Nasveti in napotki ter povpraševanja...

automobilist
Nov uporabnik

Pokvarjen motor

Napisal/-a automobilist Sr mar 02, 2005 9:01 pm

Pozdravljeni!

Zelo se zanimam za nakup Alfa Romea 147 1.6 TS, ki ima pokvarjeno mašino. Lastnik trdi, da ne vžge. Temu primerna je tudi cena.

Kaj mislite, da bi bilo v najslabšem primeru narobe?

In če je treba slučajno celo mašino menjat, obstajajo kaki avtoodpadi, kjer bi se to dobilo??

Hvala

LP

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr mar 02, 2005 9:07 pm

pokvarjena mašina...zelo subjektivno to...glej če ni iskre motor ne vžge,prav tako če ne dobi goriva,lahko je pa celo zariban motor in zato ne vžge....tko da lahko je malenkost al je pa vse v k...

ampak vedi da se da vsaka stvar popravt oz. zamenjat,drugač pa odpadi v it. vabijo....
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Sr mar 02, 2005 9:07 pm

Narobe je lahko OGROMNO stvari. Lahko nekaj v vrednosti 1000 SIT ali celo zastonj, lahko pa je celotna mašina za stran.

V Italiji sigurno najdeš motorje na odpadu.

Predlagam da pogledaš koliko bi plačal za drugo mašino in pri nakupu upoštevaš najhujšo možno barianto ter preračunaš če se ti še splača kupit tega al bolje kupit nekaj drugegaz delujočo mašinco.

Še to ti napišem: Bratov kolega je ko je bil star ene 5 let zatlaču banano u auspuh in so mašino ene 2x popolnoma razstavil pa nikakor ni delal avto. Pol g aje pa foter prodal stricu za male pare no pa so na koncu ugotovil kaj je blo narobe.
Zadnjič spremenil Tomaz40, dne Sr mar 02, 2005 9:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

automobilist
Nov uporabnik

Napisal/-a automobilist Sr mar 02, 2005 9:09 pm

Hm... kaj je najslabša stvar, ki je lahko narobe?
Vse kar mi je povedal je, da so jermen gledali in je ql.

Imate mogoče kake internetne naslove od avtoodpadov v ita, al se to kr tja pelje pa pogleda??
Oprostite, sem novinec :oops: :oops:

LP

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr mar 02, 2005 9:24 pm

Če motor vergla se da dost lepo slišat, če je kaj resnega narobe. Vzemi kakšnega mehanika sabo, če mašina ni mastna in ob verglanju ni čudnih zvokov je precej možnosti, da gre za elektriko. Tukaj je pa spet miljon možnosti, ampak še vedno je dost lažje in ceneje zrihtat elektriko kot pa kakšno resno mehansko napako motorja.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Sr mar 02, 2005 10:25 pm

mal povpraši na www.alfaromeo-si.com
tam boš marskej zvedu....

Pomoje je bla nevzdržvana mašina pa je riblna-kak jermen šel al pa kej....popravilo zaribane 200k+...sit

LP Miholl

Uporabniški avatar
jerko14
Nov uporabnik

Napisal/-a jerko14 Sr mar 02, 2005 10:50 pm

jah lohka je pa sel tudi racunalnik. to je zlo tezko reci kaj je...

lp

jerko

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Sr mar 02, 2005 10:59 pm

Če so gledali jermen to ne pomeni nič. Se je že zgodilo, da je jermen preskoču pa skoču nazaj na svoje mesto. Pol so pa odprli glavo pa je blo kaj za videt. Tko kot so ti že napisali; računaj, da boš menjal komplet motor in boš videl, če se splača. še prej bi pa jaz vzel s sabo kakega dobrega mehanika, da pogleda zadevo. Če bi bila kakšna malenkost, bi jo najbrž zdajšni lastnik odpravil in avto prodal za veliko več denarja.
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če mar 03, 2005 12:02 am

Brezveze se usi neki razspisujete ker prvo kt prvo nima pojma o okvari. Drugo kt drugo je mala vrjetnost da ga bo kupu ker je v takm stanju trete kt trete je pa to nevem cemu mu sluzi ta nick ce o avtu nima pojma :)
Brez zamere sam mene zivcerajo take teme in posti :) :)

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Če mar 03, 2005 12:40 am

automobilist je napisal/-a:Oprostite, sem novinec :oops: :oops:

LP

potemtakem ti toplo odsvetujem nakup takega avtomobila; kupi nekaj kar dela (pa še tam te bojo skušal "nategnt").
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če mar 03, 2005 8:49 am

Tomaz40 je napisal/-a:
...
Še to ti napišem: Bratov kolega je ko je bil star ene 5 let zatlaču banano u auspuh in so mašino ene 2x popolnoma razstavil pa nikakor ni delal avto. Pol g aje pa foter prodal stricu za male pare no pa so na koncu ugotovil kaj je blo narobe.

Koga je prodal ?

otroka? :wink:

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če mar 03, 2005 9:20 am

Pero je napisal/-a:
Tomaz40 je napisal/-a:
...

Koga je prodal ?

otroka? :wink:

Ne ne. Avto je prodal. Otroka je pa NAGONU!!!! :twisted:

Aja: Pa še en popravek. Ni bla banana ampak koruzni štorž. Živeli na kmetiji, kjer je blo tega na pretek.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

automobilist
Nov uporabnik

Napisal/-a automobilist Če mar 03, 2005 5:17 pm

Dragi PiLLLe:
Najprej ti moram povedati, da ne razumeš besede automobilist popolnoma. Ta beseda ne označuje človeka, ki bi bil avto-profi, ampak nekoga, ki se prevaža v avtomobilu, tako da ne vem kaj kr nekaj o mojem nicku. Tudi ne vem zakaj bi moral nick karkoli izražat o osebi, ki ga ima. Vsak ima pač tisto, kar mu paše. Tako tudi vidiš nešteto ljudi, ki ima nicke superturbo, superduper200km itd. itd. in potem vozijo kot babice. Isto imaš ti napisano v svojem profilu-extreme driver, vse od avta do ženske itd.. Pa kaj. Čeprav so mi vse to prevlka j***a, to ni moja stvar in se v podrobnosti ne bom spuščal.
Dalje. Obstaja zelo veliko verjetnost, da bom ta avtomobil kupil, ampak kot že rečeno, nimam izkušenj in tako tudi ne vem kaj bi lahko bilo narobe. Mislim, pa da je forum zato, da lahko ljudje vprašamo za nasvete oziroma informacije in mnjenja drugih ljudi. To sem tudi naredil. Vprašal kaj je maksimalno kaj je lahko narobe.

Mislim pa, da je čisto človeško, da hoče človek kupiti avtomobil čimbolj poceni, ker drugače sploh ne bi gledal rabljenih avtov. Tako da tukaj tudi ne vidim problema.

Torej, dragi PiLLLe, kaj te tako muči pri takšnih pojmih?
Mi zameriš, da ne poznam avtomobilov? Šment, vsi smo (ste) enkrat bili začetniki, tudi ti. Lahko pa se pogovarjama o kakšni drugi temi, v kateri bi ti pogrnil. Brez skrbi, da jih je veliko.

Pa brez zamere, samo me živcirajo takšni posti in ljudje, kot si ti.

Lep pozdrav.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Če mar 03, 2005 5:43 pm

PiLLLe je napisal/-a:Brezveze se usi neki razspisujete ker prvo kt prvo nima pojma o okvari. Drugo kt drugo je mala vrjetnost da ga bo kupu ker je v takm stanju trete kt trete je pa to nevem cemu mu sluzi ta nick ce o avtu nima pojma :)

LP PiLLLe

Prvo kot prvo sploh ne vem kaj ma nick veze!
Drugo kot drugo po tvojih prebranih postih sodec tudi ti nisi nek strokovnjak!
Tretje kot tretje si zame en velik b****!

Brez zamere sam mene zivcirajo taki ljudje :) LP
AH NI NAM LAHKO!

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če mar 03, 2005 8:52 pm

PiLLLe je napisal/-a:Brezveze se usi neki razspisujete ker prvo kt prvo nima pojma o okvari. Drugo kt drugo je mala vrjetnost da ga bo kupu ker je v takm stanju trete kt trete je pa to nevem cemu mu sluzi ta nick ce o avtu nima pojma :)

LP PiLLLe

Olala, kaksno PETELINJENJE s strani nekoga, ki se je ravnokar izlegel iz j***a :D Spostovani g. Piscanec, glede na vas nick bi predlagal, da greste raje zobat koruzo, kot pa da si dovolite ocenjevat, kdo je za vas primeren sogovornik in kdo ne... ;)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če mar 03, 2005 9:06 pm

evo dovolj...ta kotiček ni namenjen kreganju....če si imate kaj povedat to storite preko PM pa da si ohladite glave bo tema za kazen zaklenjena vsaj za dan dva...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če mar 03, 2005 10:18 pm

Evo mal sm nafethu modija monstrica da je odklenu sam tolk da vm odpism nazaj pol se pa umaknm iz te teme. :) mam dost folka k me sam kurca! :)

Zdj avtomobilist lj nemors ti prcakovt da ti bomo mi povedal kva je narobe z avtom ce ti sploh simptomov nisi podou. Zato mi je puko film in sm napisu kar sm napisu. Nick ma dost veze! Prek tega zves kok je kdo kj resn oz si nekako nardis profil tega uporabnika.

Soso ne nism strokovnjak sam mam pa dost izkusnj. Usak dan sraufam kj pa use kar gre po 4 gumah ali vec. :) tko da vrjem da mam tut jst kj pojma. Po tem sodec kva use sm ze ustvaru pa moje stranke so bosanci k majo jurija v zepu in moram skos improvizerat sm dobr. Tko pravjo. Zdj ce vs kj mot bote mel v V3 verziji moznost ocenjevanja uporabnika pa bomo vidl.

_Jerry_ Lj stari nocm te uzalt. K lj ti smeks pa se ene par vs je k res rulate sceno kar se tice sraufanja. Mogoce je biu tvoj post napisam v mislu fore :) sam lj usi so se neki razpisoval kar oni misljo da je lahk narobe a nevem kdo je ze reku lahk da je motor ribnu lahk pa da je ena mala pizdarija k kosta mogoce jurija. Tko da je slo vse pol v smislu nabijanja postov da se pokazejo kok so smart.

Ko bo model dou tocne podatke kaj in kako se obnasa avto ob verglanju ce sploh zavergla pol bomo pa pomagal. Mogoce bi on se muzicku zelju pa da mu tocn napisemo kolk ga bo prsu servis kje ga je treba narest pa po moznost se ime mehankarja :) mislm wtf :)

Lp PiLLLe
p.s modiji zaklente za skos. Tisti k mate kj za povedat :arrow: PM.
Avtomobilist ti pa odpri novo temo ko bos vedu kaki so simptomi.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov