v svojo....b****r jst :bonk se opravičujem šmeks

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Ne feb 27, 2005 6:22 pm

To je že res kako si sledijo z iskro sam jest imam dve razdelilni kapi in na eni kapi so oznake za priklopit kable 2-1-3-4 na drugi pa 4-1-3-2 in zato je bil problem. ker sem priklopil po cifrah kot so bli na moji kapi (jo imam od kar sem kupil avto sam ne more bit original od Tipota ker cifre niso kot na original kapi) To ni zaporedje kot daje iskro so sam oznake na razdelilni kapi za priklop kablov.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne feb 27, 2005 6:40 pm

Fiat Tipo je napisal/-a:To je že res kako si sledijo z iskro sam jest imam dve razdelilni kapi in na eni kapi so oznake za priklopit kable 2-1-3-4 na drugi pa 4-1-3-2 in zato je bil problem. ker sem priklopil po cifrah kot so bli na moji kapi (jo imam od kar sem kupil avto sam ne more bit original od Tipota ker cifre niso kot na original kapi) To ni zaporedje kot daje iskro so sam oznake na razdelilni kapi za priklop kablov.

Če mal bolj "obvladaš" Ne rabiš met nobenih cifer,,,,, mal pogledaš kapo...... pogledaš ker bat je na vrhu ( ponavad se nastav da je prvi bat na vrhu) in pol pogledaš kam kaže prstan in lepo kabla skupi nastaviš...... gre kr lepo brez problema nastavt tud če nimaš cifer..... vsaj tko jaz delam.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne feb 27, 2005 6:47 pm

če se pa zmotš pa nazaj useka pa daš samo kontra pa je....ponavad je na prvem vžig al pa zadnjem
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov